Hur man tar Bort Rost från Betong [Rostfläckar på Betong]

Betong i sig kan inte rosta då det inte innehåller något järn. Men däremot kan andra material som ligger emot eller är inbyggd i rosten skapa rostmärken på betong som inte ser så snyggt ut. Kanske har du en grill som står emot din betongfasad, eller kanske så har du armeringsjärn eller annat som gör att du får rost på betong.

Den goda nyheten är att det går att ta bort rost från betong på ett enkelt och effektivt sätt.

Denna billiga och enkla metod för att ta bort rostfläckar på betong kommer att hjälpa dig ta bort rostfläckar från betong.

Ta bort rostfläckar från betong

Du måste köpa en eller två liter saltsyra, en pumpspruta, och en bra stel borste.

Det första du behöver göra är att tvätta betongplattan för att bli av med ytligt smuts på ytan. Eventuell smuts på ytan kan isolera rostavlagringar som förhindrar att de löses upp i nästa steg vilket är syran.

I en pumpspruta blandar du jag en 50/50 lösning av vatten och saltsyra. Du bör bära gummihandskar och ögonskydd.

När du har gjort detta bör du blöta ner betongen med vatten från en trädgårdsslang.

Börja sedan spraya på betongen och se till att du har täckt ytan väl. Låt syran sitta i cirka 30 minuter och spraya om några områden som börjar torka.

Ungefär halvvägs ska du börja spraya all betong med en hård borste. Skölj sedan av allt och låt det torka. Om du ser några fläckar sprayar du bara en gång till,  skurar igen och sköljer bort allt.

Klart!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!