Ökar Fasadmålning Värdet på Huset?

Om du planerar att sälja ditt hus kan ny fasadfärg i form av fasadmålning vara vägen till en mer lönsam transaktion och ett högre säljpris.

Med det sagt, fasadmålning kan faktiskt ha en stor påverkan på värdet på ditt hus, och det är exakt det vi ska titta närmare på i denna artikel.

Innan du säljer ditt hus bör du alltid göra lämpliga åtgärder för att öka värdet på ditt hus och få ut maximalt när du säljer. En effektiv åtgärd som är välkänt för att öka värdet är att måla fasaden. Detta är speciellt viktigt om din nuvarande fasadfärg är gammal och sliten och ser väldigt tråkig ut. Att måla din fasad har allra stört betydelse och påverkan på ditt hems värde om fasaden är väldigt sliten och nedgången. Detta för att en ommålning av fasaden verkligen kommer att förändra utseendet rejält och ge ett helt annat intryck.

Kom ihåg att fasaden är en av de första sakerna som potentiella husköpare kommer att se när de ska titta på ditt hus.

Måla fasaden för att öka värdet på ditt hus

Den stora fördelen med att måla huset är att det är relativt billigt att göra (speciellt om du gör det själv), samtidigt som det har en stor positiv påverkan på värdet av ditt hus. Målning av fasaden anses därför vara en av de bästa åtgärderna på huset eftersom att den har bland den högsta avkastningen.

Husmålning: En Komplett Guide – Få Gratis Offert

Ökar fasadmålning värdet på huset?

Att måla ditt hem invändigt kan förbättra ditt hems värde med cirka 2%. Och att måla fasaden kan lägga till ytterligare 2% till huspriset. Utöver att det kan öka värdet på ditt hus kan det också göra det mer lättsålt eftersom att ger ger ett bättre intryck och gör det mer inbjudande för potentiella köp

Det är förmodligen ingen överraskning att en fräsch fasad kommer att lämna ett positivt intryck på potentiella köpare, samtidigt som en ful och vanvårdad fasad kommer att ge ett dåligt intryck och lämna ett dåligt minne av din fastighet.

Fördelar med målning av fasaden

Målning handlar inte bara om estetik; det är också ett underhållsobjekt. Alla hem kommer att dra nytta av underhåll.

Att se till att utsidan av hemmet har ett effektivt och aktuellt målningsarbete är viktigt eftersom det kommer att skydda mot väder och vind och bevara hemmets liv.

Att måla utsidan av ett hem kan hålla mögel och mögel ute genom att hålla fukt från träet, sidospår eller andra byggmaterial. Om du har sidospår på ditt hem kommer det att förlänga sidospårets livslängd, vilket innebär att du måste byta ut det mindre ofta, vilket sparar tusentals dollar i längden.

Att måla din fasad tillför värde – och om du inte gör det tar det bort värde. Dessutom är målning av fasaden en av de bästa men samtidigt prisvärda renoveringarna du kan göra med ditt hus. Om du klarar av att göra hela målning själv är din enda utgift målarfärgen vilket därför i de allra flesta fall kommer att hjälpa till att skapa en positiv investering i form av värdeökning på ditt hus som överstiger kostnaden för projektet.

Även om du har en stram budget är det ofta värt att anlita en entreprenör för att måla ditt hem exteriör. Både ur säkerhets- och kvalitetssynpunkt kommer proffs att göra jobbet enkelt.

1. Tvätta fasaden

Istället för att investera i en dyr målningsprocess kan du köpa en högtryckstvätt och använda den på din fasad. På så sätt kan du skrubba bort smuts, skräp, och flagnande färg. En annan bra sak med att använda en högtryckstvätt ligger i det faktum att du kan rengöra hela fasaden på några timmar.

2. Exteriörmålning

Det första som de flesta tänker på med en fasadmakeover är definitivt ett målningen. Detta är en komplex process som kan komma att kräva specialiserade färdigheter och verktyg. Om du har ett högt hus kan det i vissa fall kräva att du använder en ställning, och i detta fall kan det vara enklare att bara ta in en expert.

Att anlita målningsspecialister sparar dig besväret med att behöva veta alla detaljer eller att behöva skaffa alla dessa verktyg och utrustning på egen hand.

Men för dem som vill spara pengar och förbättra avkastningen är målning av fasaden definitivt ett genomförtbart projekt för de allra flesta eftersom att det inte är så tekniskt avanerat. Läs vår kompletta guide till målning av fasaden här.

Se bara till att göra din research och grund-och målningsarbetet som krävs för perfekt och långsiktigt hållbart resultat.

3. Lägg till fasadbelysning

En av de bästa sakerna med att lägga till fasadbelysning ligger i det faktum att ditt hem blir synligt på natten. Genom att byta de yttre belysningsarmaturerna kan du också påverka det intryck ditt hem ger. Fasadbelysning har blivit allt mer populärt under de senaste åren, dels för att det lyser upp omgivande områden och inte ser så tråkigt ut, men också för att det ger ett modernt utseende till ditt hus.

Vilken belysningsstruktur du väljer beror på vilken typ av intryck du vill att ditt hem ska ge. Ett gediget och vertikalt uppdelat utseende av fasaden kan uppnås genom olika belysningsscheman. Att göra lite research i förväg är alltid en bra idé. Försök hitta exempel på olika belysningsarrangemang online så att du kan se hur de ser ut.

4.Välj en neutral färg

När du planerar att sälja ditt hem är det oftast lämpligast att måla det i en neutral färg. Detta för att det ser till att ditt hem tilltalar så många som möjligt. Du vill undvika nischade och unika färger såsom grön, röd, blå, och så vidare. Håll dig till mer neutrala och diskreta färger för din fasad såsom vitt, grån, beige, etc. Generellt brukar vita fasader ge det mest moderna utseendet, men det beror givetvis också på andra faktorer.

Slutsats

Fasaden på ditt hem är definitivt dess största yta. Fasaden utgör majoriteten av intrycket som ditt hem ger potentiella köpare. När du säljer ditt hus måste du visa fotot av utsidan på ditt hus.

Ett skadat tak och slitna dörrar och fönster kan förstöra det intryck som fastigheten ger. Men en målning av din fasad säkerställer att ditt hus ger ett trevligt, fräscht, och inbjudande intryck, samt att ditt hus ser välvårdat ut.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!