Elräkningsuppskattning: Hur mycket blir din elräkning?

Att uppskatta dina månatliga hushållskostnader är en viktig del av att ha kontroll över din ekonomi. Det är lätt att avgöra hur mycket din månatliga bolåne- eller bilbetalning kommer att vara eftersom dessa är fasta utgifter. Men att uppskatta hur mycket din el kommer att kosta varje månad är mycket svårare. Här är vad du behöver veta för att bli en expert på elräkningen:

Hur du beräknar din månatliga elräkning

Det finns flera strategier du kan använda för att uppskatta hur mycket du kommer att behöva spendera på el varje månad, inklusive:

  • Använda onlineuppskattningsverktyg
  • Beräkna elanvändning per apparat
  • Be om medelvärden

Använda onlineuppskattningsverktyg

Det finns ett antal verktyg tillgängliga online som hjälper dig att uppskatta din månatliga elräkning. Faktum är att de flesta elföretag har elräkningsuppskattare på sina webbplatser.

För att använda en elräkningsuppskattare anger du helt enkelt grundläggande information, inklusive storleken på ditt hem, ditt postnummer och typen av värme-/kylsystem i ditt hem. Sedan ger verktyget dig en grov uppskattning av hur mycket din el kommer att kosta varje månad.

Det här verktyget är användbart om du ska flytta och vill få en allmän uppfattning om hur mycket din elräkning kommer att bli i ditt nya hem.

Dessa verktyg kommer dock inte alltid att ge korrekta uppskattningar eftersom de inte tar hänsyn till din livsstil när de beräknar kostnaden för el . Till exempel, om du tenderar att låta luftkonditioneringen vara igång hela dagen, kommer du att spendera mer på el än någon som stänger av den på natten.

Beräkna elkostnad per apparat

Ett annat sätt att uppskatta din elräkning är att beräkna elkostnaden för varje större apparat i ditt hem. För att beräkna kostnaden per apparat behöver du veta:

apparatens watt, som finns på en etikett eller metallplatta på apparaten.

Det antal timmar du använder apparaten per dag, i genomsnitt .Hur mycket din elleverantör avgifter per kilowattimme, som du kan fastställa genom att kontakta företaget eller titta på din elräkning.När du har den här informationen, följ dessa steg för att beräkna kostnaden för att driva varje större apparat i ditt hem:

Multiplicera effekten för apparaten med genomsnittet antal timmar apparaten används per dag.

Dividera detta antal med 1000.

Multiplicera detta tal med kostnaden per kilowatt timme.

Säg till exempel att du har en 400 watts TV som du tittar på i snitt 3 timmar per dag. Din elleverantör tar ut en viss kostnad per kilowatt timme.

För att uppskatta elkostnaden för denna TV, börja med att multiplicera 400 med priset på 3 timmar, vilket motsvarar. Dela sedan detta tal med 1000. Slutligen multiplicera detta med kostnaden per kilowatt timme med priset för en kilowatt timme.

Det ger dig kostaden för att använda en apparat under en hel månad, i detta exempel, 3 timmar om dagen.

Fråga om elkostnaden

Om du ska flytta till ett nytt område eller till ett nytt hem vet du kanske inte hur mycket du ska räkna med att betala varje månad för el. I det här fallet är det klokt att kontakta antingen din fastighetsmäklare eller den lokala elleverantören. Endera av dessa parter bör kunna ge dig mer information om den genomsnittliga elräkningen för ett hem av din storlek.

Så sänker du din elräkning

Det finns ingen anledning att få panik om dina elräkningar är högre än du förväntade dig. Lyckligtvis finns det många enkla sätt att spara pengar genom att sänka din elräkning. Följ dessa tips:

Minska din elanvändning under rusningstid. Vissa elleverantörer tar ut högre priser under de timmar då det är hög efterfrågan på el. Kontakta din leverantör för att ta reda på när rusningstid är så att du vet när du ska undvika att använda överdriven el.

Installera en programmerbar termostat som automatiskt stänger av ditt värme- och kylsystem under vissa tider, till exempel när du är på jobbet.

Rengör din luftkonditioneringsluftfilter och den yttre kompressorn regelbundet för att säkerställa att systemet kan köras så effektivt som möjligt.Byt ut traditionella glödlampor med CFL eller LED-lampor som drar mindre energi och håller längre.

Använd energisparläge på ditt kylskåp, dator, TV och andra apparater.Anslut elektroniska enheter till ett grenuttag istället för direkt i väggen. Stäng sedan av grenuttaget när enheterna inte används för att säkerställa att de inte fortsätter att förbruka energi även när de är avstängda.Oavsett om du ska flytta till ett nytt hem eller bara försöker hantera din hushållsbudget kan dessa tips hjälpa dig att uppskatta dina månatliga utgifter och göra ändringar som kommer sänka dina elräkningar.
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!