Installationstips för Konstgräs för enkelt underhåll av gräsmattan

Gräsmattan på fotbollsplaner och basebollplaner ser frodiga och trevliga ut; medan vissa använder riktigt gräs väljer många falska alternativ.

Fördelen med konstgräs är att det alltid förblir grönt. Ja, konstgräs gräs är ett alternativ. Men när du är redo att rycka upp den växande grönskan, här är några installationstips för konstgräs för att säkerställa att gräset förblir grönare…på din sida av stängslet.

Rengöring och underhåll av konstgräs

Konstgräs är vanligtvis tillverkat av plast. Det betyder att den aldrig kommer att växa eller kräva samma skötsel som en naturlig gräsmatta. Detta är bra för din vattenräkning – inga sprinklers! Men förstå att konstgräs fortfarande kräver andra typer av underhåll.

För att hålla gräset rent, torka av spill och applicera med jämna mellanrum ett rengöringsmedel, ättika (eller blekmedel). Att kolla under gräsmattan är också viktigt eftersom ogräs kan spricka under (och förstöra utseendet).

Hundsmuts kan också utgöra ett problem med konstgräs … speciellt urin som inte rengörs. Kom ihåg att konstgräs är plast. All väta kan hota att lämna efter sig en otäck lukt. Även om du kanske har låtit hunden ströva fritt på den naturliga gräsmattan, måste varje röra på konstgräs rengöras! Det finns dock produkter gjorda för konstgräs som kan hjälpa till att hålla gräsmattan fräsch och ta bort lukten av husdjursolyckor.

Om du hatar att klippa gräset kan du officiellt ta bort gräsklipparen när du byter till konstgräs. Dessa plastblad kommer dock inte att förbli perfekta utan en bra borstning. Ja, istället för att klippa måste du borsta gräset varje månad!

Med regelbundet underhåll kan ditt konstgräs hålla i årtionden (cirka 30 år!). Även om mattan under vissa konstgräsprodukter (för att ge gräset en mer naturlig känsla) måste bytas ut med några års mellanrum.

Bästa Handhållna Gräsklipparen – Handgräsklippare Bäst i Test [Lista & Guide]

Välja en produkt

Konstgräsprodukter kan vara riktigt dyra. Det finns dock produkter i en mängd olika prisklasser. Precis som mattor kan produkter av högre kvalitet ha en bättre känsla (och kanske inte kräver en matta under bladen). Din budget kan vara en avgörande faktor för den produkt du väljer.

Så hur mycket kostar konstgräs? Home Advisor rapporterar att du kan förvänta dig priser runt $5 till $20 per kvadratfot. Den slutliga kostnaden beror självklart på vilken produkt du föredrar och hur mycket av den du behöver för den perfekta gräsmattan. Precis som mattor finns det många olika produkter och kvaliteten på dessa produkter kan variera.

Även om produkterna kan vara dyra, återigen, är underhållet det inte. Att underhålla en konstgjord gräsmatta kräver en kvast och milda rengöringsmedel (prata med din installatör för rekommendationer). Även om du kan behöva investera lite tid i att rengöra gräsmattan, behöver du inte längre trimma gräsmattan regelbundet under dessa perioder med hög tillväxt.

Husägare kan också spara pengar tack vare en minskad vattenförbrukning. Hur mycket kostar det att vattna din gräsmatta? Varje område skiljer sig åt, men dagens husägare bryter ner den bevattningskostnaden:

“Här i Mobile, Alabama, kostar det 2,00 $ per 1 000 gallon för vatten plus 4,26 $ per 1 000 gallon för avlopp, för totalt 6,26 $ för varje 1 000 gallon vatten som kommer ut ur kranen. Det betyder att att förse en 100' x 100' gård med en tum vatten kostar över 12,00 USD om du har en separat mätare för bevattning, eller 39,00 USD om du inte gör det.”

När man räknar, uppskattar sajten att det kan kosta 50 dollar till mer än 150 dollar extra per månad att vattna gräsmattan. Över ett år har denna kostnad verkligen ökat snabbt. Din kostnad kan vara mer eller mindre beroende på priserna i ditt område eller vilken tid du väljer att bevattna. Konstgräs kan sätta tillbaka bevattningskostnaderna i din budget.

Konstgräs: Inte så kul i solen

Om du bor i ett område som är känt för höga temperaturer kanske konstgräs inte är rätt val för dig. Medan riktig grönska kan torka upp under de varmare månaderna, höjer konstgräs värmen. En artikel från Las Vegas Sun citerade en UNLV-studie som konstaterade att falskt gräs kan bli extraordinärt varmt—170 grader!

Men sedan artikeln publicerades har nya produkter kommit ut på marknaden som inte skjuter i höjden till sådana extremer. De som bor i varma klimat bör undersöka produkter som är anpassade för de höga temperaturerna. Ingen vill trampa på glödande kol!

Att välja installation av konstgräs är ett sätt att hålla din gräsmatta grön och frodig utan timmars underhåll. Du kommer dock att behöva rengöra och borsta din investering, och beroende på vilken produkt du väljer kan du också behöva byta ut dynan under produkten. Olyckor med husdjur bör också rengöras omedelbart för att säkerställa att lukter inte dröjer sig kvar. De som bor i varma klimat bör överväga produkter som är gjorda för att hålla sig svalare även under varmt väder.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!