Hur du Direkt Minskar din Elräkning med 75 Procent Hemma

Att minska elförbrukningen är någonting som alla bör sträva efter. Det är bra för miljön men inte minst för plånkboken.

Elförbrukningen i ett hem beror till stor del på typen och användningen av hushållsapparater. Den här artikeln guidar dig om effektiva metoder att använda i användningen av apparater och prylar i ditt hem för att få din elräkning att sjunka med 75 procent.

Hur du kan minska din elräkning effektivt


Byt till LED-lampor

Med tillkomsten av ljusemittering Diod (LED)-lampor är det möjligt att skära ner upp till 75 procent av energin som skulle ha använts av traditionella glödlampor. LED-lampor slösar lite energi i form av infraröd strålning, till skillnad från andra som glödlampor och lågenergilampor som släpper ut 90 % respektive 80 % av sin energi som värme.

LED-lampor kommer nu i ett brett utbud för att passa användarnas efterfrågan. Det har också skett en hel del tekniska framsteg inom LED-lampor, vilket har lett till förbättrad effektivitet och sänkta priser på glödlamporna.

Nedan är några typer av LED-lampor du kan välja att gå efter när man byter ut de gamla.

Köksbelysning under skåp

Riktig belysning i köket är nästan lika viktigt som måltiden du förbereder dig. Installera LED-lampor under skåpet för effektiv belysning istället för att hänga glödlampor eller CFL-lampor som drar mycket ström och ökar temperaturen i köket.

LED-spotlights

LED-spotlights kan installeras i ditt tak och är lämpliga för hallar, vardagsrum, sovrum och kök. De förbrukar mycket mindre ström än de traditionella glödlamporna och är billigare att underhålla.

Uppgradera ditt kylskåp

Det är intressant att veta att energin som används av ett kylskåp halveras ungefär vart 15:e år. Detta innebär att det sker kontinuerliga framsteg inom tillverkningen av kylskåp för att producera enheter som förbrukar mindre ström.

Tillverkarna har fortsatt att utveckla effektivare kylslingor och kondensorer. Vissa kylskåp har nu smarta funktioner som gör att du kan styra deras inställningar med hjälp av dina smarta enheter via en Wi-Fi-anslutning.

Vissa andra kommer med funktioner som låter dig ställa in en temperatur och tidsgräns för att de får köra. Detta kommer att hjälpa till att spara energi när kylskåpet inte behövs för att fungera.

Du kan helt enkelt uppgradera ditt gamla kylskåp till en nyare modell om du inte har råd med den smarta versionen. Och medan du gör det, kontrollera effektiviteten hos kylskåpet för att säkerställa att du köper det som kommer att minska din elräkning på lång sikt.

Stäng av dina datorer

Det har blivit en norm för datoranvändare att alltid lämna sin enhet på även när den inte används. Detta beror förmodligen på bekvämligheten med att enkelt nå ut till det när de känner för att använda det eller för att det har blivit en vana.

Nuförtiden behöver inte datorer starta upp länge innan de är redo att användas. Så att lämna din dator påslagen för bekvämlighetens skull kan helt enkelt uteslutas när det gäller energibesparing.

Datorer, särskilt stationära datorer, kräver ström för att hålla kylfläktarna kvar i CPU:n fungerar även när de inte används aktivt. Och kylsystemen är högkonsumenter av el.

Ström förbrukas även när du bara sätter upp en skärmsläckare på ditt skrivbord. Du kan bli chockad över att se hur mycket ström du har sparat om du alltid stänger av dina datorer när de inte används.

Koppla ur datorn från uttaget om du inte ska har använt det länge.

Släck lamporna

Du kanske inte inser behovet av att alltid stänga av dina glödlampor när de inte används förrän du ser skillnaden i din elräkning. Elektriska lampor som icke-LED-lampor, ljuskronor och färgade lampor förbrukar ström. Strömförbrukningen kan till en början vara obetydlig men blir betydande om den lämnas över en längre tid.

Medan du är på jobbet, sover eller utanför ditt hem, släck allt oanvänt ljus. Gör det till en vana i ditt hem och se din elräkning minska med en rimlig procentandel.

