Så Inreder du med Flaggor

Ett underskattat inredningstips för att sätta sin egen prägel är att inreda sitt hem med flaggor, antingen landsflaggor eller andra typer av flaggor. Man behöver inte veta allt om flaggor för att hitta ett sätt att göra ett rum mer intressant, utan det räcker att hänga upp en flagga som ligger en varmt om hjärtat för att hela rummet ska ändra karaktär. Men vilka mer konkreta tips finns för den som vill involvera flaggor i sin heminredning? 

För vissa är flaggor en väldigt laddad symbol, men för andra är det ett sätt att visa stolthet för sitt ursprung. Vad som däremot många kan enas om är att flaggor ofta är vackra, som en stor palett av olika färger som skapar en fantastisk symbios tillsammans. Det är precis den här färgrikedomen som gör att flaggor är ett underskattat inslag i en lyckad heminredning. 

Det traditionella är att ha en flaggstång ute på gräsmattan eller gården, eller kanske en flaggpinne som är fäst i husväggen där det hänger en mindre flagga eller vimpel. Men flaggorna går faktiskt att använda inomhus. Det behöver inte vara en attiralj som hör hemma på stora OS-parader eller i höga flaggstänger. 

Låt oss peka på ett antal tips för den som vill involvera flaggor i heminredningen, men som inte riktigt har hittat på vilket sätt man ska göra det snyggt. 

1. Flaggor som tapet 

Det finns faktiskt mönstrade tapeter som har flaggor som sitt mönster. Det är inte samma sak som att hänga upp en full flagga, men det är utan tvekan ett effektivt sätt att få mer färg och den personliga touchen som flaggor innebär till sin heminredning. Kanske är det en idé att ha en flagga du gillar som fondtapet på en av väggarna i kontoret? 

2. Flaggor som väggbonad 

Att hänga upp en flagga direkt på väggen har egentligen flera fördelar. Förutom att det skapar den personliga känslan och bidrar med färg till ett rum, kommer det också bidra med en mjukare känsla. Att få in tyger i sin heminredning är ett bra sätt att skapa en mysigare känsla. Det är därför gardiner ofta kan lyfta ett rum till en helt egen nivå. 

Om du använder flaggor på väggarna kan du hänga de vertikalt eller horisontellt, och du kan spänna upp flaggan hårt längs väggen, eller låta den hänga lite mer löst. Det hela kommer egentligen ner till vad man brukar kalla personlig smak. Det är ditt hem, det är du som bestämmer. 

3. Flaggor som tavlor 

Att ha flaggor som tavlor är ett trevligt grepp. Har du fått tag i en snygg flagga, men vill göra den lite mer modern? Rama in den och sätt upp den på väggen. Då kommer du få känslan av struktur, samtidigt som du har din personliga touch. Det är också ett betydligt mer modernt sätt att involvera flaggor i heminredningen. 

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!