Hur Smarta Hemsäkerhetssystem kan Hålla dig Säkrare

Många husägare installerar smarta hemsäkerhetskameror för att de ska kunna fjärrstyra sitt säkerhetssystem. Dessa smarta hemsäkerhetssystem gör inte bara livet bekvämare – de gör ditt hem säkrare också. Här är några av funktionerna som kan hålla dig säker och frisk:

Smarta hemsäkerhetssystem


Videodörrklockor

Brottsbekämpande tjänstemän över hela landet har varnat husägare för ökningen av “knack knack”-inbrott. Detta brott inträffar när en brottsling knackar på någons ytterdörr eller ringer på dörren för att se om någon är hemma. Om ingen svarar bryter brottslingen sig in i hemmet för att göra inbrott.

Lyckligtvis kan videodörrklockans funktion som finns på många smarta hemsäkerhetssystem skydda dig från dessa brott. Du kommer att få ett meddelande på din telefon om någon ringer på din dörr. Sedan har du möjlighet att titta på vem som är utanför ditt hem med hjälp av kameran vid din ytterdörr. Smarta hemsäkerhetssystem låter dig också prata med den som knackar på din dörr, vilket är tillräckligt för att skrämma bort alla inbrottstjuvar.

Rörelsesensorer

Åker på semester? Ett smart hemsäkerhetssystem varnar dig när rörelse upptäcks i huset. De flesta system registrerar automatiskt alla rörelser som upptäcks i hemmet, och om du ska vara borta under en längre tid kan du justera dina inställningar så att du får aviseringar så fort kameran upptäcker rörelse.

Smarta dörrlås

Många smarta hemsäkerhetssystem har en smart dörrlåsfunktion, som gör att du kan fjärrlåsa och låsa upp dörrarna till ditt hem. Detta är perfekt för husägare som ofta tillbringar sin pendling till jobbet och undrar om de kom ihåg att låsa ytterdörren på vägen ut.

Möjligheten att låsa upp din dörr när du är borta kommer också väl till pass. Har du en hundvakt eller hembiträde som kommer hem till dig när du är på jobbet?

Du kanske inte är bekväm med att ge dem en nyckel som de kan använda för att komma åt ditt hem när som helst. Men med ett smart hemsäkerhetssystem finns det ingen anledning att ge dem en fysisk nyckel. Den som är planerad att komma till ditt hem kan kontakta dig när de anländer så att du kan fjärrlåsa upp dörren.

Dörrar och fönster

Smarta säkerhetssystem kan omedelbart varna dig om några dörrar eller fönster i huset har öppnats. Om en dörr eller ett fönster öppnas när det inte borde vara det, kan du få tillgång till ett livevideoflöde för att se vad som händer i ditt hem och avgöra om du behöver ringa myndigheterna. Den här funktionen kan också användas för att dubbelkolla att du har stängt alla dörrar och fönster innan du lämnar ditt hem.

Om du väljer att installera ett smart hemsäkerhetssystem, se till att du säkrar ditt Wi-Fi-nätverk. Smarta hemsystem bör endast fungera på Wi-Fi-nätverk som är skyddade med ett lösenord. Med ett lösenordsskyddat Wi-Fi-nätverk och ett smart hemsäkerhetssystem kan du vara säker på att din data och ditt hem kommer att vara helt skyddade!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!