Bästa Bergborrmaskin – Bäst i Test [Lista & Guide]

Bergborrmaskiner är ett gediget och professionellt verktyg för borrning i berg och sten. Att borra i sten är kanske inte ett projekt som de flesta ägnar sig åt, men för de som behöver borra i sten är bergborrmaskinen det absolut bästa och mest effektiva verktyget på marknaden.

I denna artikel tittar vi närmare på allt du behöver veta om bergborrmaskinen, vad du bör tänka på när du ska köpa en, samt tittar på de bästa och mest populära bergborrmaskinerna på marknaden. Vill du ha en handhållen bergborrmaskin?

Bästa bergborrmaskin


Atlas Copco SRD 25 bergborrmaskin

Detaljer

 • Kraftfull bergborr med längd på 600mm
 • Uppdaterad version med lägre vibrationer
 • Robust och tålig konstruktion med få rörliga delar som ger bättre hållbarhet och enklare underhåll
 • Separat luftkanal som gör det möjligt att blåsa ut hålet utan att avbryta borrningen för ett mer effektivt arbete
 • Minskad ljudnivå på 110 dB
 • Borrskaftstorlek på 25 x 108 mm och 19 mm slanganslutning

Atlas Copco SRD 20 bergborrmaskin

Detaljer

 • Kraftfull bergborr med längd på 590 mm
 • Borrskaftstorlek på 22 x 108 mm och 19 mm slanganslutning
 • Designad för att ha lägre vibrationer
 • Ljuddämpare ger en minskad ljudnivå på 110 dB
 • Utrustad med en separat luftkanal som möjligör att kunna blåsa ut hålet utan att avbryta borrningen
 • Enkelt underhåll samt en robustare konstruktion med få rörliga delar

Om Atlas Copcos nya bergborrmaskiner

Tack vare den smarta Solid / Single Body-designen har de pneumatiska verktygen som finns i 20 kg och 25 kg versioner ett kraft-till-vikt-förhållande i världsklass, vilket gör dem välbalanserade för enkel och bekväm användning. Det solida höljet eliminerar läckage och ökar cylinderns livscykel samtidigt som färre rörliga delar innebär mindre slitage. Dessutom är dessa maskiner i ett stycke enkla att montera och demontera, vilket underlättar service och maximerar tiden.

De är utrustade med Assisted Flushing Technology som aktiveras genom att öppna blinkningsventilen för att tillåta ett ytterligare flöde av tryckluft genom en bana i cylindern för att spola borrhålet under drift. Denna teknik kan förbättra produktiviteten med upp till 17%!

Atlas Copcos noll-kompromiss när det gäller förarens säkerhet och komfort betonar att Atlas Copco placerar förarna i kärnan i sin verktygsdesign. Tvåstegs SOFTSTART™-utlösaren ger användaren full kontroll och gör det möjligt för dem att starta ett snitt med kirurgisk precision även under svåra förhållanden. Dessutom är dessa verktyg HAPS™ (Hand and Arm Protection Systems) aktiverade, vilket minskar påverkan av vibrationer, vilket gör det möjligt att förlänga arbetstiden upp till sex gånger.

För att ytterligare krympa vibrationer och slitage kopplar verktygets kolv på luftkuddar på båda ändarna av cylindern, vilket nästan helt eliminerar metall-mot-metall-kontakt vid arbete utan belastning. Vibrationsnivån för SRD 25 är 50 % lägre jämfört med tidigare generationers verktyg.

Atlas Copco har utvecklat en pneumatisk dammuppsamlare för att skydda operatörer från de stora mängderna kiseldioxiddamm som produceras under borrning och brytning. Drivs av tryckluft och använder vakuumteknik, dammsamlaren tar effektivt bort damm direkt vid källan och håller nivåer under den tillåtna exponeringsgränsen. Den halvautomatiska filterrengöringsmekanismen kräver minimalt underhåll, dammuppsamlaren förbrukar inte mer än 12 liter luft per sekund och dess återvinningsbara uppsamlingspåsar räcker i ett 8-timmarsskift. Enheten är lämplig för inomhus- och utomhusbruk.

Höga ljudnivåer kan påverka en operatörs hörsel och leda till trötthet. Atlas Copco har utvecklat en förbättrad slitstark polyuretanljuddämpare som minskar ljudnivåerna från SRD med upp till 75 %. Detta motsvarar en 2dB minskning av buller som gör en väsentlig skillnad, speciellt när flera borrar arbetar samtidigt. Atlas Copco stödjer SRD handhållna pneumatiska verktygssortiment med en professionell eftermarknadsportfölj som inkluderar högkvalitativa Air Line-tillbehör såsom luftslangar, slangnipplar, kopplingar, vattenavskiljare och Air Oil-smörjmedel. När du använder en bergborrmaskin kan det i vissa fall vara bra att ha en dammuppsamlare borrmaskin för att undvika mycket damm.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!