De bästa smarta hemprylarna för att göra livet enklare

Föreställ dig vilken bekvämlighet du skulle få om alla dina enheter är internetaktiverade.

Inte bara din PC och smartphones utan även andra hushållsapparater som säkerhetskameror, dörrklockor, ljudsystem, lampor och till och med dina vägguttag.

Smarta enheter är utan tvekan en. av de mest anmärkningsvärda innovationer som 2000-talet har att erbjuda. Du kommer att bli förvånad över att ta reda på hur mycket du kan göra med bara ett tryck på en knapp eller ett svep med fingret.

I slutändan kan du använda en enkel röstkommandofunktion för att vrida saker runt omkring i ett ögonblick. Ganska fantastiskt!

År 2020 registrerade en ökning av efterfrågan på smarta hemprylar på grund av det ökande antalet människor som arbetar hemifrån. Det var mycket tack vare begränsningarna som infördes av pandemin (Covid) -19) som skakade om världens alla skrymslen och lämnade inget land opåverkat.

Smart hemteknologi

Ett smart hem är en som har sina väsentliga hushållsapparater anslutna till en automatiserad kommunikationsteknik eller fjärrkontroll. Detta ger användaren tillgång att utfärda kommandon och att ge och ta emot data eller information från ett definierat intervall.

Fördelar med ett smart hem

  • Bekvämlighet

Bli den riktiga chefen för ditt hem genom att hantera alla interiöra och exteriöra enheter från din komfortzon, till exempel sovrummet. Allt du behöver är att lära dig hur du navigerar i de olika funktionerna från din smartphone, och du kan trycka på många funktioner oändligt.

  • Kontroll

Graden av kontroll du har över ditt smarta hem kan inte överbetonas. När du kommer tillbaka hem en kall dag kan du styra din termostat för att förvärma huset innan du kommer tillbaka. Om du någonsin glömmer att stänga av media eller belysning innan du lämnar hemmet, är allt som krävs ett tryck eller röstkommando på din smartphone, och de slocknar, inga bekymmer!

  • Det underlättar multitasking

Varje dag oroar vi oss för livets krångel. Att ha en miljon uppgifter att hantera dagligen kan vara skrämmande och stressande. I ett smart hem behöver du inte gå ner till din port för att kolla efter vem som lurar när du har en smart kamera installerad.

Oroa dig aldrig för att äta en bränd frukost när du kan stänga av din ugn direkt från ditt rum. Allt detta kan göras med ett tryck på din smartphone och så många gratisbitar du får på dina smarta enheter.

1. Smarta lampsystem

Förutom att det är en estetik i ditt hem, inkluderar smarta belysningssystem smarta glödlampor som är anslutna till din Wi-Fi-router. De kan styras med hjälp av en app, en digital röstassistent eller fjärrkontroll.

En samling av dessa glödlampor skapar konstgjord skönhet som kan användas under evenemang och speciella tillfällen. En enastående egenskap hos en smart glödlampa är dess infraröda LED-ljus som kan hjälpa din säkerhetskamera att se i mörkret när den är ansluten. Ingen mer lömsk Bob!

De här glödlamporna finns i olika varianter, beroende på deras nyansfärg, atmosfär och tillgängliga anslutningsalternativ.

2. Smarta uttag

Du kanske undrar vilken funktion eller funktion hos en plugg som kan göra den smart. Smarta pluggar fungerar som en mellanhand mellan en dum enhet och din smartphone. När du ansluter en dum enhet som en bordsfläkt eller lampa med din smarta kontakt, “livas den till”.

Därmed kan den styras med ett tryck på smartphoneappen, Google Voice assistent eller Alexa. En ytterligare funktion hos smarta kontakter är att de också fungerar som ett överspänningsskydd, som skyddar mot spänningsfluktuationer.

3. Tile Pro

Oftare än inte tar vi bort föremål som bilnycklar, armbandsur, kreditkort och plånböcker i våra hem. Med Tile Pro kan du spåra platsen för dessa föremål utan stress.

Hur fungerar det?

Anslut bara Tile Pro till din smartphone och andra saker. När du behöver hitta någon av dem, navigera i kartfunktionen och den exakta platsen för objektet kommer att visas på din skärm.

För att hitta din smartphone kan du använda varningsfunktionen på Tile Pro för att aktivera din telefons varningssystem till maximal volym.

