Hur man Värmer upp Bröd i Mikrovågsugnen: det Snabba och Enkla Sättet

Ingen gillar gummiartat eller torkat bröd, men du är en upptagen person. Det finns ingen tid att baka färskt bröd eller använda den konventionella ugnen. Den goda nyheten är att du helt enkelt kan använda din mikrovågsugn för att värma upp brödet! Undrar du hur man värmer bröd i mikron?

Hur man värmer upp bröd i mikrovågsugnen

Det spelar ingen roll om du använder en varmluftsmikrovågsugn eller den minsta mikrovågsugnen, du vill ha en snabb frukost. Det bästa sättet att spara ditt bröd är att frysa in det eller ställa det i kylen. Nu måste du värma upp den igen.

Prova följande:

För den här metoden behöver du pappershanddukar och vatten i en kopp. Du kan helt enkelt ta 3-4 msk vatten och värma det i mikrovågsugnen i ungefär en minut.

Nu måste du lägga ett papper handduk i mikron. Du kan använda två bara för att vara på den säkra sidan! Placera ditt bröd i mikrovågsugnen och täck det med en fuktig pappershandduk. Den här delen är viktig! Så se till att det är en fuktig pappershandduk. Häll också det uppvärmda vattnet i koppen.

Sätt nu brödet i mikrovågsugn på låg värme i cirka 10 sekunder. Du kan vända brödet i den här inställningen och mikrovågsugna igen i 10 sekunder.

Kolla och se om det räcker! Du kan upprepa processen om brödet du använder är fruset. Så justera därefter!

Hur värms Naan-bröd i Mikrovågsugn

Om du är ett fan av det indiska köket kommer du att vilja värma naanbröd också! Som tur är går det att värma naanbröd i mikrovågsugnen.

Prova följande:

    • Lägg upp ditt naanbröd på en tallrik. Använd alltid tallrikar och skålar som är mikrovågssäkra!
    • Placera naan i mikrovågsugnen i 20 sekunder.

Voila! Det är så enkelt. Det finns andra sätt att värma naanbröd på, men om du har bråttom är det bättre att testa den här metoden och se om den fungerar för dig.

Se bara till att du inte lämnar det för länge plus att du måste konsumera det snabbt eftersom det kan bli torrt och segt.

Njut av din måltid med varmt naanbröd som värms upp i mikrovågsugnen!!

3 andra sätt att värma ett bröd på

Nu när du vet hur man värmer bröd i mikrovågsugnen är det dags att lära sig andra sätt som kan hjälpa. Det kan vara köpt bröd eller det kan vara hembakat bröd. Prova metoderna som nämns nedan och se vad som fungerar bäst för dig.

Till exempel:

1. Värm bröd i varmluftsugnen

Slå bara in ditt bröd i aluminiumfolie och grädda det i 10-15 minuter vid en temperatur på 175 grader i din ugn. Det är ett bra sätt att värma upp brödet. Du kommer att märka att brödet är färskt.

2. Värm bröd i brödrosten

Du kan värma upp ditt bröd i brödrosten och även i brödrosten. Att använda en brödrost är enklare! Du kan bara skära brödskivorna som är enligt storleken på din brödrost. Följ instruktionerna för hur du använder din specifika modell av brödrost. När ditt bröd är klart, njut av det med din kopp te eller kaffe.

3. Värm upp bröd i din gryta

Det går även bra att värma bröd i grytan. Du kan slå in brödet i aluminiumfolie och sedan lägga det i grytan. Täck den med ett lock och vänta i 5 minuter. Du kan ta ut brödet (försiktigt) och se om det är tillräckligt varmt. Om det inte är så varmt kan du placera det i grytan i några minuter till.

3 tips att tänka på när du värmer bröd i mikrovågsugn

Tänk på följande när du värmer bröd i mikrovågsugnen:

1. Se till att du vet när brödet gjordes. Om du ser mögel på brödet så är det bättre att undvika att konsumera det! Markera alltid tillverkningsdatum på brödet. Om det är ett bröd som köpts i butik, glöm inte att notera vilket datum det gjordes.

2. Du kan frysa in brödet för att det ska hålla längre. Det är bättre att skiva den innan du fryser in den. Glöm inte att markera datumet innan frysning.

3. Prova och se vilken metod som fungerar bäst för dig. Du kan välja den metod du väljer, men om tiden inte räcker till kan du prova att värma bröd i mikron.

Att slå in det

Nu när du vet hur man värmer bröd i mikrovågsugn är det dags att göra lite arbete! Som tur är vet du att det är enkelt och att det inte tar mycket av din tid. Det bästa är att du kommer att använda bröd till frukost, lunch eller kanske middag när det inte finns tid att laga mat!
Dela i kommentarerna vilken metod som är din favorit eller om du känner till någon annan metod för att värma bröd i mikrovågsugnen.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!