10 Sätt din Trädgård kan Öka din fastighets Värde

Din trädgård kommer många gångar att vara det första som potentiella husköpare ser. Det är ingen nyhet att det första intrycket är extremt viktigt, och detta gäller givetvis för husköpare också.

Faktum är att din trädgård kan ha stor påverkan på din fastighets värde, och med det sagt vill du utnyttja detta till fullo för att få ut maximalt när du ska sälja ditt hem.

När det gäller att öka ditt hus värde är det inte bara det som finns på insidan som räknas. Din trädgård spelar också en stor roll.

I denna artikel tittar vi närmare på de 10 bästa sätten som du kan använda din trädgård för att öka värdet på din fastighet.

När ditt hus ska säljas är det viktigt att hålla utsidan, inklusive din trädgård, väl underhållen eftersom utsidan av ditt hem är det första potentiella köpare ser. Du kan göra ditt hem mer attraaktivt genom att trimma igenväxta växter, investera i uppgraderingar utomhus och fräscha upp ditt hems fasad. Öka fastighetsvärdet uppe genom att regelbundet undergålla din trädgård och överväga några av följande förbättringar.

Plantera träd

Träd erbjuder många fördelar som kan öka värdet på din fastighet. De lägger till integritet, förbättrar luftkvaliteten och skapar skugga som kan göra utomhusliv roligare. Om de placeras strategiskt kan träd till och med sänka din energikostnad. Innan du väljer ett träd, planera för underhåll (till exempel, genererar det mycket fröer, blad, eller frukt?), Tänk noga på var du ska plantera det och ta hänsyn till dess storlek när det växer så att du inte får med grenar som träffar huset eller stör kraftledningar eller andra träd när det växer.

Ta hand om gräsmattan

Att ha en fin och välvårdad gräsmatta är ett bra sätt att öka värdet på ditt hus. Håll din gräsmatta fin och grön med regelbunden bevattning, klippning och gödning. Det kan löna sig att investera i ett bevattningssystem för att göra vattningen mer bekväm och konsekvent.

Bygg ett däck eller uteplats

Att lägga till ett trädäck eller uteplats kan öka din njutning av dina utomhusutrymmen och kommer sannolikt att förbättra din fastighets värde. Tänk på att även om ett däck vanligtvis kräver en större finansiell investering (såvida du inte bygger det själv) och större underhåll. Men det tillför ofta mer till andrahandsvärdet än vad en uteplats gör.

Sätt upp en lekplats

I vissa fall kan det vara lämpligt att sätta en välbyggd lekuppsättning på din gård. Detta är primärt aktuellt om du bor i ett hus som tilltalar småbarnsfamiljer. I detta fall kan det vara ett starkt försäljningsargument för potentiella köpare med små barn som gör att de kan visualisera hur det skulle vara om de skulle köpa huset, med sina barn lekandes på lekplatsen.

Lägg till en vattenfunktion

En pittoresk vattenfunktion som en fontän, vattenfall eller liten damm skapar inte bara en lugn, lugnande atmosfär, men det kan också öka ditt fastighetsvärde. Se bara till att det inte kräver för mycket underhåll och kräver en alltför stor investering. Annars kan det upplevas som mer krångel än en förmån. Du kanske dock vill undvika en typ av vattenfunktioner – pooler – som på grund av underhållet och ansvaret det kräver faktiskt kan göra det svårare att sälja ett hus. Däremot finns vattenfunktioner i alla olika storlekar så de behöver inte kosta alltför mycket.

Skapa integritet genom landskapsarkitektur

Att uppgradera din trädgård är ett smart sätt att öka värdet på din fastighet. När du utformar en landskapsdesign, sträva efter ett sammanhållet utseende genom att välja en stil som kompletterar ditt hems arkitektur. Fokusera på både stil och funktion genom att välja element som buskar eller häckar som är estetiskt tilltalande och samtidigt lägger till integritet.

Håll din trädgård väl upplyst

Öka värdet på din egendom och öka säkerheten genom att uppgradera din yttre belysning. Välj armaturer som kompletterar ditt hus och ger effektiv belysning till viktiga områden som veranda, garage, sidodörrar och skjutdörrar i glas. Överväg att installera landskapsbelysning som ett budgetvänligt sätt att belysa och uppmärksamma dina planteringar. Fasadbelysning har blivit modernt de senaste åren, och saker som lampor som belyser olika växter såsom träd och buskar kan skapa ett väldigt snyggt utseene.

Bygg ett utomhuskök

Utomhuskök växer i popularitet, och att bygga ett är ett bra sätt att tillföra värde till din egendom så länge investeringen inte kostar alltför mycket. Med funktioner som en inbyggd grill, utomhusskåp och specialutrustning som rökare eller pizzaugn kan ett utomhuskök vara ett bra försäljningsargument för köpare som älskar att laga mat och underhålla. Det är dock viktigt att tänka på kostnaden för detta projekt och eventuellt rådfråga med mäklare över vad kunder söker efter. Om projektet kostar för mycket är det inte säkert att du får igen pengarna, men om du gör det själv kan det visa sig lönsamt då du skapar en trevlig sällskapsyta där folk kan spendera tid tillsammans.

Skapa en attraktiv ingång

När du utformar din landskapsarkitektur, glöm inte vägen till din ytterdörr. Detta element är lika viktigt som det omgivande grönskan, och det är förmodligen vägen som potentiella köpare kommer att följa när de kommer in i ditt hem för första gången, så det är viktigt att det gör ett gott intryck. Du kan till exempel lägga kullersten eller helt enkelt bara rengöra och finputsa dn befintliga gång till huset.

Satsa på att skapa en underhållsfri trädgård

En vacker trädgård piggar upp din gård och ökar ditt hems värde. Potentiella köpare, särskilt de med en grön tumme, kommer att dras till en välplanerad grönsaks-, ört- eller blomsterträdgård. Men när du planerar din trädgård, ta hänsyn till underhåll.

Plantera inte alltför mycket blommor och grönska som kräver särskild vård. Många vill inte spendera åtskilliga timmar i trädgården för att ta bort ogräs och ta hand om den. Detta är anledningen till att det blivit allt mer populärt att skapa underhållsfria trädgårdar där underhållningen är minimal.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!