Underhållschecklista för Din Trädgård på Våren

När vinterns kalla dagar går mot sitt slut, bör du förbereda dig för att ta dig an några projekt runt huset genom att förbereda en checklista för utomhusunderhåll. Visst har du lagt ner mycket av din tid och uppmärksamhet på din heminredning under de långa vintermånaderna. Nu är det dags att ge lite kärlek till ditt utomhusutrymme.

Njut av den friska luften och det varma vädret medan du gör ditt hus redo för våren: kolla in denna checklista för utomhusunderhåll;

Med tiden kan damm och smuts samlas på dina sidospår. Tvätta den ordentligt i vår för att förbättra din dragningskraft. Du måste dock vara försiktig när du trycktvättar dina sidospår. Du kan skada ditt sidospår om du inte vet vad du gör. För att spara tid och ansträngning, anlita en professionell städare.

Innan du tar ett dopp din pool i vår, se till att få den kontrollerad av underhållspersonal först. Din pool kan ha ådragit sig skador under vintermånaderna. Trasig poolutrustning, spruckna plattor, och andra strukturella skador kan orsaka allvarliga olyckor. Glöm inte att arbeta med dessa välbehövliga poolreparationer innan du bjuder in dina vänner på ett poolparty.

Ditt trädäck kan vara ditt hems försäljningsargument om du bestämmer dig för att sälja. Så se till att du ger den ordentlig vård och underhåll . Du bör renovera ditt husdäck på våren när du kan ha minst 48 timmar i rad torrt väder för att låta den nya finishen torka ordentligt.

Byt ut dina utomhusbelysning

Efter den långa vintern kommer dina utomhuslampor säkert att behöva bytas ut. Snö och is kan orsaka permanent skada på din trädgårdsbelysning. Som en viktig komponent i ditt hems säkerhetssystem, se till att byta ut din uteplats eller garagebelysning mot nya och energibesparande. För att hjälpa dig uppnå betydande kostnadsbesparingar bör du byta ut dina utomhusbelysningar mot lysdioder. Enligt US Department of Energy, LED-glödlampor att använda minst 75% mindre energi. De håller också 25 gånger längre än glödlampor.

Sköt din gräsmatta

Ge lite kärlek till din gräsmatta i vår. För att uppmuntra frisk grästillväxt, glöm inte att applicera naturligt gödningsmedel och vattna din gräsmatta regelbundet. Våren skulle också vara den bästa tiden att täcka din gräsmatta och trädgårdsbäddar. Detta kommer att minska ogrästillväxten, vilket är ett vanligt problem med gräsmattan på våren.

Serva din AC-enhet

Innan vädret blir för varmt, se till att kontrollera din AC enhet för eventuella felaktiga delar. Du bör rensa din utomhusenhet från alla hinder som löv, grenar och annat skräp. Annars kommer det att ta längre tid för din luftkonditionering att kyla ditt hem, vilket förbrukar mer energi i processen. Be om hjälp från ditt betrodda lokala VVS-företag.

Undvik ett AC-haveri under årets varmaste dagar genom att schemalägga AC reparation tidigt på våren. Prata med din betrodda lokala VVS entreprenörer idag för att hjälpa till att förbereda din luftkonditionering för kylsäsongen.

Ventilationsbyte Få Gratis Offert – Komplett Guide

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!