Bästa Häfthammare – 7 Bäst i Test [Lista & Tips]

En häfthammare är ett praktiskt verktyg som många snickare och hemmafixare kan ha användning för. Skillnaden mellan en häftpistol och en häfthammare är att den låter dig häfta genom att svinga den istället för att dra i en häftpistolens avtryckare.

De är främst avsedda för användning inom tak- och golvindustrin, särskilt för fixering av matta, isolering, underlag, plastfolie samt för hantering av takpapp.

Häfthammare får i allmänhet jobbet gjort snabbare än häftpistoler, så de sparar tid. Dessutom ger de dig extra räckvidd, vilket kan vara till stor hjälp beroende på vad du arbetar med.

Denna välbalanserade och robusta häftapparat drar häftklamrar i jämnhöjd med jämnt torrt trä.

Den använder en kanalladdningsdesign så att det är väldigt enkelt att ladda och rensa de fastnade häftklamrarna, speciellt om du är van vid att använda en häftpistoldesign. Den bästa hammarehäftaren laddas om snabbt, rymmer olika häftstorlekar och kommer sällan att fastna (källa).

En häfthammare har en rad olika användningsområden, till exempel mattunderlag, installation av takpapper och isoleringsinstallation. De används mycket på samma sätt som en vanlig hammare, vilket minskar inlärningskurvan för nya användare av verktyget.

Dessa finns i en mängd olika storlekar. De flesta av dem är lätta och är gjorda för enhandsdrift, men det finns också tunga modeller som kan användas på nästan vad som helst. Dessa modeller kommer oftast att vara gjorda av stål och har ett gummerat handtag för bättre grepp.

I denna artikel kommer vi att undersöka de högst rankade häfthammarna. Alla verktg i den här recensionen kommer att få jobbet gjort, oavsett om du är en byggnadsarbetare som vill öka sin effektivitet eller om du är en husägare som utför en DIY-takreparation.

Bästa Häfthammarna

Nedan går vi igenom de bästa och mest populära häfthammarna på marknaden för alla olika användningsområden, behov, och preferenser. Låt oss titta närmare på vårt häfthammare test av de allra bästa valen på marknaden.


Rapid R311 häfthammare

Detaljer

 • Robust och högkvalitativ häfthammare för proffsanvändaren
 • Lämplig för många olika häftapplikationer
 • Enkel laddning av klammer görs med en knapptryckning
 • Utrustad med vändbar drivare som ger dubbel så lång livslängd
 • Ergonomiskt och bekvämt handtag
 • Designad med stor skyddsplatta som skyddar underlagen vid häftning

Rapid R19 häfthammare

Detaljer

 • Liten och behändig häfthammare för fintrådsklammer på 4-6 mm
 • Utrustad med ett ergonomiskt handtag
 • Designad för lång livslängd och hög prestanda

Dewalt DWHT75900-0

Detaljer

 • Högkvatlitativ
 • Konstruerad i en lätt kolfiberkompositstruktur som ger låg vikt och ergonomisk användning med minskad muskelansträngning
 • Utrustad med ett vibrationsabsorberande grepp

Ironside 100441 häfthammare

Detaljer

 • Häfthammare för bredtråd som är lämplig för en rad olika material
 • Tillverkad med ett ergonimiskt gummihandtag
 • Designad med skyddsplatta för att skydda ytan
 • Rymmer 126 klammer samt har en enkel klammerpåfyllning underifrån

Stanley 6-PHT150 häfthammare

Detaljer

 • Häfthammare för kraftiga klamrar på 8 mm, 10 mm, 12 mm
 • Lämplig för en rad olika material och användningsområden
 • Plats för 2 band med klamrar för snabb påfyllning
 • Robust och kraftig stålkonstruktion för lång hållbarhet
 • Ergonomiskt handtag med gummi som absorberar stötar

Häfthammare Raw Heavy Duty

Detaljer

 • Robust och kraftig häfthammare för krävande uppgifter
 • Praktisk och behändig konstruktion

Häfthammare Rapid 54

Detaljer

 • Häfthammare för proffs som är lämplig för krävande häftning av en rad olika material såsom underlagspapp, heltäckningsmattor, etc.
 • Designad med en stor slagyta som förhindrar skador på ytan
 • Bekvämt gummihandtag för stabilt och ergonomiskt grepp

Vad är en häfthammare?

En häfthammare är ett kraftfullt verktyg som används främst inom bygg- och konstruktionsindustrin. Den kombinerar egenskaperna hos en traditionell hammare och en häftapparat för att ge en effektiv fästanordning för olika material. Med sin robusta design och användarvänlighet är häfthammaren ett oumbärligt verktyg för professionella hantverkare och hemmafixare.

En häfthammare har en karakteristisk design som påminner om en hammare. Den består av ett handtag och en huvudsektion som liknar en hammarens huvud. Huvudet kan vara tillverkat av metall, vanligtvis stål, för att ge styrka och hållbarhet. Handtaget kan vara tillverkat av trä eller ett annat ergonomiskt material som ger ett bekvämt grepp.

