Hur man Dekorerar ett Timmerhus (Bästa Tips)

I dessa extremt utmanande tider saknar vi verkligen naturen. En timmerstuga är ett bra sätt att njuta av utomhus utan begränsningar! Oavsett om du bygger en ny från grunden eller återupplivar din gamla timmerstuga, har vi några fantastiska inredningsidéer för dig.

Timmerstugor är omtyckta för sitt mysiga och naturinspirerade utseende. Men ibland kan för mycket trä vara överväldigande (och för att inte tala, tråkigt).

Tips för att dekorera en timmerstuga

Från rustika interiörer till belysning och tillbehör, vi hoppas att du tycker att denna guide är användbar för att dekorera ditt timmerstugahus:

Rustik timmerstuga interiör

Ett annat bra tillskott till din rustika stuga är sliten metall och fröglas. De skapar det perfekta “gårdshuset” som framkallar mysighet och nostalgi.

Naturliga nyanser

När det kommer till färger, lutar en rustik inredning mot neutrala val såväl som jordnära toner. Dessa är djupa och naturliga, som gröna, bruna och gråa.

Enkla sätt att dekorera ett timmerstugahus

Nu när du har en klar uppfattning om hur ditt rustika timmerhus kommer att se ut, är det dags att sätta igång med inredningen!

Städa upp

Det kan vara frestande att stoppa in så mycket saker i din timmerstuga. Men som det gamla ordspråket säger, mindre är mer.

En trång stuga skapar en stressig miljö, vilket inte är något man vill ha. Ditt stugahem ska vara en plats för lugn och ro. Det är en plats att varva ner i slutet av en tröttsam dag. Här är några beprövade sätt att rensa och maximera ditt utrymme:

Använd multifunktionella möbler

Välj din inredning med omtanke

Välj dekorativa bitar som får ditt utrymme att kännas rent och mysigt, inte trångt. Exempel är gröna växter som är så uppfriskande att titta på och områdesmattor som praktiskt taget delar upp utrymmet i ditt stughus.

Överväg en öppen planlösning

Detta gör att din stuga känns mycket större och rymligare. Undvik att placera möbler som blockerar det naturliga flödet i ditt utrymme.

Ändra färgpalett

Färger har en stor roll att spela för att skapa ett vackert och mysigt timmerstugahem.

När det kommer till färger behöver timmerhus inte vara bruna hela tiden. Eftersom din stuga med största sannolikhet är gjord med träväggar, trägolv och massor av trämöbler, kan ett mörkt och deprimerande interiört välja neutrala färger för färg och accenter.

Här är några idéer om du funderar på att byta färgpallen på ditt timmerhus:

GulI små doser kan gult skapa en glad stämning. Den kompletterar brunt och vitt.

Lila– Lila i kombination med grått, den här färgen är fantastisk. Se till att välja den nyans som bäst kompletterar trätonerna i ditt stughem. Mörkare nyanser är lyxiga och mystiska medan ljusare nyanser som lavendel är mjuka och feminina.

Blå – Det är ett populärt val för timmerstugor eftersom det underbart smälter in i en rustik miljö. När de kombineras med varma, rustika stockar skapar blå nyanser en gårdsfräsch atmosfär som är helt klassisk.

Vit – Vita sängkläder och gardiner i ett rustikt sovrum ger det ett lätt, rent och avkopplande utseende. Det går vackert med vita ljusa fönster och fräscha blommor. Så lugnande!

Lek med mattor

Mattor och mattor lägger till lager och textur till ditt stughem. De gör alla rum bekväma, mysiga och charmiga! De ger också en mjuk touch till din stuga, en perfekt kontrast till de där tunga träbitarna!

Eftersom rustikt boende i bondgårdar handlar om komfort, se till att det återspeglas i din design.

Mattor finns i olika färger, mönster och mönster. Vad du än väljer, se till att följa de grundläggande reglerna för design: överväldiga inte ett litet utrymme med mörka färger.

Använd mattor för att definiera områden. Om du väljer ett öppet golvkoncept, gör områdesmattor underverk!

  • Skapa harmoni. När du använder mer än en matta, välj design som kompletterar varandra med stil. Ändå kan du skapa en känsla av variation genom att använda mattor i olika storlekar.
  • Tänk på din väggfärg. Din matta ska vara två nyanser mörkare än dina väggar. Om du har mörka träväggar, välj en ljusare matta.

