8 Köksförnyelser du kan göra på en Budget

Ditt kök är hjärtat i ditt hem, där familjen träffas för att dela en måltid och njuta av varandras sällskap. Du vill att det ska kännas varmt och inbjudande eftersom du spenderar större delen av din tid där. Köksrenovering är ett bra sätt att uppdatera din matlagningsyta och få den att fungera bättre för dina behov. Det kan tyckas vara ett kostsamt projekt initialt, men det finns sätt att renovera på en budget.

Saker att tänka på innan du börjar göra om köket

Innan du dyker in i din köksrenovering, se till att det är rätt tidpunkt att starta det här projektet. Här är några frågor att ställa dig själv om din nuvarande köksinställning:

 • Har du tillräckligt med utrymme?: Du vill känna att du har tillräckligt med utrymme för att laga mat och förvara dina varor utan att känna dig trång .
 • Hur är trafikflödet?: Du vill ha tillräckligt med utrymme för flera människor att gå runt utan att känna sig trånga.
  • Har du barn?: Du kanske vill uppdatera ditt kök för att hålla yngre barn säkra genom att hålla vissa apparater utom räckhåll.
  • Är ditt kök tillgängligt för alla? Din matlagningsplats ska vara tillmötesgående för dem med funktionshinder eller äldre.

Hur du renoverar ditt kök på en budget

Köksrenovering kan göra ditt liv bekvämare och effektiv. Här är några designidéer för att spara pengar.

Håll dig till din nuvarande Layout

Om du redan gillar din nuvarande inställning, överväg att lämna den ifred. Att flytta skåp, väggar eller elrör kan öka dina utgifter. Om du behåller dem där de är kan du spara pengar på att anlita en entreprenör. Funktioner kan uppdateras, men att ha dem kvar på sin befintliga plats kommer att spara pengar på lång sikt.

Återanvänd dina apparater

Om dina apparater är fortfarande i bra form, överväg att behålla dem. Detta kommer att sänka kostnaderna och gör att du kan fokusera din ombyggnad på specifika områden, som bänkskivor eller golv.

Ge din diskbänk en ordentlig rengöring och byt ut kranen. Det finns många hållbara och eleganta alternativ att välja mellan.

Måla Dina väggar

Målning är ett bra sätt att lägga till lite karaktär till din köksförnyelse . Om du letar efter en mer livlig, varmare färg, överväg rött eller gult för dina väggar. Blått, grönt, vitt eller grått ger en mer lugnande känsla.Använd latexfärg för dina väggar, som finns i en mängd olika ytbehandlingar. Överväg att bli blank eftersom det är lättare att rengöra.

Innan du börjar måla, följ dessa steg för att förbereda ditt utrymme:

 1. Ta bort alla möbler från rummet.
 2. Bär skyddsglasögon och utslitna kläder.
 3. Tvätta väggarna med tvättmedel och vatten.
 4. Skrapa bort eventuell flagnande eller sprucken färg med en skrapa.
 5. Skydda dina väggar med målartejp.
 6. Först applicera färg på trimningen och hörnet av dina väggar.

Piffa upp dina skåp

Överväg att måla om dina skåp för att ge dem ett fräscht utseende istället för att köpa nya. Oljebaserade färger är bra att använda eftersom de är mer hållbara och har en jämnare finish. Leta efter en högkvalitativ pensel för ditt projekt.

Ett annat tips är att ta bort dina skåpsdörrar och ersätta dem med öppna hyllor för att ge ett mer moderniserat utseende och öka ditt förvaringsutrymme.

Lägg till ett funktionellt backsplash

Du vill att din backsplash ska passa in i ditt hems stil och vara lätt att underhålla. Överväg att måla om din nuvarande backsplash för att få den att se helt ny ut.

Du kan också uppdatera din bakvägg med olika material. Kakel är ett bra val eftersom det är lätt att installera och rengöra. Rostfritt stål är ett annat lätttvätt alternativ som är långvarigt och värmebeständigt. Det ger ditt kök ett elegant och modernt utseende.

Lägg till kvarts på din bänkskiva

Detta är ett populärt val för husägare eftersom det är fläck- och repsäkert. Detta är användbart när du städar upp eventuella matspill eller döljer redskapsmärken. Kvarts är också ett miljövänligt alternativ eftersom 90 % av dess basmaterial är restprodukter från andra tillverkningsprocesser.

Byt ut dina trägolv

Trägolv är populära val för kök, även om de lättare kan repa och buckla. Överväg dessa alternativa golvalternativ för din köksrenovering:

 • Porslin eller keramiska plattor: Detta alternativ är billigare än lövträ eller sten och är lätt att rengöra, hållbart och fuktbeständigt.
 • Kork: Kork liknar kostnaden för trä men är lätt att underhålla , ljudbeständig och mjuk under fötterna.
 • Vinleyn: Detta är en mer kostnadseffektivt alternativ och är vattentät.
 • Linoleum: Detta är en naturlig alternativ till lövträ och är enkel att installera.
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!