Hållbart trädgårdsarbete tips för nybörjare | Byggtipsen.se

Den miljömedvetna rörelsen har hittat sin väg in på våra bakgårdar. Eftersom vi strävar efter att minska vårt koldioxidavtryck kan vi använda våra trädgårdar som hjälp. Att odla dina frukter och grönsaker kan avsevärt minska din påverkan på miljöförstöringen.

När du odlar din egen mat har du makten att säga vad som ingår i och på den. Att eliminera de bekämpningsmedel och syntetiska gödningsmedel som används i din matproduktion kan ytterligare minska din miljöpåverkan. Att skapa en hållbar trädgård kompenserar också för en del av dina koldioxidutsläpp eftersom växtlighet absorberar denna luftförorening under fotosyntesen.

Det finns fem viktiga tips för hållbar trädgårdsarbete för att skapa en trädgård med tillräcklig avkastning. Att bygga en kompost, installera ett system för uppsamling av regnvatten, använda organiska alternativ till bekämpningsmedel, tillämpa mellanodling och välja lämpliga växter påverkar allt din trädgårds bevarande.

Bästa Jordfräsen – 11 Bäst i Test [Lista & Tips]

1. Bygg en kompost

Första steget på vår tipslista för hållbart trädgårdsarbete är att bygga en kompost. Individer använder komposthögar av några viktiga skäl. De minskar matsvinnet genom att ge skrot ett andra liv, maximerar markens näringsämnen och minskar ekologisk förstörelse orsakad av syntetiska gödningsmedel.

När syntetiska gödselmedel och bekämpningsmedel släpps ut i havet genom avrinning av dagvatten skapar de alger. blommar. Dessa mikroorganismer utarmar syret i ett akvatiskt ekosystem, dödar regionala arter och förstör livsmiljöer. Förstörelsen av ett marint ekosystem från syntetiska gödningsmedel och bekämpningsmedel kallas en död zon.

För att eliminera din användning av dessa jordtillsatser kan du använda en kompost. Dessa enheter håller organiskt material, vilket gör att det kan sönderdelas och lämnar näringsrikt material efter sig. När den används i lera eller sandiga områden kan kompostjord öka vattenabsorptionen i en trädgård. Detta hjälper växter att växa effektivt och minskar vattenspill.

En kompost fungerar genom att hålla kvar matrester, döda löv och annat naturligt material som mikroorganismer och bakterier bryter ner. Ibland måste husägaren rotera komposten för att möjliggöra syresättning. När sönderfall inträffar är resterna tillgängliga för att befrukta jorden.

2. Installera ett system för uppsamling av regnvatten

Du kan ytterligare minska ditt vattenspill genom att installera ett system för uppsamling av regnvatten. Dessa enheter samlar upp och lagrar regnvatten för bostadsbruk. Beroende på systemets sofistikerade nivå kan du antingen samla vatten från tanken och hälla det i din trädgård eller pumpa in det i ett bevattningssystem.

När du använder regnvatten för din trädgård minskar du mängden stormavrinning som lämnar din fastighet, som transporterar bekämpningsmedel och syntetiska gödselmedel till havet. Regnvattenuppsamlingssystem sänker också din vattenräkning och ditt vattenavtryck.

3. Använd organiska alternativ

För att effektivt minska döda zoner och algblomning i havet måste vi använda organiska alternativ till bekämpningsmedel. Istället för att pumpa in starka kemikalier i våra trädgårdar kan vi skapa naturliga lösningar för att förstöra skadedjur.

Många djur slutar med att mumsa på frukterna och grönsakerna i våra trädgårdar innan vi får en chans. Du kan minska deras störningar på olika sätt. Gräshoppor är vanliga trädgårdsbor som äter genom växtlighet. Trädgårdsägare kan spraya vitlöksolja runt sina grödor för att bli av med insekter.

Åkermöss påverkar också framgången för en hemträdgård. För att på ett hållbart sätt skydda dina växter från dessa djur kan du plantera traditionell mynta och pepparmynta. Möss föraktar mynta och undviker områden där den växer.

4. Delta i intercropping

När du strategiskt planterar grödor i din trädgård för att minska störningar från skadedjur, undertrycka invasiva ogräs och välkomna nyttiga insekter, engagerar du dig i intercropping. Detta är ytterligare ett sätt att eliminera användning av syntetiska gödningsmedel och bekämpningsmedel för att främja hållbart trädgårdsskötsel.

För att minska konstgjorda förbättringar och främja tillräckliga tillväxtcykler måste du odla växter som stödjer varandras behov nära ett annan. Till exempel kan man plantera rödbetor bredvid tomater för deras ljusexponeringsvarianter. Rödbetor är svagt ljusa växter som kan frodas när de placeras under hög buskig vegetation som erbjuder skugga.

Växtföljd främjar också hållbar trädgårdstillväxt genom att ge näring till jorden. När man överplanterar en art kan den tömma näringsämnen i marken som är nödvändiga för utvecklingen. Du kan förhindra denna utarmning genom att byta upp arten du planterar och odla närande jordvegetation.

5. Välj hållbara växter

När du bestämmer dig för att odla en miljövänlig trädgård är det viktigt att plantera hållbara arter. Detta kan kräva lite forskning och det kommer att minska din användning av vatten, bekämpningsmedel och syntetiska gödselmedel.

De bästa växterna att odla i din trädgård är inhemska arter. Dessa växter trivs redan i miljön och kräver ofta lite eller inget underhåll. Du kanske också vill byta ut vattenintensiva trädgårdsväxter med torkatålig vegetation.

Det är också viktigt att undvika att odla invasiva arter. Många kolonier förstörde av misstag lokala ekosystem genom att plantera exotisk vegetation, som förstörde organisk mark. Utvärdera vilka växter som är inhemska och påträngande för din region när du bestämmer vad du ska odla i din trädgård.

Håll dig uppdaterad

När det kommer till miljömedvetna metoder förändras området ständigt. Det bästa sättet att utöva dessa hållbara trädgårdstips är att hålla koll på nya trender och vetenskapliga rön. Att sänka ditt koldioxidavtryck genom att odla din egen mat kan vara tids- och arbetskrävande, men jorden kommer att tacka dig för dina ansträngningar.

Bästa Jordfräsen – 11 Bäst i Test [Lista & Tips]

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!