Lägg upp. Lägg en mörk matta med en ljusare matta ovanpå eller kombinera en mörk matta med ljusa möbler för att skapa en kontrast .

Välj mattor som kompletterar din inredning. Mattor i västerländsk stil fungerar vackert med trägolv.

Välj lämplig belysning

Belysning gör mer än att lysa upp ett rum. När den är snyggt planerad ger den karaktär och dimension till ditt timmerstuga. Oavsett om du vill hålla det klassiskt, modernt eller någonstans däremellan dekorativ belysning hjälper dig att uppnå den atmosfär du vill ha.

Variera stämningen med dimmerknappar

Känner du dig produktiv? Trög? Vill du koppla av? Städa? Genom att installera dimmerbrytare kan du göra din stuga hem ljusare eller dämpad beroende på ditt humör och behov.

Lägg till uttalande belysning

Om du har ett ganska stort utrymme är statement-belysning ett utmärkt komplement till ditt stughem. Den kan användas för att sprida ljus och sätta tonen för dina möbler och tillbehör.

Överväg takmonterade armaturer

Dekorativa lampor finns i så många stilar. Du kommer säkert att hitta något som kommer att komplettera din rustika inredning. Från fantastiska rustika ljuskronor till hängande lampor i slitna metaller, lindade lampor runt en bjälke (eller ett rör) eller ett klart glashänge hängt i rep, våga vara annorlunda!

Tänk funktion

Var också uppmärksam på ljusets kvalitet. Se till att du har tillräckligt med ljus som behövs för vissa områden i ditt timmerhus.

Lägg till lite nyckfullhet

Använd accentbelysning för att ge ditt hem en personlighet. Det kan vara en golvlampa, ljusslingor som draperar på väggen eller glödlampor inneslutna i murarburkar – var kreativ!

Glöm inte naturligt ljus

Få ditt utrymme att poppa upp med trämöbler Möbler är en stapelvara i timmerstugor som i vanliga hem.

Pittoreska, mysiga och naturinspirerade möbler är bäst för timmerstugor. De har vanligtvis trä i rika, varma färger och naturliga mönster.

Det är viktigt att Tänk på storleken och användningen av din timmerstuga när du väljer trämöbler.

Välj ett tema . Börja med att välja ett tema för att se till att dina möbler är synkroniserade med din kabininredning. Vanliga teman för inredning av timmerstugor inkluderar västerländsk, sydväst, skog eller trä, naturinspirerad och campinginspirerad.

Lägg till ett soffbord. Ett rustikt soffbord i trä är ett extremt vackert komplement till en timmerstuga. Om utrymmet tillåter kan du placera ett soffbord i vardagsrummet för en extra känsla av rustikitet.

Välj matstolar som stämmer överens med utseendet på ditt bord. Om din stuga är tung på trä, överväg stoppade stolar som ger en mjuk touch till din matsal.

Glöm inte eldstaden!

Ge ditt timmerstuga hem ett mysigt sken genom att installera en rustik eldstad!

De flesta eldstäder i timmerstugor är gjorda av stenar eftersom de är de mest komplementära materialen till trä. Om du letar efter inspiration för att uppdatera din stuga eldstad, kolla in dessa:

Gå från tak till golv. Om du har utrymme är en stor eldstad med flodsten en fantastisk samlingspunkt i din timmerstuga. Använd en mängd olika naturstenar för djup och skönhet.

Tänk modernt. En industriell timmerstuga eldstad som ligger platt mot stora pallar av trä är så elegant och fantastisk.

Öppen spis med vedförråd. Maximera utrymmet i din stuga genom att installera en träförvaringsfack på sidorna.

Tegel öppen spis omger . Vad är mer klassiskt än en öppen spis gjord av tegel? Beroende på din applikation kan du skapa en helt annan och unik eldstad med tegelstenar. Det finns inget rätt eller fel sätt att installera tegelstenar så gör det roligt.

Slutsats

Att inreda ett timmerstuga är så roligt! Skapa ett mysigt utrymme med ett rustikt designkoncept som bäst illustrerar hur ett mysigt och charmigt timmerhus ska vara! Trä är centralt för stughus. Men de är inte allt som betyder något. Vi har samlat upp sanna och beprövade sätt att inreda en timmerstuga. Lär dig de viktigaste delarna av en rustik interiör, plus några designidéer för att försköna ditt utrymme

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!