Bästa Häfthammare – 7 Bäst i Test [Lista & Tips]

En häfthammare är ett praktiskt verktyg som många snickare och hemmafixare kan ha användning för. Skillnaden mellan en häftpistol och en häfthammare är att den låter dig häfta genom att svinga den istället för att dra i en häftpistolens avtryckare.

De är främst avsedda för användning inom tak- och golvindustrin, särskilt för fixering av matta, isolering, underlag, plastfolie samt för hantering av takpapp.

Häfthammare får i allmänhet jobbet gjort snabbare än häftpistoler, så de sparar tid. Dessutom ger de dig extra räckvidd, vilket kan vara till stor hjälp beroende på vad du arbetar med.

Denna välbalanserade och robusta häftapparat drar häftklamrar i jämnhöjd med jämnt torrt trä.

Den använder en kanalladdningsdesign så att det är väldigt enkelt att ladda och rensa de fastnade häftklamrarna, speciellt om du är van vid att använda en häftpistoldesign. Den bästa hammarehäftaren laddas om snabbt, rymmer olika häftstorlekar och kommer sällan att fastna (källa).

En häfthammare har en rad olika användningsområden, till exempel mattunderlag, installation av takpapper och isoleringsinstallation. De används mycket på samma sätt som en vanlig hammare, vilket minskar inlärningskurvan för nya användare av verktyget.

Dessa finns i en mängd olika storlekar. De flesta av dem är lätta och är gjorda för enhandsdrift, men det finns också tunga modeller som kan användas på nästan vad som helst. Dessa modeller kommer oftast att vara gjorda av stål och har ett gummerat handtag för bättre grepp.

I denna artikel kommer vi att undersöka de högst rankade häfthammarna. Alla verktg i den här recensionen kommer att få jobbet gjort, oavsett om du är en byggnadsarbetare som vill öka sin effektivitet eller om du är en husägare som utför en DIY-takreparation.

Bästa Häfthammarna

Nedan går vi igenom de bästa och mest populära häfthammarna på marknaden för alla olika användningsområden, behov, och preferenser. Låt oss titta närmare på vårt häfthammare test av de allra bästa valen på marknaden.


Rapid R311 häfthammare

Detaljer

 • Robust och högkvalitativ häfthammare för proffsanvändaren
 • Lämplig för många olika häftapplikationer
 • Enkel laddning av klammer görs med en knapptryckning
 • Utrustad med vändbar drivare som ger dubbel så lång livslängd
 • Ergonomiskt och bekvämt handtag
 • Designad med stor skyddsplatta som skyddar underlagen vid häftning

Rapid R19 häfthammare

Detaljer

 • Liten och behändig häfthammare för fintrådsklammer på 4-6 mm
 • Utrustad med ett ergonomiskt handtag
 • Designad för lång livslängd och hög prestanda

Dewalt DWHT75900-0

Detaljer

 • Högkvatlitativ
 • Konstruerad i en lätt kolfiberkompositstruktur som ger låg vikt och ergonomisk användning med minskad muskelansträngning
 • Utrustad med ett vibrationsabsorberande grepp

Ironside 100441 häfthammare

Detaljer

 • Häfthammare för bredtråd som är lämplig för en rad olika material
 • Tillverkad med ett ergonimiskt gummihandtag
 • Designad med skyddsplatta för att skydda ytan
 • Rymmer 126 klammer samt har en enkel klammerpåfyllning underifrån

Stanley 6-PHT150 häfthammare

Detaljer

 • Häfthammare för kraftiga klamrar på 8 mm, 10 mm, 12 mm
 • Lämplig för en rad olika material och användningsområden
 • Plats för 2 band med klamrar för snabb påfyllning
 • Robust och kraftig stålkonstruktion för lång hållbarhet
 • Ergonomiskt handtag med gummi som absorberar stötar

Häfthammare Raw Heavy Duty

Detaljer

 • Robust och kraftig häfthammare för krävande uppgifter
 • Praktisk och behändig konstruktion

Häfthammare Rapid 54

Detaljer

 • Häfthammare för proffs som är lämplig för krävande häftning av en rad olika material såsom underlagspapp, heltäckningsmattor, etc.
 • Designad med en stor slagyta som förhindrar skador på ytan
 • Bekvämt gummihandtag för stabilt och ergonomiskt grepp

Att tänka på vid köp av häfthammare

Precis som med alla verktyg finns det en rad olika saker du bör tänka på när du ska köpa en häfthammare för att hitta den som passar just dina behov. Men det kan vara svårt att veta vilken du bör välja som passar just dina behov.

