Fem enkla idéer för trädgårdsplanering inför sommaren – Guide

Den gröna vårsäsongen börjar officiellt i slutet av mars. Nu är det dags att börja planera din front av husets landskapsplanering för denna färgglada och ljumma tid på året.

Har du ingen stor talang eller kärlek för trädgårdsarbete? Inga problem. Vi har fem enkla trädgårdsidéer för våren som alla kan underhålla.

Gör dig redo att våren med pasteller, ägg och grönska för en gräsmatta som är full av färg!

5 enkla idéer till framsidan av huset

1. Tulpaner i mängder!

Våren är tiden för en fantastisk blomma, tulpaner! Dessa pigga blommor som är synonymt med Holland kommer i ett utbud av pastellfärger och inleder vårens lättsamma atmosfär. Och för dem som hatar att sköta trädgården är tulpaner också väldigt lätta att underhålla. Två kardinalregler för att odla tulpaner är sol och dränering. Tulpaner trivs i solljus men inte gillar jord som är för blöt, kommer att ruttna.

När du planterar tulpaner kan du välja en färg eller blanda och matcha för en vårbukett med många nyanser.

2. Fina tusenskönor

Tusenskönor är också en enkel blomma. Dessa blommor är delikata, söta och nära knutna till den bohemiska hippiekulturen på 60- och 70-talen. Det är svårt att inte älska en tusensköna! Du kanske märker att tusenskönor växer i det vilda. Så vad behöver du veta om att odla dem på din trädgård?

Tusenskönor växer bäst i full sol. Så se till att varje plats du planterar dessa frön på får massor av solljus. Almanackan säger att du bara behöver vattna tusenkrönor under sommaren om det är mindre än 3 centimeter regn. Under regniga sommarveckor, stressa inte över att vattna de lata tusenkrönor. Växter som tusenkrönor som inte använder mycket vatten är också ett miljövänligt sätt att försköna den främre gräsmattan.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!