Hur du kan dra Nytta av Självförvaring när ditt Hem är till Salu

Personer med egendom på marknaden kopierar ibland en viss inredning inte bara för att den passar deras utrymme för försäljning utan också på grund av hur det kan locka möjliga köpare. Denna praxis kallas ibland “staging”. Staging fastighet är tänkt att inte bara hjälpa potentiella köpare att föreställa sig hur platsen kommer att se ut när platsen är möblerad, utan också att sälja en specifik livsstil.
Om du håller på att sälja hemmet som du för närvarande bor i, kanske du vill använda färre delar eller en annan uppsättning möbler, apparater och inredning. Men vad gör du med de stycken du inte kommer att presentera i det iscensatta hemmet? Det är här förvaring kommer in i bilden.
Tillgängliga förvaringsmöjligheter varierar beroende på vilka faciliteter som finns. Det finns företag som kan erbjuda självförvaring, mobila lagringsenheter, lagring på plats och till och med alternativ för små och medelstora företag som behöver utrymme för inventering.

Fördelar med självförvaring

Är det nödvändigt att hyra ett förvaringsutrymme för att arrangera ditt hem för potentiella köpare? Här är några anledningar till varför du bör överväga en.

Rädda ditt hem

Homestaging ger potentiella köpare en mer exakt uppfattning om storleken på utrymmet inuti ett hus. Detta kan dock vara svårt när det finns så många föremål som besökaren anser vara onödiga (t.ex. familjebilder, personliga tillhörigheter). Att hyra ett förvaringsutrymme ger nuvarande husägare möjlighet att ta bort allt skräp och göra hemmet mer presentabelt för tittare.

Öka värdet

Trädgårdsredskap, överflödiga möbler och krimskrams kan ge huset en mer hemtrevlig känsla, men de gör inte mycket för att förbättra dess tilltalande eller värde. Genom att hålla hemmets inre och yttre områden snygga, rena och organiserade har säljare och fastighetsmäklare bättre förutsättningar att begära ett högre pris från potentiella köpare.

Förvaring under renovering

Vissa husägare väljer att reparera och måla om väggarna innan de sätter på sitt hem försäljning. För att förhindra att möbler och andra ägodelar blir fläckiga kan de tillfälligt förvaras. Detta ger byggnadsarbetare, målare och allmänna arbetare mer armbågsutrymme att arbeta utan att behöva oroa sig för att skada apparater, möbler och dekorationer.

Vad som ska förvaras

Om du är säljer ditt hus, alla föremål som kan få ditt hem att se rörigt ut bör tas bort och förvaras. Detta inkluderar:

  • Personliga föremål som familjealbum och fotografier
  • Samlingar som familjevideor, filmer eller din buggsamling
  • Juldekorationer och resesouvenirer
  • Föremål som kan få rummet att verka inriktat på ett specifikt kön
  • Överflödiga möbler såsom en andra soffa
  • Stora trädgårdsredskap som en gräsklippare
  • Reparationsverktyg och föremål som repareras såsom en exponerad bilmotor och överblivna färgburkar

Hur du använder din förvaringsenhet

Följ dessa steg för att säkerställa att du får ut det mesta av ditt hyrda lagringsutrymme.

1. Kategorisera dina ägodelar

Gör en inventering av alla dina ägodelar och placera dem i kategorier. Bestäm vilka som behöver slängas ut, doneras eller ges bort, säljas, lagras eller ska finnas kvar för hemmascenen.

Genom att göra lite vårstädning kan du ta bort några av de saker du inte längre behöver, göra en lista över vad du planerar att förvara och ha en uppfattning om hur mycket förvaringsutrymme du behöver.

2. Hyr förvaringsutrymme

Se vilka förvaringsalternativ som finns tillgängliga för dina behov. Vissa självförvarings-företag kan erbjuda lagringsutrymmen på sin anläggning som du kan komma åt och använda till ditt förfogande.

3. Packa saker för förvaring

Precis som när du bestämmer dig för att flytta är det viktigt att packa de föremål du planerar att förvara noggrant. Köp rätt typ av lådor, tejp och bubbelplast (eller annat skyddande förpackningsmaterial) — vad du än behöver för att skydda dina föremål medan de transporteras och förvaras.

Öka attraktionskraften hos ditt hem inifrån och ut och få fler erbjudanden genom att ta bort allt skräp och placera överflödiga föremål i en förvaringsenhet.

Genom att följa tipsen i den här guiden är du på väg att maximera användningen av din förvaringsenhet och göra ditt hem mer presentabelt för potentiella köpare.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!