12 Billigaste Sätten att öka ditt Hems Värde

När du ska sälja ditt hus vill du givetvis alltid se till att du får ut maximalt pris. Det största misstaget du kan göra när du ska sälja ditt hem är att sälja det rakt upp och ner utan att göra några åtgärder.

Den goda nyheten är att även om du inte har så stor budget så finns det en rad billiga åtgärder som du kan göra för att öka värdet på ditt hem. Och detta är precis vad vi ska titta närmare på i denna artikel. Det finns en mängd olika mindre fix och åtgärder som faktiskt kommer att hjälpa till att öka din fastighets värde när det ska sälja.

Billigaste sätten att öka ditt hems värde

Nedan tittar vi på de bästa sätten att öka ditt värde på en budget.


Grundlig rengöring

Ditt hem kan aldrig vara för rent när det ska säljas. Investera i en djuprengöring, antingen genom att själv rengöra eller genom att anlita ett professionellt rengöringsföretag. Förutom de vanliga rengöringsuppgifterna såsom dammning, dammsugning och moppning, var noga med att rengöra med sällan rengjorda områden inklusive ventiler, golvlister, skåp, persienner och dörrhandtag. Ångrengör mattorna, tvätta väggar och fönster och byt ut eventuella trasiga fönster eller skärmar. Kom ihåg att det är helheten som ger ett intryck när folk kommer på visning, och ett välrengjort hem kommer verkligen att bidra till ett positivt intryck.

Förbättra ditt kök

En av de saker köparna letar efter framför allt är ett bra kök – men en ombyggnad och helrenovering av ditt eget kan kosta väldigt mycket. I många fall får du dessutom inte igen alla dina pengar när du gör en helrenovering av ditt köp. Detta eftersom att många husköpare vill ha sitt egna kök när de köper ett nytt hus och därför inte är beredda att betala betydligt mycket högre för ett helrenoverat kök.

Däremot är det fortfarande viktigt att ditt kök är fräscht och inbjudande eftersom att motsattsen kan ha en negativ effekt på värdet.

Istället för en helrenovering av ditt kök, byt istället ut de små sakerna. Om du har fula och omoderna skåp, måla dem. Du kan också passa på att byta ut handtagen. Detta är betydligt billigare än en helrenovering men ser fortfarande till att ditt kök ser mer fräscht och inbjudande ut.

Det viktigaste är att ditt kök inte är avskräckande eftersom att detta kan ha en negativ effekt.

Måla ditt hem i en neutral färg

Du kanske älskar dina röda väggar men chansen är stor att en potentiell köpare inte gör det. När du ska sälja ditt hem är det viktigt att du målar det i en färg som är neutral och passar de flesta. I många fall är det bästa valet vitt. Med det sagt, om ditt hem har till exempel fondväggar en en skarp färg är det en bra idé att måla denna i en vit färg. Ditt mål är att göra ditt hem attraktivt för en bred köpargrupp eftersom att detta kommer bidra till att ditt hem säljer för ett högre pris.

En halvblank färg får väggarna att se ljusare ut; en äggskalfinish kan användas för att dölja mindre brister, såsom gipshål eller små gipssprickor.  Undvik färger som är alltför nischade eller ser utdaterade ut.

Överväg belysningen

Dina ljusknappar på väggen är en liten men viktig detalj. Över tid kommer dessa att bli gamla, utdaterade, och fula, vilket skadar helhetsintrycket för ditt hem.

Med det sagt är det en bra idé att installera nya lampknappar för att ge ett fräschare intryck.

Överväg dimmers men se först till att dina befintliga elektriska ledningar klarar det. Var noga med att stänga av huvudströmmen till rummet innan du utför något arbete på ett uttag eller en strömbrytare.

Högtryckstvätta

En högtryckstvätt kan förvandla utsidan av ditt hem till väldigt attraktivt och inbjudande. Ditt hems trottoarer, uppfarter och trädäck är bara några områden som ser gamla och slitna över tid.

