Hur man hittar en bra Hyresgäst för din Fastighet

Som en hyresvärd siktar du på att ha bra hyresgäster. En som bor i hyreshuset under en längre period, inte skadar fastigheten och betalar sin hyra i tid. Detta är den perfekta hyresgästen som hyresvärdar drömmer om att hitta. Får de motsatsen får de hyresgäster som är till besvär eller aldrig betalar sin hyra i tid. Sådana hyresgäster flyttar ofta från ett ställe till ett annat, vilket gör att en hyresvärds fastighet står tom och inte genererar någon inkomst.

Tvärtemot vad du kanske har hört som hyresvärd, finns dessa perfekta hyresgäster. Tricket är att veta var man hittar dem och hur man får dem att vilja bo i din hyresrätt.

Sätt att hitta en bra hyresgäst för din fastighet

Här är metoderna du bör använda för att hitta en bra hyresgäst för din fastighet.

Anställ några proffs

Det enklaste sättet att säkerställa att lämpliga hyresgäster ockuperar din hyresbostad är att lägga ut jobbet att hitta dem till pålitliga fastighetsförvaltare. Dessa kan matcha fastigheterna i sina böcker med hyresgäster av högsta kvalitet som följer sina hyresavtalsansvar. Hyresvärdar som förlitar sig på deras tjänster vet att deras fastigheter är i professionella händer och behöver inte oroa sig för om deras bästa kommer att företrädas.

Fastighetsförvaltare känner till fördelar och nackdelar med hyresgäster. De har vanligtvis väntelistor på förhandsgodkända hyresgäster som de kontaktar så snart en ledig plats blir ledig. Detta minskar hur länge en fastighet står tom, vilket ger ägaren noll inkomst.

Ange förväntningar

Om du bestämmer dig för att hantera din hyresoberoende, ta ett blad från en professionell fastighetsförvaltares bok för att söka hyresgäster. Skapa dina annonser för att locka människor att ansöka om att bli hyresgäster. Använd högkvalitativa fotografier och skriven text som framhäver din hyresgästs bästa egenskaper. Undersök reklamplattformar för att avgöra vilket som erbjuder dig den bredaste räckvidden till den potentiella hyresgästens marknad.

Se till att din annons är specifik för dina förväntningar från den sökande. En vag annons som är lätt i detalj kommer att locka hundratals sökande, varav minst hälften inte är lämpliga. Du kan eliminera detta problem genom att ange dina uttryckligen i annonsen. Till exempel, om du inte vill ha hyresgäster med husdjur, bestäm det. Lägg till att du har för avsikt att göra kreditprövningar av blivande hyresgäster. Se dock till att du inte utesluter hyresgäster av skäl som bryter mot lagen om rättvist boende.

Skapa kriterier

Du kommer att locka dussintals potentiella hyresgäster att ansöka om du har en fantastisk annons. Se till att din ansökningsblankett är detaljerad för att samla in så mycket information som möjligt om dem. Nästa steg är att sålla dessa applikationer och skära ner dem till en kortlista på fyra eller fem. För att slutföra detta steg konsekvent, skapa en checklista med kriterier som du förväntar dig att hyresgäster ska uppfylla. Du kan till exempel insistera på att de tjänar över ett visst belopp varje månad för att säkerställa att de har råd med hyran.

Vanligtvis bör en sökande tjäna 2,5-3 gånger den månatliga hyran, vilket ger dem tillräcklig disponibel inkomst för att betala sin hyra. När du utarbetar dina kriterier, tänk på lagen om rättvist boende igen. Du kan inte eliminera potentiella hyresgäster på diskriminerande grunder. Om någon kan bevisa att du har begått en diskriminerande handling kan de stämma dig på skadestånd.

Verifiering

Med en kortlista över potentiella hyresgäster måste du verifiera vad de skrev på sin ansökningsblankett. Detta är en tidskrävande process, men den avslöjar en hel del information om hyresgäster som du annars aldrig skulle kunna upptäcka.

Börja med att verifiera att de sökande har varit sanningsenliga om sin anställningsstatus och sina inkomster. Prata med deras tidigare hyresvärdar för att ta reda på varför sökanden lämnade sin tidigare hyresbostad. Gör en kreditprövning för att avgöra hur skuldsatt din sökande är. Deras inkomst betyder ingenting om de spenderar mer än hälften av den på att betala utestående skulder. En presumtiv hyresgästs kredithistorik visar också tidigare beteende mot skuld. Någon som gör sena betalningar eller inte betalar skulder är ett riskabelt förslag som hyresgäst.

Möte

Vid det här laget känner du bara den sökande på papper. Du bör dock inte fatta några beslut utan att träffa dem personligen. Att arrangera ett möte ansikte mot ansikte för att visa en sökande hyresbostaden är ett perfekt tillfälle att lära sig mer om dem.

Slutord

Ha en mental lista med frågor som du vill ställa till blivande hyresgäster för att upptäcka mer om deras karaktär, moraliska värderingar och integritet. Gör inte denna process förhörande, eftersom den sökande kan tycka att den är skrämmande. Håll i stället konversationen avslappnad.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!