23 Enkla Projekt för att Öka Värdet på Ditt Hem

Det finns en mängd olika projekt, stora som små, billiga och dyra, som du kan göra för att öka värdet på ditt hem.

Oavsett om du målar din ytterdörr eller lägger till krukväxter, kan dessa hemförbättringsidéer bidra till att göra ditt hem mer attraktivt, ge ett bättre positivt intryck för potentiella köpare, och därmed också öka värdet.

Även om många hemförbättringsförbättringsprojekt som ökar värdet på ditt hus är stora och kräver stora investeringar finns det en mängd enkla projekt du kan genomföra på bara några timmar.

I denna artikel tittar vi närmare på enkla projekt du kan ta dig an för att öka värdet på ditt hem.

Lägg till en färg

Medan du vill att merparten av ditt hem ska vara i neutrala färger, kan accentfärger förbättra det övergripande utseendet. Hemtillbehör som kuddar, lampor och ljus är relativt billiga och bidrar till ett positivt och välstylat.

Det är samtidigt lätt att färgerna blir för mycket, och med det sagt vill du välja max två färger som accenter i hela huset. Även om ett färgsprakande hus kan låte som en bra idé blir det aldrig riktigt som du tänkt dig. Håll dig till max 2 färger för att ge ett smakfullt och stilrent intryck. Det är detaljerna som gör skillnaden.

Högtryckstvätta utsidan

Det är lätt att glömma att rengöra utsidan av ditt hem eftersom du tillbringar större delen av tiden inne, men en högtryckstvättning kan göra underverk. Kom ihåg att det är utsidan som kommer att vara det första intrycket potentiella köpare får av ditt hus.

Spindelväv, fågelbajs, damm, alger, med merra byggs upp över tid och kan få ditt hus och utegård att se tråkig och smutsig ut.

Högtryckstvättar finns i de flesta hårdvaru- och hushållsbutiker och fästs enkelt i slutet av din slang. Högtryckstvättar är starka och väldigt effektiva. Kika in vår lista av de bästa högtryckstvättarna här.

Ångrengör mattorna

Att städa ditt hus kommer att öka det totala värdet av ditt hem. Det är viktigt att ditt hem känns fräscht och rent för potentiella köpare eftersom att motsattsen kommer att ha en negativ påverkan.

Var särskilt uppmärksam på rengöring av mattor. Smutsiga mattor kan få köparen att undra vad mer i huset som du har ignorerat att underhålla, så regelbunden rengöring är viktigt. Rensa eventuella smutsiga fläckar innan du går över hela mattområdet med en ångrengörare.

Landskap på gården

Fula och vanvårdade buskar, ovårdade gräsmattor, och ogräs kan vara en av anledningarna till att ditt hem inte säljer, eller varför det bara ser trist ut. Mer än 90 procent av bostadsköparna börjar sin hemsökning på nätet, vilket betyder att fotografier och utseende är allt. En ful och förfallen gård kan vara ett viktigt avvägande för många potentiella köpare, både medvetet och omedvetet. En vanvårdad trädgård kommer att vara kvar i köpares bakhuvud, och det kommer också att antyda att ditt hem är i liknande skick.

Om du har en gräsmatta, se till att vattna och klippa det regelbundet. Du bör också lägga till växter och blommor. Låt årstiderna bestämma vad du kan och inte kan plantera. Om du inte har tid eller resurser för en helt ny landskapsarkitektur, placera några ljusa krukväxter eller annan frodig grönska vid ytterdörren.

Ta bort popcorntak

Popcorn-tak var extremt populärt förr i tiden. Det är det klassiska taket som har en ojämn textur.

Men idag anses popcorntak vara väldigt utdaterat och omodernt. När du har testat asbest kan du ta bort eller täcka ditt popcorntak på bara en eller två dagar. Att ta bort ett popcorn -tak är ett rörigt jobb, så se till att täcka eller ta bort alla möbler med plastdukar. Du kan täcka väggar och golv för att minimera sanering. När du har tagit bort ditt popcorntak är det dags att måla det för att ge det ett modernt och snyggt uteende.