Jämförelse med andra verktyg, som hammare och häftapparat

Häft- och spikhammaren skiljer sig från en vanlig hammare genom att den har en mekanism för att mata ut häftklamrar eller spikar vid användning. Detta gör att häfthammaren kan ge en snabb och säker häftning eller spikning av material, jämfört med den manuella processen att använda en hammare och spik.

En häfthammare skiljer sig även från en vanlig häftapparat genom sin kraft och kapacitet att fästa material som trä, plywood, gipsskivor med hjälp av häftklamrar eller spikar. Detta gör att den är mer lämpad för bygg- och konstruktionsprojekt där en kraftigare fästanordning krävs.

Vanliga användningsområden för häfthammare

Häft- och spikhammaren används i en mängd olika bygg- och konstruktionsapplikationer. Några vanliga användningsområden inkluderar:

 1. Fästning av träkonstruktioner: Häfthammaren är idealisk för att fästa träramar, snickerier, plywoodskivor och liknande material vid byggprojekt.
 2. Installation av gipsskivor: Genom att använda häftklamrar kan häfthammaren snabbt och effektivt fästa gipsskivor på väggar eller tak.
 3. Möbeltillverkning och träarbeten: Vid tillverkning av möbler och andra trärelaterade projekt kan häfthammaren användas för att fästa delar, t.ex. montering av stolar, bordsben eller hyllor.
 4. Täckning av ytor: För att säkra material som tyg, mattor eller takpapp kan häfthammaren användas för att fästa dem på ytor eller ramverk.

Att tänka på vid köp av häfthammare

Precis som med alla verktyg finns det en rad olika saker du bör tänka på när du ska köpa en häfthammare för att hitta den som passar just dina behov. Men det kan vara svårt att veta vilken du bör välja som passar just dina behov.

Innan du köper en häfthammare bör du överväga dess vikt, tillförlitlighet och kompatibla häftstorlekar. Du bör också överväga dess byggkvalitet och andra viktiga faktorer.

Typ av häftning

Först och främst bör du fundera över vilken typ av häftning du kommer att utföra. Vissa häfthammare är främst avsedda för att använda häftklamrar, medan andra kan använda både häftklamrar och spikar. Om du vet vilken typ av fästanordning du främst kommer att använda kan du smalna ner ditt val och hitta en häfthammare som passar dina behov.

Material och hållbarhet

Det är viktigt att överväga vilka material du främst kommer att arbeta med. Vissa häfthammare är bättre lämpade för att fästa i trä, medan andra kan hantera olika material som gipsskivor eller tyg. Kontrollera också häfthammarens kvalitet och hållbarhet. En högkvalitativ modell med robust konstruktion och tåliga material kommer att vara mer pålitlig och ha en längre livslängd.

Storlek och vikt

Eftersom du kommer att använda häfthammaren under en längre tid är det viktigt att den passar bekvämt i din hand. Känn på olika modeller och se till att handtaget känns ergonomiskt och ger ett bra grepp. Dessutom kan du överväga vikten på häfthammaren. En lättare modell kan vara mer praktisk för längre arbetspass och minska trötthet i händerna.

Funktioner och egenskaper

Ta reda på vilka extra funktioner och egenskaper häfthammaren har. En justerbar slagdjupskontroll är användbar för att anpassa fästdjupet efter ditt projekt. En anti-spik-backfunktion förhindrar att spikar eller klamrar studsar tillbaka när de slås in. Andra funktioner att leta efter kan vara en enkel laddningsmekanism eller en säkerhetslåsning. Bedöm vilka funktioner som är viktiga för dig och välj en häfthammare som erbjuder dem.

Pris och budget

Slutligen bör du ha en budget i åtanke när du väljer en häfthammare. Priserna kan variera beroende på märke, modell och funktioner. Bestäm en rimlig budget och försök hitta en häfthammare som ger bästa möjliga kvalitet och funktioner inom dina ekonomiska ramar.

Häftstorlek och kapacitet

Eftersom du förmodligen vill ha möjlighet att köpa häftklamrar från olika tillverkare kan det vara viktigt att köpa en modell som inte är begränsad till en viss häftstorlek. Om ditt alternativ stöder flera häftstorlekar kommer du att undvika detta problem.

Du bör också se till att den modell du väljer kan hålla massor av häftklamrar. En kapacitet på minst 100 häftklamrar är en bra startplats. Men många föredrar en modell som har en ännu större kapacitet vilket gör att du inte behöver byta så ofta.

Lätt att ta bort

Nästan alla häfthammare som du stöter på kommer att ha störningar. Tanken här är att hitta en modell med bästa design och funktioner för att undvika detta problem. Om delar enkelt kan kopplas bort och du enkelt kan komma åt magasinet och insättningspunkten blir det mycket enklare att hantera när häftklammer fastnar.

