Behöver jag Tillstånd för Garageplanering för att Bygga ett Nytt Garage?

“Behöver jag bygglov för garage för att bygga ett nytt garage?” Svaret är ja om det inte följer en strikt uppsättning parametrar först. Det är självklart bäst att bara säga att det är lite komplicerat.

Ett garage kan vara ett fantastiskt område – dessa i en storlek passar alla rum används vanligtvis för att hysa fordon från vädret, samtidigt som de är multifunktionsstationer. Ett garage kan vara en fantastisk plats för verktyg, städutrustning och tvättmaskiner.

De kan också vara mångsidiga centra som kan fungera som allt från träningsrum, konsthantverksområde och så mycket mer! Att lägga till ett garage i ditt hem kan också öka dess övergripande tröskelvärde – ett hem med ett garage är mer sannolikt att säljas än ett utan.

Oavsett om du behöver bygglov eller inte är det enda du behöver tänka på heller, processen är minst sagt stor. Men innan vi ens kan prata om du behöver planeringstillstånd kan vi först dissekera vad du behöver tänka på för ett garage på en mer praktisk nivå.

Vad måste jag tänka på innan jag bygger ett garage?

Att bygga ett garage är ingen lätt fråga, så innan du ens tar reda på om du behöver tillstånd för garageplanering finns det flera faktorer du måste tänka på innan du börjar. Det finns många olika typer av garage, alla med sina egna fördelar och nackdelar.

Du måste till exempel veta om du vill ha antingen ett fristående eller fristående garage. Som namnet antyder är ett bifogat garage ett som är anslutet till hemmet. Dessa varianter är billigare att bygga eftersom det redan finns en vägg redo att gå. Det är också lättare att komma till och från ett anslutet garage under vintern.

Fristående bör dock inte ignoreras eftersom dessa fristående strukturer ofta kan anpassas bättre och dra nytta av att isolera hemmet från något av elverktygets buller. Härifrån måste du överväga den totala storleken på garaget. Antalet bilar du ska ha inuti dessa strukturer bör påverka kvadratmängden.

Som en tumregel kommer ett traditionellt enkelbilsgarage att vara 14 x 20 fot, medan ett jämförbart dubbelbilsgarage är 24 fot med 20 fot. Ytterligare bilder kan läggas till om du tänker använda garageområdet för något annat. Sammantaget måste du överväga uppfartens storlek när du lägger upp planerna för det totala kvadratfotet i området.

Med den allmänna regeln att det är minst 10 meter från framsidan av garaget till uppfarten är det tillräckligt, med ytterligare fötter rekommenderas beroende på ditt område. Kostnaderna för allt detta kan variera beroende på många olika faktorer. Saker som din plats, vilken typ av garageport du använder, vilken typ av isolering och så vidare kommer att orsaka varierande priser.

När du behöver planeringstillstånd och vad du kan förvänta dig

Betydande byten av ett hem kräver viss planeringstillstånd. När det gäller ett fullblåst tillskott som ett garage kan du bättre förvänta dig det. Även om det är starkt beroende av din lokala regering, finns det ungefär två typer av behörigheter att överväga totalt.

Fullständigt tillstånd, eller ibland bara kallat tillstånd, är den vanligaste typen. Konturstillstånd kräver å andra sidan mycket mindre med bostads- och planeringsmyndigheter som bara behöver grundläggande konturer.

Mer detaljerade ritningar kan krävas om du får tillstånd att börja bygga, med de flesta behörigheterna som varar mellan 3 och 5 år. Om du försöker lägga till en stor struktur i ditt hem, till exempel ett garage, utan tillräckliga behörigheter, kan du förvänta dig en hög böter.

I vissa fall kan du även få fängelse. Möjligheten till ett misstag kan du ansöka om behörighet efter det faktum, om det blir nekat kommer dock hela strukturen troligen att komma ner.

Sammantaget, om du följer alla regler kan du förvänta dig att din lokala planeringsmyndighet tar cirka åtta veckor att fatta ett beslut om din ansökan. Detta är naturligtvis beroende av om de behöver mer information eller inte, vilket kan göra hela processen längre.

Innan du gör en ansökan måste du göra ditt förslag offentligt. Detta görs vanligtvis genom att gå igenom en tidning som cirkulerar lokalt men på senare tid är onlinemetoder också genomförbara. Härifrån måste förslaget ges till den lokala planeringsmyndigheten inom fjorton dagar efter det att det dykt upp.

Allt detta är föremål för dina lokala myndigheters regler, men som allmänna riktlinjer, håll upp. Det är dock bäst att komma i kontakt med en myndighet eller titta på din kommuns webbplats för att vara säker.

Vad du inte behöver tillstånd för

Ibland behöver du inte oroa dig för bygglov – speciellt om det är ett fristående garage eller carport. Det finns en uppsättning regler som du kan följa, vanligtvis låter du dig kringgå behovet av tillstånd för garageplanering.

Du kan undvika tillstånd för garageplanering om ditt garage: ligger inom 12 fot från ditt hem, den maximala höjden är 16 fot och takfoten är minst 6 fot från gränsen.

Om ditt garage endast används för hushållsbruk, mindre än hälften av din fastighets totala yta, och du följer noggrant procedurerna när du bor inne i ett samtalsområde som ett världsarv.

Andra saker du måste tänka på är att garagetaket matchar det i det ursprungliga huset och att garaget inte sträcker sig förbi husets framvägg. Det finns mycket att tänka på när du planerar allt detta, så om du inte är säker på att du kanske vill få en professionell att undersöka det.

Se till att vem du än går med är certifierad för att utföra jobbet, noggrant kontrollera och dubbelkontrollera allt som behövs. Med detta sagt, även om du följer alla ovanstående regler betyder det inte att du inte behöver bygglov – som nämnts tidigare kan olika lokala lagar påverka detta mycket.

Slutgiltiga tankar

Innan du ens kan börja oroa dig för om du behöver bygglov eller inte måste du överväga mer praktiska. Tänk på tanken om huruvida garaget du tänker kommer att vara fäst vid ditt hem eller inte, vilken storlek det kommer att bli och hur uppfarten kommer att formas.

Det finns en specifik uppsättning begränsningar för att komma ur ett bygglov som är starkt baserat på garagets mått och huruvida det ska användas för hushållsbruk eller inte. Om du behöver planeringstillstånd, förvänta dig att det tar minst 8 veckor innan ansökan går igenom och se till att du har dina planer och all relevant information redo för att effektivisera processen.

Bygga Garage: Gratis Offert – En Komplett Guide

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!