Energitips för sommaren

Efterfrågan på energi varierar under hela året, men den är vanligtvis högst på sommaren. Detta beror främst på att fler människor litar på sina luftkonditioneringsapparater för att hålla dem svala under de varma sommarmånaderna.

Din luftkonditionering kan hålla dig bekväm, men den kan också drastiskt öka din energianvändning och därmed dina månatliga elräkningar. Lyckligtvis är det möjligt att sänka dina elräkningar utan att offra din komfort. Följ dessa energitips för sommaren:

Justera AC-temperaturen på sommaren

Du kan sänka dina elräkningar helt enkelt genom att justera temperaturen på din termostat på sommaren. Alla vill vara coola, men kostnaden kan vara ganska hög. Om du håller din AC under 70 grader, förbered dig på att betala ett högt pris.

Fundera istället på andra sätt att kyla ner under sommaren. Håll is som du kan lägga på nacken för att kyla ner kroppstemperaturen. Ibland är sumpkylare ett gångbart alternativ. Slutligen kan kallt iste vara underbart att stanna och känna sig svalt.

Vilken är den bästa termostatinställningen för sommaren?

Den bästa termostatinställningen för sommaren är 78 grader Fahrenheit. Håll termostaten inställd på denna temperatur under de timmar du är hemma.

Om du planerar att lämna ditt hem, höj temperaturen några grader innan du åker. På så sätt kommer din luftkonditionering inte att slösa energi på att kyla ner ditt tomma hem.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!