Om möjligt, installera smarta belysningssystem som bara tänds när de märker en mänsklig närvaro eller glödlampor som kan styras med fjärrkontroller, smarta enheter eller programmerbara funktioner.

Minska användandet av AC

Det är en skön känsla efter en lång dag på jobbet när du kommer hem för att möta en kylig atmosfär i ditt rum. Det kan bli skönare om du får sova under samma förhållanden hela natten under varma sommardagar.

Men alla dessa har ett pris; en hög elräkning.

Kylningsapparater i hemmen som luftkonditionering kräver mycket ström för att fungera. Kompressorn i luftkonditioneringen använder mycket ström för att fungera, likaså spolarna som finns i den elektriska fläkten.

Att minska elförbrukningen kräver inte att du slutar använda dessa apparater. Det kräver helt enkelt att du är försiktig i användningen av dem. Stäng av alla fläktar och luftkonditionering när du åker till jobbet. Den tid dessa apparater körs i din frånvaro kommer att ha stor effekt på din elräkning.

Installera en smart termostat om du är orolig över att ha en kylig atmosfär i ditt hem när du kommer tillbaka från jobbet eller oroar sig för att sova och vakna i ett svalt rum. Detta gör att du kan programmera den tid som din luftkonditionering slår på och av.

Alternativt kan du använda den elektriska fläkten mer än du använder AC. Att använda elektriska fläktar för ganska varmt väder och AC för outhärdlig värme kommer att minska elförbrukningen.

Denna teknik kommer att se att du betalar mindre för el.

Koppla ur apparater

Det kan intressera dig att veta att dina apparater fortfarande förbrukar en liten mängd el medan de är avstängda men anslutna till en strömkälla.

Chansen är stor att du av misstag kan slå på dina apparater och låta dem vara igång om de är anslutna till en strömkälla. Detta är mer dominerande om många apparater använder ett uttag samtidigt.

Ett typiskt fall där ett sådant misstag kan inträffa är när du har din TV, hemmabio, stående fläkt, dekoder, DVD-spelare, och andra prylar/apparater som är anslutna till ett eluttag med hjälp av en förlängningsdosa.

Om du slår på eluttaget kan alla apparater börja fungera även när de inte behövs kl. den tiden.

Att koppla ur de apparater du inte behöver under den perioden är det säkraste sättet att undvika onödig elförbrukning.

Minimera användningen av värmeapparater

Värmeapparater som strykjärn, mikrovågsugnar , ugnar, vattenkokare, kokande ringar och elektriska spisar gör livet lättare för oss. Men tvärtom, de gör också livet svårare genom att öka elräkningarna.

Hitta alternativ till dessa apparater för att göra saker enklare. Apparater som elektriska spisar, kokplattor, ugnar och liknande kan ersättas med gasspisar och ugnar. Du kan göra en undersökning eller experimentera med olika alternativ av värmekällor för att ta reda på billigare alternativ.

Om du tycker att gasvärmekällor är de billigaste och mest bekväma är det dags att börja använda dem ofta.

För apparater som elektriska pressjärn, vars alternativ kanske inte är vanliga eller lätta till ditt förfogande, använd ett sätt att undvika att använda dem ofta. Undvik att stryka kläder gjorda av material som ull, jeans, och polyester eftersom de inte behöver strykas.

Uppgradera dina vitvaror

Överväg att uppgradera några eller alla dina gamla apparater till nya modeller. Vitvaror som mixer, mikrovågsugn, TV, luftkonditionering, värmare, tvättmaskin och torktumlare och diskmaskin bör uppgraderas till nyare modeller om det behövs.

Det finns nyare modeller av dessa apparater som förbrukar mindre elektricitet .

Slutsats

Att minska dina elräkningar kommer med vissa uppoffringar. Du kanske måste uppleva lite obehag eller byta ut några av apparaterna i ditt hem med nyare. Var säker på att dessa uppoffringar är värda de fördelar du kommer att njuta av i det långa loppet.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!