4. Väckarklocksmatta

Kämpar du för att komma upp ur sängen varje morgon? Denna väckarklocksmatta kommer att se till att du aldrig kommer för sent till jobbet igen.

Larmet har ingen snoozeknapp; det kräver att du står upprätt på den i cirka 3 sekunder för att stänga av det sömnförstörande ljudet. Kampen för att komma ur sängen är över!

Otroligt nog kan du inte lura den här väckarklockamattan genom att sätta en fot på den, du måste trampa på den med båda fötterna i ca. 3 sekunder för att stänga av den.

5. Smart rökdetektor

Helt enkelt, allt det gör är att larma när det finns ett rökhot. Denna enhet är mestadels installerad i köket eller butiker där mycket brandfarliga produkter.

6. Verdmo – Trådlös jordfuktighetsmätare

Om du beundrar naturens skönhet är den trådlösa jordfuktighetssensorn din bästa insats. Du kan ansluta den här enheten till ditt sprinklersystem för att säkerställa att dina växter får en tillräcklig mängd vatten för tillväxt. Den ger feedback närhelst du behöver vattna dina växter. Verdmo har en inbyggd funktion som meddelar dig via din smartphone när du ska vattna din blomsterträdgård.

7. Wyze Smart Lock

Denna smarta låsenhet används tillsammans med din traditionella dörr Den kommer med spännande funktioner som ett automatiskt låssystem. Du kan ställa in den smarta låsenheten så att den automatiskt låser eller låser upp automatiskt vid din ankomst eller avresa hemifrån.

Du kan också använda den för att bestämma hur du justerar låsets varaktighet, t.ex. 5, 10, 15 eller 20 minuter efter att dörren stängts. När du är borta från hemmet kan du se en logg över hur ofta din dörr öppnas och stängs med en smartphone eller någon annan ansluten enhet.

8. Blink Mini Indoor säkerhetskamera

Denna kamera har en inbyggd rörelsesensor som känner av alla rörelser i zoner där den utlöses. Med 1080p videoupplösning kan du få ett videoflöde på din smartphone var du än är. Den breda betraktningsvinkeln säkerställer att du ser varje hörn av ditt rum. Kameran kan också se i mörker.

9. Mirror Interactive hemmagym

Varför gå till gymmet när du kan få gymmet till dig? Se det här som en AI-gyminstruktör. Du behöver inte spendera en förmögenhet för att anlita en personlig tränare.

Förinstallerad med tusentals träningsrutiner perfekta för din kroppstyp, den här smarta enheten erbjuder många unika funktioner. Njut av livelektioner varje vecka om olika fitnessaktiviteter som boxning, yoga, konditionsträning, kickboxning, styrketräning, armar och mage och många fler. Listan är outtömlig.

Är du orolig att du kan missa din träning när du är borta från hemmet? Du har obegränsad tillgång till ditt träningsbibliotek från din smartphone, surfplatta och smarta enheter 24/7.

Utmaningar med att använda smarta prylar

Lika perfekta som dessa prylar verkar vara, och med så många bekväma funktioner som kommer att göra ditt liv bekvämare och bättre utan att tappa ditt bankkonto, har frågor tagits upp om garantin för säkerheten för dessa smarta enheter.

Det smarta låssystemet, till exempel, utlöser en självförsvarsmekanism inom sig själv vid varje försök att kompromissa eller hacka enheten. Även om detta kan vara bra, blir det svårt att låsa upp även av den idealiska ägaren.

Också ett överberoende av internettillgänglighet är ett problem. Alla har inte råd att vara anslutna till internet 24/7. I länder där regeringen inte kan ge fri tillgång till obegränsad internetanvändning kommer dessa enheter inte att vara att tänka på. Behovet av heltids Wi-Fi-åtkomst till funktionen är en begränsning.

Så mycket har diskuterats om att uttömma funktionerna hos dessa smarta enheter. Användare har ofta väldigt lite kunskap om enheterna och det slutar med att de faller tillbaka till sina traditionella metoder efter att ha haft kontrollsvårigheter några gånger.

Det slutar med att enheterna överges och lämnas till nåden. trots de funktioner de erbjuder.

Vad framtiden har att erbjuda är dock osäkert. Teknikens framsteg inom den närmaste framtiden kan ge lösningar på dessa problem och i slutändan göra det till det bästa alternativet för varje kategori av användare.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!