Ta en pensel

De flesta hushållsexperter är överens om fördelarna med ett bra målningsjobb. Det är superbilligt och ett enkelt sätt att uppgradera ditt hem samtidigt som du får bra valuta för pengarna. Ingenting kan jämföras med ett nymålat hus, både inne och ute.

För att löka värdet på ditt hem bör du hålla dig till en neutral färgpalett som vitt och beige, oavsett om du målar inuti eller utvändigt. Var noga med att måla alla områden, som kronformning och trim, för ett extra rent utseende. Titta på saker som är i dåligt skick och fundera på om målning av dessa objekt skulle kunna fräscha upp dem.

Städa bort skräp

När du ska visa ditt hem för potentiella köpare vill du hålla det rent och snyggt. Med det sagt vill du städa bort skräp och överflödiga saker i hemmet. Less is more är verkligen någonting som är viktigt när du ska visa ditt hem.

Du vill att köpare ska se potentialen med hemmet. Detta är svårt att göra när du har personliga föremål utspridda överallt. Ditt mål är att låta den potentiella köparen se sig själv i hemmet.

Överväg att ta bort bilder, målningar och små prydnadsföremål. Du vill att ditt hem ska se rent och välvårdat ut, nästan som ett hotell. Ta bort så mycket grejer som möjligt och försök att hålla det stilrent.

Byt ut hårdvaran

Har du någonsin sett ett hus som ser supermodernt utifrån, men när du väl var inne kände du att det kändes gammalt och omodernt. En möjlig anledning är utdaterad hårdvara, alltså saker som dörrhandtag, kranar och skåpknappar. Den goda nyheten är att dessa är enkla och billiga fix som du lätt kan åtgärda.

Gammal hårdvara är definitivt en av de viktigaste sakerna som får ditt hem att se utdaterat ut. Att byta hårdvara är enkelt, billigt och tar mindre än 15 minuter. Välj hårdvara som är neutral och har en stilren design men som också följer också husets övergripande utformning eller arkitektur.

Gör mindre reparationer

Att byta en glödlampa och fixa en trasig kran kan verka som små handlingar som ingen märker, men de kan kraftigt öka värdet på ditt hem. Inget är värre än att visa en potentiell köpare ditt hem och försöka tända lampan bara för att upptäcka att lampan är sönder. Du vill se till att du åtgärdar allt som är söndrigt. Annars kommer potentiella köpare bara att tänka på allting som måste åtgärdas i huset innan de är redo att flytta in.

Gå runt i ditt hus och notera alla lampor som inte fungerar, kranar som inte fungerar och dörrknappar som inte vrids. Gå sedan tillbaka och fixa dem. I slutändan handlar det bara om underhåll. Ingen vill köpa ett hus som verkar som om det inte har tagits hand om.

Få en besiktning

En heminspektion är en del av bostadsköpsprocessen som kan vara värdeful när du ska sälja. Det kan därför vara bra att besikta ditt hem av en professionell och sedan åtgärda så många av dessa problem som möjligt för att göra ditt hem mer attraktivt för köpare. De flesta köpare vill inte ha en lång lista av problem och saker som måste åtgärdas när de köper ett hem.

Om du betalar en liten avgift för en professionell inspektion innan du annonserar ditt hus på marknaden kan du åtgärda eventuella problem i förväg. Det kan i sin tur leda till ett högre försäljningspris.

Färga skåpen

En enkel färg kan ha stor skillnad på träet i ditt hem, särskilt i vanliga utrymmen som kök och badrum. Om du har träpanel i hela huset runt fönstren och dörrarna, överväg också att färga eller måla dem. Det kommer att skapa en mer sammanhängande känsla och tema. Om du planerar att färga, bleka eller tvätta trä är det en bra idé att använda samma färg i hela huset.

Putsa upp uppfarten

En asfaltuppfart kan hålla i nästan 30 år. Men den kommer inte att hålla så länge om uppfarten inte installerades korrekt och du utför regelbundet underhåll såsom att fylla sprickor årligen och täta asfalten vid behov. Det är inte ett glamoröst projekt, men det är ett måste när du har extra tid. Om du inte har en uppfart med asfalt, utan kanske gräs eller sten vill du se till att du putsar upp och fräschar upp den. Om du har en uppfart med lera och liknande kan det vara klokt att hälla ut grus eller lägga sten. Fundera på hur du kan göra för att göra din uppfart så trevlig och inbjudande som möjligt.