Använd en högtryckstvätt för att tvätta bort alger, smuts, och skräp på det exteriöra för att fräscha upp ditt hems yttre och skapa ett mer attraktivt första intryck för potentiella köpare.

Fräscha upp din trädgård

Bra landskapsarkitektur signalerar till köpare att ett hem har blivit väl underhållet. Men att köpa massa nya buskar, blommor, med mera kan snabbt bli dyrt. Med det sagt kan du istället fokusera på att fräscha upp och putsa till din trädgård.

Fokusera på att beskära buskar och träd du redan har och rensa bort ogräs och ful tillväxt. Att gruppera krukväxter runt entrén är ett bra sätt att skapa ett mer positivt första intryck. Att helt enkelt fräscha upp din trädgård är ett bra sätt att göra ditt hem mer attraktivt och öka dess värde.

Byt ut dörrarna

Förbättra ditt hem genom att byta entrédörrar garageportar, och andra dörrar. Kom ihåg att ytterdörren specifikt är det som kommer att ha det första intrycket till ditt hem.

Om du inte har råd att byta ut hela dörren, uppgradera handtagen. Även denna lilla förändring kan få dina dörrar att se ut som nya. Om dina dörrar är i bra form, tvätta dem eller lägg till ett fint lager färg för att fräscha upp dem och göra dem mer inbjudande.

Fundera på trägolv

Trägolv är en mycket önskvärd egenskap, och om du har heltäckande mattor vill du ta bort dessa för att skapa ett klassiskt och inbjudande utseende.

Om ditt trägolv är slitet kan du slipa och måla det istället för att riva ut det och lägga nytt. Detta kan ta lite tid och korrekta redskap, men med en bra golvslip och rätt teknik kan du få ditt golv att se ut som nytt vilket kommer att ha en stor påverkan på ditt hems utseende, och kan därför bidra till att öka dit hems värde.

Fräscha upp ditt tak

Någonting som många glömmer bort är att också fräscha upp sitt tak. Om ditt hem är gammalt och slitet räcker det inte bara med att måla gamla och fula väggar, utan det kan också vara viktigt att även fräscha upp ditt tak. Om ditt tak har många sprickor, är smutsigt, eller bara har ett fult och gammalt utseende bör du måla det. En klassisk vit färg fungerar allra bäst.

Lägg till ett nytt rum

Prisskillnaden mellan ett hus med 3 sovrum och 4 sovrum är betydande. Om du har ett kontor, en garderob du inte använder, eller någon annan typ av område, fundera på om du kan lägga till ett till sovrum. I relation till värdeökningen som detta bidrar till är det en väldigt billig och prisvärd renovering.

Piffa upp badrummet

Badrummet är en annan plats där du verkligen kan öka värdet på ditt hem med några mindre förändringar. Att göra en helrenovering på ditt badrum är både dyrt och en lång åtgärd, och det är dessutom någonting som du sällan får tillbaka dina pengar på. Men den goda nyheten är att det finns en rad åtgärder i ditt badrum som är billiga men som samtidigt har en positiv påverkan på ditt hems värde.

Till att börja med bör du fundera över de element som ser ofräscha och oinbjudande i ditt badrum. Du bör alltid överväga att otgärda dessa eftersom att även om ditt badrum inte är toppmodernt bör det i alla fall inte vara ofräscht.

En ny toalettstol och ett fräscht duschdraperi och mattor kan gå långt för att få ett daterat badrum att kännas mer aktuellt och fräscht.

Förvaring

Förvaringsutrymme är ofta en viktig sak på många husköpares önskelistor. Få ut det mesta av alla garderober och förvaringsutrymmen du har genom att köpa och installera billiga organisationssystem. Detta är särskilt viktigt om ditt hem är äldre och dina garderober är få och små.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!