Hur du skyddar din gräsmatta från skadedjur | Byggtipsen.se

Det är lugnande att försköna din gräsmatta med ljusa blommor och egenodlade frukter och grönsaker. Där trädgårdsarbete är en rolig uppgift att göra, är det inte en kopp te. Man måste se upp och akta sig för skadedjur från vinden. Skadedjur finns överallt, särskilt efter regn. Och när din trädgård har odlats till att bli tjock och smaragdgrön är det den mest inbjudande platsen för skadedjur.

Även om det är svårt, är det inte omöjligt att hålla din gräsmatta borta från skadedjur. Eftersom det sägs att förebyggande är bättre än att bota, bör du använda denna formel för att hålla din gräsmatta skadedjur fri.

Identifiera Skadedjur och skador som orsakas av dem

Det första steget för att ta hand om din gräsmatta och hålla den borta från skadedjur är att känna offret noggrant och noggrant. När du är bekant med de vanliga skadedjuren och deras livscykel, kommer du att finna det lätt att attackera och döda dem

Följande är några tecken för att identifiera om din gräsmatta har blivit utsatt för skadedjur: Bruna fläckar på bladen kommer att vara uppenbaraDu kan se bitmärken från skadedjur eller insekter på lager av gräs eller gräs

Saknade rötter eller hål i jorden betyder att skadedjuren har invaderat marken och att underjordiska skador har orsakats

Vanliga skadedjur som orsakar skador på din gräsmatta

Din gräsmatta kan ofta invaderas av följande typer av skadedjur:

1. Skalbaggelarver

Denna typ av skadedjur kan orsaka vissnade grässtrån, bruna gräsfläckar och i slutändan döden av gräs eller löv. Om du ser kråkor och skunkar som matar sig i din gräsmatta, kan de vara i jakt på skalbaggar.

2. Chinch Bug

Den här buggen är en annan vanlig objuden gäst du kan ha i din gröna och gräsbevuxna gräsmatta. Dessa är savsugande insekter som finns i flera typer av gräs. Skadorna ses mestadels mellan juni och september. Chinch buggar lämnar en lila nyans, och oregelbundna fläckar kan vara uppenbara på gräset. Du kan misstolka orsaken till torkastressen.

3. Sod Webworm

Den vuxna malen verkar vara en dubbel nos. Dessa insekter livnär sig på grässtrån och lämnar omfattande mörkbruna fläckar. Du kan stöta på tunnlar på gräsnivåer.

Gräsarmémask

Du kanske har tolkat med deras namn att armémaskar är kämpar när de slåss med din gräsmatta. De invaderar vanligtvis din trädgård under våren och sommaren. Du kan enkelt visualisera dessa dödliga varelser på natten. Återigen livnär de sig på grässtrån, särskilt på kvällen, natten eller tidigt på morgonen. Efter matning lämnar de runda fläckar.

  • Skärmaskar

Dessa gräsmattor har olika arter. De är nattinkräktare och förstör din gräsmatta på natten medan du sover. De attackerar hårdast på kortare gräs.

Så skyddar du din gräsmatta från skadedjur

Ofta förblir dessa mindre skador osynliga, och de försummas tills större förstörelser orsakas. Därför är det nödvändigt att identifiera och behandla dessa skador samt att bekämpa dessa skadedjur så tidigt som möjligt. För detta behövs en detaljerad och tydlig besiktning.

Om du har en gräsmatta bör du avsätta lite tid regelbundet för att skämma bort ditt gräs och dina växter; annars kommer allt ditt hårda arbete att gå förgäves. Lyckligtvis finns det många sätt som du kan anpassa för att effektivt få bort din gräsmatta från skadedjur. Några av dem är följande:

1. Ta bort urklipp

Urklipp är de material som förbättrar jordens bördighet ännu mer, och daggmaskar älskar bördig jord. Du bör vara försiktig så att du inte lämnar urklipp efter klippning; annars kommer din gräsmatta att bli frukosten för dessa skadedjur.

2. Glöm inte att lufta regelbundet

Korrekt och regelbunden luftning hjälper till att förhindra uttorkning av jorden, och dräneringen kommer att vara tillräcklig och bra. Vissa maskar som Leatherjacket livnär sig på dålig dränerande jord och förstör den ännu mer, så se upp för att inte låta din gräsmatta vara dåligt dränerad.

