Så Bygger & Inreder du en Fantastisk Friser-eller Skönhetssalong

Vill du starta en friser-eller skönhetssalong? Eller har du kanske redan startat en men känner att inredningen och designen inte är tillräckligt snygg och tilltalande? Här är våra bästa tips till hur du bygger om din frisersalong för att skapa ett snyggt och tilltalande ställe som dina kunder kommer älska – och vill komma tillbaka till.

Definiera din salongs kundupplevelse

Kanske det viktigaste att veta när du frågar dig själv, “Hur utmärker jag min salong?” är vilken upplevelse du vill att dina kunder ska ha.

Du måste överväga varje steg i varje tjänst du erbjuder. Detta innefattar inte bara din salong men alla delar av kundupplevelsen. Vilken typ av upplevelse ska kunder ha om de kontaktar dig via din hemsida? Ska de kunna boka online och ska de få en mötespåminnelse för att påminna om sin tid?

Fråga dig själv hur det kommer att vara för en klient när de kliver in genom dörren. Bestäm vilken typ av läsmaterial, gratis drinkar, hälsningar och sittplatser som kommer att finnas tillgängliga. Tänk på din atmosfär, som kommer att variera beroende på om du erbjuder en snabb och bekväm stilsalong eller mer av en exklusiv salongsupplevelse.

Skriv ut ett arbetsflöde för varje tjänst eller behandling du erbjuder. Bestäm hur dina stylister ska interagera med kunderna under tvätten och konditionen, till exempel. Kundinteraktion är nyckeln till modern salongs varumärke.

Vill du att dina kunder ska handla dina produkter före eller efter deras besök? Vilket är det perfekta flödet för en person att gå igenom kassan? Tänk på hur du kommer att följa upp dem och få dem tillbaka till salongen vid ett senare tillfälle.

Hur inreder du din salong?

Salongens layout måste designas efter kundernas behov, vare sig du vill starta en skönhetssalong i Göteborg eller arbeta som frisör i Vasastan. Men det finns några dekorationsdesigner som vi måste vara uppmärksamma på. Till exempel måste vi vara uppmärksamma på placeringen av disken, strukturen på disken och stilen på den. Var dessutom uppmärksam på dekorationen av golvet, taket och arbetsområdet. Endast bra dekoration kommer att lämna ett gott intryck på kunderna. Innan inredningen måste vi ha en bra design. Design kan visa dina behov mer heltäckande.

Bardisk/entrédisk

Bardisken är frisörbutikens servicecenter och alla aktiviteter efter att konsumenter kommit in i frisörbutiken utgår från baren. Även den ekonomiska förvaltningen av frisören eller skönhetssalongen sker genom bardisken. Ditt huvudsakliga syfte är att göra barbordet tillräckligt praktiskt för att uppnå olika funktioner, men också vackert. En bra disk kommer att få folk att må bättre. Faktum är att baren också kan fungera för att sälja andra saker än behandlingar. På så sätt blir kunderna inte så generade och uttråkade medan de väntar.

Färg

Färg är otroligt viktigt för att skapa en trevlig atmosfär i din salong. Detta gäller inte minst väggar och tak men även alla dina inredningstillbehör såsom soffor, bord, och armaturer.

Du kan använda rostfritt stål och glas för att framhäva skönhet och elegans. Formerna bör domineras av mode, avantgarde och starka färger. Schampoområdet och spolområdet bör utformas med ett rent och ljust tema. Väggarna ka vara dekorerade med spraymålat glas, vilket gör att kunderna kan känna en ren bild av vår butik.

Tak och golv

Taket i frisersalongen kan baseras på det övergripande dekorationsbehovet. Välj en färg och lägg till ett partiellt tak för att återspegla frisörens eller skönhetssalongens ljuseffekter och frisörens eller skönhetssalongens kulturella och konstnärliga atmosfär.

När man väljer material för golvet i salongen ska det uppfylla faktiska behov. Trä är väldigt snyggt för ett rustikgt och elegant utseende inne på en frisersalong. Generellt sett är trägolv lämpliga för speciella områden som VIP-områden. Golvplattor används vanligtvis i frisörbutiker, som är högklassiga miljövänliga material.

Den enhetliga dekorationsstilen hos en frisörsalong är också mycket viktig. En enhetlig inredningsstil kommer inte bara att få besökarna att känna att en sådan butik är mer professionell, utan den kommer också att förbättra butiken till en högre nivå. Till exempel kan du använda olika influener såsom en elegant europeisk stil, etc. Det är bäst att särskilja dina egna och andras stilar.

Färgerna på din frisersalong

När du har definierat din målgrupp och din varumärkespersonlighet, tänk på de färger som bäst matchar dem.

Om du till exempel har en salong som erbjuder en ljus, naturlig upplevelse bör du välja mjuka pastellfärger.

Eller, om ditt varumärke är synonymt med styrka och lyx, bör du undvika ljusa nyanser och istället välja mer intensiva färger som metallic eller mörka färger. Detta kommer att göra din salong visuellt minnesvärd.

Skyltfönstret, det första intrycket av din frisörsalong eller skönhetssalong

Det första som sticker ut för kunderna är skyltfönstret. Om det inte är attraktivt är det liten chans att en person kommer in på din frisörsalong eller skönhetssalong. För att göra detta måste ditt skyltfönster vara levande och attraktivt! Du måste anpassa dig till de olika årstiderna, välja kallare färger på vintern och motsatsen på sommaren, samtidigt som du stannar kvar i din salongs tema.

Receptionen i din frisörsalong eller skönhetssalong

Om receptionen i din frisörsalong eller skönhetssalong inte är trevlig, kan kunden lämna eller i bästa fall stanna kvar med en förutfattad uppfattning om vad som väntar.

Ofta är mottagandet fruktansvärt opersonligt och förhöjer inte din salong. För att dina kunders upplevelse ska börja perfekt måste de känna sig bekväma från det ögonblick de går in. Om du har ett konstnärligt öga, och du vill förmedla ett specifikt budskap, gör salongen till din egen.

Valet av lampor för din frisörsalong eller skönhetssalong

Ljus och belysning är otroligt viktigt i en salong! De kan ha stor påverkan på interiören i din salong och påverka upplevelsen för dina kunder.

Undvik ljus som är för varma eller kalla, gör ett val mellan olika utrymmen och lys inte upp hela vardagsrummet på samma sätt, annars kommer det att se ut som ett sjukhus. Funktionalitet och komfort måste gå hand i hand, så även om varma lampor är mycket bekväma och inbjudande, måste de vara tillräckligt ljusa för att du ska kunna utföra ditt arbete utan krångel.

Dessutom ska lamporna matcha inredningen och passa in i den övergripande stämningen. När du väljer din vardagsrumsbelysning, se till att den kompletterar din inredning.

Speglar

Det finns ingen frisörsalong eller skönhetssalongsinredning utan speglar! De spelar en central roll i både skönhetssalonger och frisersalonger. Förutom att låta din klient vara en del av stylingprocessen eller att kommunicera, spelar speglar också en viktig roll för att få utrymmet att kännas större ut.. Använd dem strategiskt, speciellt om din salongsyta är liten!

Stora runda speglar kan få ett litet utrymme att verka större och är ett mycket stilrent val. Rektangulära speglar i golvlängd är ett utmärkt sätt att maximera storleken på din anläggning. Spegeln gör omedelbart möbelarrangemanget användbart, elegant och framträdande!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!