Innan du köper en häfthammare bör du överväga dess vikt, tillförlitlighet och kompatibla häftstorlekar. Du bör också överväga dess byggkvalitet och andra viktiga faktorer..

Häftstorlek och kapacitet

Eftersom du förmodligen vill ha möjlighet att köpa häftklamrar från olika tillverkare kan det vara viktigt att köpa en modell som inte är begränsad till en viss häftstorlek. Om ditt alternativ stöder flera häftstorlekar kommer du att undvika detta problem.

Du bör också se till att den modell du väljer kan hålla massor av häftklamrar. En kapacitet på minst 100 häftklamrar är en bra startplats. Men många föredrar en modell som har en ännu större kapacitet vilket gör att du inte behöver byta så ofta.

Lätt att ta bort

Nästan alla häfthammare som du stöter på kommer att ha störningar. Tanken här är att hitta en modell med bästa design och funktioner för att undvika detta problem. Om delar enkelt kan kopplas bort och du enkelt kan komma åt magasinet och insättningspunkten blir det mycket enklare att hantera när häftklammer fastnar.

Starkt och bekvämt handtag

Handtagsstyrkan och komfortfunktionerna är viktiga av många anledningar. Det är här kraften i din hamring kommer att studsa tillbaka till din hand. Om du vill undvika problem med blåsor och ömma muskler är det bra att få ett handtag med ett bekvämt grepp.

Handtaget på en häfthammare har två funktioner: greppet och användarkomforten. Ett bra handtag är utformat för att förhindra knogskador, samtidigt som det ger ett bra grepp för användaren att få tag i häfthammaren. Detta gör att de kan arbeta bättre.

Det viktigaste jobbet för ditt handtag är dock att vara stark och hålla i flera års användning. Den bör helst göras med samma starka stålmaterial men också täckt med bekvämt och material med bra grepp av något slag, vanligtvis gummi.

Enkel häftning

Det är vanligt att människor stöter på problem när de behöver ladda om hammaren. Det är därför det är viktigt att titta på hur häftklamrar laddas om.

Häftklammer är inte alltid så lätt att ladda om och fylla på. Om du behöver gå igenom en omfattande process som tar längre tid än 5-10 minuter är det troligtvis bäst att du hittar en modell som lätt kan ladda häftklammer.

Hållbara delar och konstruktion

En häfthammare är ett verktyg som ständigt kommer att banka våldsamt på hårda ytor under hela sitt liv. Det är därför produktens hållbarhet är viktig. En högklassig hammare är alltid tillverkad av ett starkt material som stål så att den kommer att hålla i många år.

Även om de flesta av dessa produkter kan verka lika i början, har de ett par viktiga skillnader som gör var och en av dessa unika.

Vissa potentiella köpare kan hellre få produkter som är lätta att använda, medan andra föredrar mer professionella verktyg för att bättre passa deras behov.

Användarvänlighet jämfört med effektivitet

Vissa verktyg kan vara väldigt enkla att installera och använda.

De kanske dock inte är lika effektiva som andra professionella verktyg. Det är väldigt viktigt för dig att överväga vad du behöver innan du köper: ett professionellt verktyg eller ett avslappnat verktyg med enklare användning.

Problem med störningar av häftklammer som fastnar

Att häftklammer fastnar är en av de mest ökända problemen med någon form av häftapparat. Vissa häftapparater fastnar mycket ofta medan andra inte fastnar så ofta, men det är mycket svårare att ta bort dem.

Produkterna som vi har granskat idag är inte riktigt kända för problem med fastkörning, och överlag är de ganska lätta att lossa – detta är avgörande när du handlar häfthammare.

Att bestämma om du vill skaffa en professionell häftapparat eller ett mer avslappnat verktyg kan vara det första du behöver göra innan du köper.

Dessa hammare är ofta enkla att använda, men som sagt har vissa av dem specifika funktioner som passar vissa behov bättre än andra. Ta dig tid och se till att du hittar en som passar just dina behov! En av dessa hammare kan mycket väl hålla hela livet om du tar väl hand om den.

Superlåga priser på utvalda produker hos proffsmagasinet!
Superlåga priser på utvalda produker hos proffsmagasinet!