8 steg för att bemästra ditt hems utseende på en budget

Uppskattar du att köra förbi dessa fastigheter med vackra landskapsarkitektur och exteriördekoration, komplett med välskötta gräsmattor, klippta buskar, vackra blommor och andra utsmyckningar? Det får ett hus att se dyrt ut och landskapsarkitektur verkar utom räckhåll. Den goda nyheten är att du faktiskt kan bemästra överklagandet på en budget om du vet var du ska börja.

Det yttre utseendet på din fastighet är absolut avgörande, särskilt om du planerar att sälja din fastighet. hem inom en snar framtid. Du kan tänka på ditt hems exteriör som foten-in-dörren-faktorn som får köpare att titta två gånger på vad du erbjuder. Curb appeal kommer att fånga deras intresse och dra in dem.

Vi guidar dig genom enkla strategier för att försköna din curb-överklagande med en budget. Du kommer att se att det är enkelt – och till och med roligt – att hantera din egendom när du följer några enkla tips.

Idéer för att begränsa överklagande:

  1. Lägg ner kompost och tåliga växter
  2. Plantera kaprifol nära gångvägar
  3. Byt ut din dörrs hårdvara
  4. Måla eller måla om din dörr
  5. Byt ut din garagedörr
  6. Dekorera din veranda
  7. Fixa rabatterna
  8. Gör reparationer där det är möjligt

1. Lägg ner kompost och härdiga växter

Att föra din trädgård från intetsägande till vacker är ofta lika enkelt som att köpa kompost och torka-toleranta växter. Lägg bara ner ett lager färsk kompost och lägg till lite prydnadsgräs, salviaväxter eller lavendel. Kontrasten mellan de ljusa blommorna och mörk kompost ger en iögonfallande färg.

Mer än det, du hittar en lång lista med torktoleranta växter inom din prisklass. De är prisvärda och kräver lite underhåll, vilket gör dem till ett utmärkt komplement till din fastighet som inte dränerar dina pengar. Mulch hjälper också till att hålla ner ogräs och fyller ut alla kala fläckar i din gräsmatta, så det krävs mindre underhåll över tiden.

2. Måla eller måla om din dörr

När det gäller din dörr behöver du inte stanna vid ny hårdvara. Att måla eller lackera din ytterdörr är ett annat sätt att förbättra din fastighets visuella tilltalande. När du tänker på alternativet — en gammal, flagnande eller väderbiten dörr — är det lätt att förstå varför den här typen av renovering är så effektiv.

När det gäller vilken färg du ska välja, fundera över en levande nyans som koordinerar med de yttre färgerna i ditt hem. Se till att det är inom riktlinjerna för din villaägarförening om du tillhör en. Med lite sökning och så lite som 20 USD kommer du att göra stor skillnad för en relativt liten investering.

3. Byt ut din garagedörr

Din ytterdörr är inte den enda ingången som är viktig för ditt hems trottoarkant. Även om många husägare kanske förbiser dess betydelse, kan en snygg garageport också öka bostadens värde — i den utsträckningen att du kan återhämta dig lite över 90 % av den initiala investeringen.

Det bästa sättet att tillvägagångssätt detta projekt är att tänka igenom stilen du är ute efter. Vissa husägare letar efter lite färg eller en modern uppgradering för att skapa en mer modern bostad. Andra föredrar att matcha klassiska, samordnade garageportar till hemmets arkitektoniska stil.

Hur som helst kan en uppgradering från den grundläggande garageporten lägga till visuellt tilltalande enkelt och effektivt – och även om ersättningen är lite mer dyrt än att plantera blommor, gör denna påverkan det ändå till ett budgetvänligt projekt på lång sikt.

6. Dekorera din veranda

Har du en veranda som ser lite bar ut? Din veranda är förstklassig fastighet, och det är en av de enklaste ställena att piffa till för att överklaga till en budget. Oavsett årstid kan lite dekoration dra blickarna till en hemtrevlig uteplats.

Investera i robusta verandamöbler som kan överleva några årstider. Planteringskärl och hängande krukor kan visa upp verandaväxter, vilket ger lite mer natur till ditt hem till ett lågt pris. Till sist, hitta en välkomstmatta eller två som talar till dig. Din främre entré kommer redan att se mer lockande ut.

7. Fixa rabatterna

Du behöver inte vara en expert på trädgårdsmästare för att få något av dessa råd om att överklaga. Du måste dock se till att dina trädgårdssängar ser snygga och rena ut. Överväg att städa upp och kanta dina rabatter för ditt nästa gör-det-själv-projekt i varmt väder.

4. Gör reparationer där det är möjligt

När den genomsnittliga husägaren hör orden “bekämpa överklagande” tänker de ofta på att lägga till något. De kan besluta sig för att plantera blommor, byta ut hårdvara eller renovera en del av sin egendom, och även om detta är helt okej, är det inte det enda tillvägagångssättet. Du kan också göra reparationer.

Det är ofta mycket billigare att fixa något du redan äger än att köpa tillbehör till ett nytt projekt. Om du vill förbättra din trottoarkant, titta på befintliga delar av din fastighet och fråga dig själv, “Vad behöver uppmärksamhet?” Det ger dig en god uppfattning om vart du ska gå härnäst, oavsett om du vill fixa ditt tak, måla staketet eller djuprengöra ditt trädäck.

Curb Appeal på en Budget

Du har ingen brist på alternativ för att förbättra din fastighets utseende. Oavsett om du lägger till kompost- och torktoleranta växter på din gårdsplan, städar upp din entré eller följer ett annat förslag på listan ovan, kan du känna dig säker på ditt hems exteriör.

Vad du än väljer kommer du att upptäcka att det är enkelt och okomplicerat att förbättra din överklagande till en budget.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!