Hur man hittar bra Underleverantörer för din Byggverksamhet

Att bygga det perfekta laget för din byggverksamhet är en tidskrävande och noggrann process, men det är en som du aldrig kommer att ångra.

Som sagt, du kommer inte alltid att ha plats i ditt team – eller behovet – av specialiserade entreprenörer. Att hitta skickliga underleverantörer för att fylla dessa nischer är en konst och en vetenskap i sig. Så här hittar du bra underleverantörer som bäst passar dina behov.

Ha en klar uppfattning om vad du letar efter

Det finns underleverantörer för nästan alla möjliga uppgifter eller tillämpningar, från huvudentreprenörer till den mest förbisedda specialisten. Om du dyker ner i underleverantörspoolen utan en klar uppfattning om vad du letar efter kommer du att drunkna. Ha en tydlig och specifik uppfattning om vad du letar efter när du anställer en ny underleverantör, från jobbet som de kommer att anlitas för att utföra till vilken typ av erfarenhet och portfölj du är villig att arbeta med.

Börja inte med den lägsta budgivaren

Om du accepterar bud innan du anlitar en underleverantör, att välja den lägsta budgivare kan låta tilltalande, särskilt om de har gjort sitt bästa för att få sitt att se tilltalande ut. Ha detta i åtanke – om det verkar för bra för att vara sant, är det förmodligen det. Skrupelfria underleverantörer bjuder ofta lågt och lovar överdrivet att säkra anbud utan avsikt att hålla deadlines eller avsluta jobbet de är anlitade för att göra.

Om du bestämmer dig för att välja lägstbjudande, se till att du gör din research och se till att beslutet inte kommer att bita på dig. När allt kommer omkring får du vad du betalar för.

Tänk på en utvärdering före intervju

Du kan spendera en mycket tid på att intervjua underleverantörer – kanske mer tid än vad du egentligen borde – sålla bort de oönskade alternativen samtidigt som du hittar det team som fungerar bäst med ditt.

Istället för att intervjua alla som stöter på din skrivbord, överväg att implementera en utvärdering före intervjun som de måste fylla i innan du ens överväger att prata med dem. Det är inte ett idiotsäkert verktyg, men det kan åtminstone hjälpa dig att rensa bort de företag som inte kommer att passa ihop med ditt team och dina värderingar. Du kan börja med en mall om du inte är säker på var du ska börja. Fokusera på att skapa den bästa utvärderingen genom att anpassa den efter ditt företags behov och den exakta nisch du vill fylla.

Var flexibel när det kommer till schemaläggning

Flexibilitet håller på att bli en av de viktigaste förmågorna, men det har alltid varit värdefullt när man anlitat underleverantörer. Helst hittar du någon vars schema passar ditt, men det kanske inte händer. Istället för att ge en i övrigt perfekt underleverantör vidare, var flexibel när det kommer till schemaläggning. Du behöver inte skriva om hela din plan, men lite rörelseutrymme kan hålla saker och ting framåt.

Behandla dem väl och de kommer att arbeta med dig

Du skulle inte fortsätta arbeta för ett företag som behandlade dig dåligt, eller hur? När det kommer till kritan är dina underleverantörer mänskliga – varken mer eller mindre än du. Om du hittar en bra underleverantör som håller deadlines, gör ett bra arbete och anpassar sig till ditt företags värderingar, behandla dem väl. Arbeta med dem, var flexibel och framför allt betala dem i tid. Om du stödjer dina underleverantörer fullt ut, kommer de att hjälpa dina ansträngningar lika mycket.

Var tålmodig och noggrann

Stressa inte över hur du hittar bra underleverantörer. Oavsett om du anlitar en enskild underleverantör eller ett företag, är en sak du behöver odla tålamod. Anlita inte den första underleverantören som korsar din väg. Gör istället din research och se till att du bara arbetar med företag som är i linje med dina värderingar. Även om det inte är lätt att hitta bra underleverantörer, behöver det inte vara omöjligt.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!