Förbättra dränering i din gård

Vårda marken på din gård och skydda miljön genom att leda regnvatten och avrinning från rännor för att undvika ansamling av vatten. Se till att din dränering av regnvatten fungerar som den ska.

Lös fyllning vindsisolering

Vindisolering är en av de bästa investeringarna du kan göra i ditt hem av flera skäl. Förutom att förbättra ditt hus värde, kommer det att få en omedelbar inverkan på att sänka dina elräkningar

Byte av entrédörren

En ingångsdörr i stål kommer att öka husets andrahandsvärde. Det gör ett uttalande rätt när potentiella husköpare går in i ditt hem. Om du inte vill investera i en ny dörr kan du byta ut handtaget och måla dörren för att få den att se ut som ny.

Byte av garageport

Att byta ut en garageport kan ha stor påverkan på första intrycket som ditt hem ger. Detta är givetvis en lite större investering som kan kosta en del, men i många fall kan det vara värt det. Om du inte är beredd att köpa en ny garageport bör du åtmonstone högtryckstvätta och/eller måla den.

Måla ett rum

Välj en färgfärg och ge rummet ett fräscht utseende. Om du har en långhelg är målning ett snabbt projekt att slutföra som har stor påverkan på ditt hems utseende. Faktum är att målning är ett av de billigaste projekten som kan ha störst påverkan på ditt hems värde.

Uppfräschning av garagegolvet

Rengöring och ytbehandling av golvet tar vanligtvis en dag. (Å andra sidan kan det ta veckor att rensa ut ditt garage så att du kan arbeta).

Finputsa ditt garagegolv genom att rengöra och tvätta et, alternativt jämna ut grova fläckar och ojämnheter. Även om ditt arbete är långt ifrån felfritt får du fortfarande ett dåligt golv att se bättre ut. Och kom ihåg detta: Om du gör några stora misstag kan du lägga till ett andra lager med cement om du är beredd att ta dig an ett lite större projekt.

Kakla baksidan av diskbänken

Att kakla baksidan av diskbänken är ett av de enklaste sätten att uppgradera ett gammalt, trött kök på en stram budget. Du kan välja bland det stora utbudet av stiliga keramiska plattor, inklusive lättmonterade fyrkantiga eller svårare mosaikplattor. Om ditt kök är gammalt, omodernt, och ofräscht kan detta ha stor påverkan på intrycket det ger.

Slipa trägolv

Att slipa trägolv kan verka som ett projekt som bara är för proffs. Men med rätt verktyg behöver det inte vara så svårt. Dessutom är det betydligt billigare att slipa ett slitet och gammalt trägolv än att riva ut det och lägga en nytt. Läs vår kompletta guide till hur du slipar trägolv här.

Fixa en sjunkande uppfart

Det är normalt att asfaltuppfarter sjunker något med tiden. Men när det är betydligt nersjunket är det dags att fixa det. Om du inte gör det kommer vatten att samlas i fördjupningen, sippra ner i jorden nedan och så småningom förstöra uppfarten.

Installera nya husnummer på din fasad

Om du har husnummer på ditt hus kan det vara bra att byta ut dina husnummer om de har blivit gamla, rostiga, och fiula.

Ersätt fula eller utdaterade husnummer med siffror gjorda av mässing, aluminium eller rostfritt stål. De ser bäst ut om finishen matchar armaturen och dörrhårdvaran.

Badrum Mini renoering

Att renovera badrummet är ett stort projekt som ofta är associerat med stora kostnader. Men den goda nyheten är att du inte behöver riva ut och bygga ett nytt badrum från grunden för att fräscha upp det. Det finns en stor mängd mindre åtgärder du kan göra för att göra ditt badrum med inbjudande och attraktivt. En ny toalett, nya kranar, nytt duschunstycke, ny spegel, med mera kan alla bidra till ett betydligt mer inbjudande och trevligt badrum.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!