Starkt och bekvämt handtag

Handtagsstyrkan och komfortfunktionerna är viktiga av många anledningar. Det är här kraften i din hamring kommer att studsa tillbaka till din hand. Om du vill undvika problem med blåsor och ömma muskler är det bra att få ett handtag med ett bekvämt grepp.

Handtaget på en häfthammare har två funktioner: greppet och användarkomforten. Ett bra handtag är utformat för att förhindra knogskador, samtidigt som det ger ett bra grepp för användaren att få tag i häfthammaren. Detta gör att de kan arbeta bättre.

Det viktigaste jobbet för ditt handtag är dock att vara stark och hålla i flera års användning. Den bör helst göras med samma starka stålmaterial men också täckt med bekvämt och material med bra grepp av något slag, vanligtvis gummi.

Enkel häftning

Det är vanligt att människor stöter på problem när de behöver ladda om hammaren. Det är därför det är viktigt att titta på hur häftklamrar laddas om.

Häftklammer är inte alltid så lätt att ladda om och fylla på. Om du behöver gå igenom en omfattande process som tar längre tid än 5-10 minuter är det troligtvis bäst att du hittar en modell som lätt kan ladda häftklammer.

Hållbara delar och konstruktion

En häfthammare är ett verktyg som ständigt kommer att banka våldsamt på hårda ytor under hela sitt liv. Det är därför produktens hållbarhet är viktig. En högklassig hammare är alltid tillverkad av ett starkt material som stål så att den kommer att hålla i många år.

Även om de flesta av dessa produkter kan verka lika i början, har de ett par viktiga skillnader som gör var och en av dessa unika.

Vissa potentiella köpare kan hellre få produkter som är lätta att använda, medan andra föredrar mer professionella verktyg för att bättre passa deras behov.

Användarvänlighet jämfört med effektivitet

Vissa verktyg kan vara väldigt enkla att installera och använda.

De kanske dock inte är lika effektiva som andra professionella verktyg. Det är väldigt viktigt för dig att överväga vad du behöver innan du köper: ett professionellt verktyg eller ett avslappnat verktyg med enklare användning.

Problem med störningar av häftklammer som fastnar

Att häftklammer fastnar är en av de mest ökända problemen med någon form av häftapparat. Vissa häftapparater fastnar mycket ofta medan andra inte fastnar så ofta, men det är mycket svårare att ta bort dem.

Produkterna som vi har granskat idag är inte riktigt kända för problem med fastkörning, och överlag är de ganska lätta att lossa – detta är avgörande när du handlar häfthammare.

Att bestämma om du vill skaffa en professionell häftapparat eller ett mer avslappnat verktyg kan vara det första du behöver göra innan du köper.

Dessa hammare är ofta enkla att använda, men som sagt har vissa av dem specifika funktioner som passar vissa behov bättre än andra. Ta dig tid och se till att du hittar en som passar just dina behov! En av dessa hammare kan mycket väl hålla hela livet om du tar väl hand om den.

Säkerhet och underhåll

När du använder en häfthammare är det viktigt att vidta lämpliga säkerhetsåtgärder för att undvika skador och säkerställa en trygg arbetsmiljö. Här är några viktiga punkter att tänka på:

Säkerhetsåtgärder vid användning av häfthammare

 1. Använd skyddsutrustning: Bär skyddsglasögon för att skydda dina ögon från eventuella skräp eller spikar som kan flyga iväg. Arbetskläder som täcker huden kan också skydda mot eventuella skador.
 2. Håll ett stadigt grepp: Se till att du har ett fast och stabilt grepp om häfthammaren för att undvika att tappa den eller att den glider ur handen.
 3. Undvik att rikta mot kroppen: Var noga med att inte rikta häfthammaren mot kroppsdelar, inklusive händer och fötter, när du arbetar. Håll alltid avståndet och undvik att hamra för nära din egen kropp.
 4. Kontrollera arbetsområdet: Innan du börjar använda häfthammaren, se till att arbetsområdet är rent och fritt från hinder som kan orsaka olyckor eller skador.

Underhållsråd för häfthammare

 1. Rengör regelbundet: Ta bort eventuellt skräp eller smuts som kan ha fastnat på häfthammaren efter användning. Använd en trasa eller en borste för att noggrant rengöra verktyget.
 2. Smörj mekanismen: Regelbunden smörjning av mekanismen hjälper till att hålla häfthammaren i gott skick och förhindrar att den fastnar eller blir trög.
 3. Förvara på lämpligt sätt: När du inte använder häfthammaren, förvara den på en säker plats där den inte kan skadas eller orsaka oavsiktlig skada på andra. Förvara den också på ett ställe där den är lätt att nå när du behöver den.

Genom att följa dessa säkerhetsåtgärder och underhållsråd kan du minska risken för skador och maximera livslängden på din häfthammare. Säkerhet är alltid av yttersta vikt när du använder verktyg och underhåll är avgörande för att hålla verktyget i optimalt skick.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!