3. Underhåll din gräsmatta korrekt

Många insekter och maskar kan undvikas om du har din gräsmatta snygg och ordentligt underhållen. Regelbunden matning, luftning, ogräs och borttagning av mossa är en viktig del av underhållet, så missa aldrig några av dessa steg för att hålla dessa dödliga gäster borta från din gräsmatta.

Regelbunden klippning hjälper mullvadar att hålla sig borta och flå din gräsmatta när du är på promenad. Dessa enkla mindre steg kan hjälpa dig under lång tid.

4. Binbo

Även om bin inte är skadedjur, kan de fortfarande lämna långvariga skador på din gräsmatta. För att undvika dem kan du helt enkelt använda bins bon på gräsmattan och avleda dem till någon annan riktning utan att skada din plats. Spara ditt hårda arbete och låt dina växter andas öppet.

5 . Se upp för förändringarna som din gräsmatta upplever

Dessa insekter är mindre i storlek och orsakar gradvis skada på din gräsmatta. Så akta dig för de mindre förändringar din gräsmatta genomgår av dessa små bestar. Skydda din gräsmatta i ett så tidigt skede som möjligt. När skadan är stor och förödande blir det svårt att återställa den. Dessa buggar är förödande, särskilt på somrarna, så se upp under varmare månader för förändringarna.

Vissa insekter kan försöka vandra och förstöra gräsmattan under den svala, våriga årstiden. De måste slås ut innan du försöker invadera din speciella plats.

6. Använd skadedjurssprayer och läkemedel

Med teknikens framsteg och modernisering har olika kemiska medel introducerats på marknaden för att slåss mot dina fiender. Du kan välja de som har minimala biverkningar på din gräsbevuxna gräsmatta och välväxta växter. Det finns ett stort utbud att välja mellan, och du bör prova den bästa med maximal nytta mot skadedjursbekämpning.

Vad ska man göra om din gräsmatta invaderas av skadedjur?

Om din gräsmatta redan är invaderad av skadedjur och större skada har ålagts din mark, bör du vara vaksam för att omedelbart kontrollera och behandla skadan.

1. Borsta bort maskarna

JagOm maskar har bildat gipsen bör du borsta bort dem utan att få panik. Bara att hålla din gräsmatta ren hjälper till att rädda många problem. Efter att ha torkat maskarna, applicera en svavelhaltig produkt som kommer att öka jordens surhet utan att lämna några skador på maskar. Maskar gillar inte sur jord, och de kommer att säga adjö till detta sura land för att söka gröna och gräsbevuxna områden.

2. Nematoder kommer att döda läderjackor och andra maskar

Nematoder är faktiskt bakteriella maskar som dödar andra skadliga insekter, som inte är bra för din gräsmatta. De finns inte naturligt på din gräsmatta, så du måste lägga till dem för att bli av med några skadliga skadedjur.

3. Svärmsamlare för bin

Som redan nämnts ovan är bin inga skadedjur, men eftersom de kan vara allvarligt förödande för din mark bör du behandla dem så snart som möjligt. Du kan använda en svärmsamlare om du funderar på att flytta dina bins samlare.

4. Använd insektsdödaregranulat

Om du är för trött för att prova saker och fortfarande dessa envisa maskar och insekter inte är villiga att lämna ditt land, prova några insektsdödande granulat för ändamålet. Dessa har introducerats av olika företag, och du kan välja vilket som helst av dina val.

Slutsats

Eftersom skadedjursvård är en förutsättning för att hålla din gräsmatta ren och växterna glada, bör du vara försiktig och hålla den i schack regelbundet. Om du har en gräsmatta hemma, försök att inte skada den genom att bara vara lat och sitta i soffan. Gå upp tidigt på morgonen och skäm bort dina växter för att hålla dem friska och säkra från skadedjur och sjukdomar. För att ytterligare skydda din gräsmatta från bekämpningsmedel kan du också använda en spridare för att sprida gödselmedel av god kvalitet över hela gräsmattan.

Växter är en källa till godhet och hälsa för miljön. Därför bör du vara försiktig mot din gräsmatta.

Bästa Handhållna Gräsklipparen – Handgräsklippare Bäst i Test [Lista & Guide]

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!