Tips för att hålla ditt hem svalt i sommar

När temperaturen utanför blir outhärdlig vänder sig majoriteten av människor omedelbart till sin AC-enhet, men när elräkningen äntligen kommer kan de omedelbart ångra detta val. Tänk på att även om det kan verka som den enkla vägen ut, är en AC-enhet inte det enda sättet att hålla din plats sval under sommaren. Inredningen av ditt hem kan också ha inverkan på inomhustemperaturen, så här är ett par inredningstips och alternativ, allt från alternativa enheter hela vägen till ett nytt förhållningssätt till din belysning, som kan göra ditt hem något svalare .

1. Köpa en avfuktare

Det första som är värt att ta hänsyn till är det faktum att en AC-enhet inte är den enda enheten som är avsedd att behålla din plats Häftigt. En avfuktare är en effektiv enhet som använder ungefär 1/10 av den energi som normalt används av en AC-enhet. Det är också bra för svala och fuktiga utrymmen, eftersom det kan hjälpa dig att effektivt förhindra uppkomst av mögel. Ändå, om du bor i ett naturligt fuktigt område, kanske en luftfuktare inte är den bästa idén. Det är här AC-enheten överträffar den, eftersom den hjälper till att hålla luftfuktigheten i rummet på samma nivå samtidigt som den gör det något kallare.

2. Minska direkt solljus

Nästa fråga som är värd att diskutera är en korrekt luftcirkulation. Under de extrema hettorna kan detta vara särskilt svårt men det är definitivt möjligt. Hur? Tja, genom att höja alla dina persienner, sänka dina markiser och öppna alla fönster tidigt på morgonen och sent på kvällen och hålla dem stängda hela dagen. För att göra detta till ett mindre krångel kan du automatisera några av dessa processer. Till exempel erbjuder vissa installatörer som Aspect Shade infällbara vikarmsmarkiser och pergolor som har ett fjärrkontrollalternativ.

3. Skapa ett utomhusboende

Nu, innan vi fortsätter att prata om hur detta håller ditt hem svalare, måste vi förstå varför det är så problematiskt att vistas inne. Till att börja med bör du vara medveten om det faktum att en människokropp utstrålar värme som motsvarar den som produceras av en 100 W glödlampa. Det betyder att ju fler människor det är inomhus, desto svårare är det att hålla platsen varm. Men genom att skapa ett utomhuslivsområde kan du göra dessa saker mycket enklare för dig och din familj. På så sätt, även när du har gäster, kan du hälsa på dem utomhus.

Så långt som utomhus. vardagsrum går, det första du behöver ge är lite skugga. Ovan nämnda markiser och pergolor är båda ganska effektiva lösningar men även ett skärmsegel eller ett enkelt parasoll kan göra susen. Dessa två metoder saknar dock automationsfunktionen som kan göra ditt liv så mycket enklare. Förutom detta måste du också investera i några ordentliga sittplatser. Lyckligtvis är utemöblerna så eleganta nuförtiden att fler och fler använder dem inomhus för att få den där rustika looken.

4. Utekök

En spiskåpa kan hjälpa till att hålla ditt hem luktfritt utan att behöva öppna fönstret, men det gör inte mycket för att hålla värmen ute. Även om det hjälper dig lite, måste du komma ihåg att majoriteten av hemmen inte har spiskåpor eller åtminstone de som är kraftfulla nog att göra detta på egen hand. Det är därför ditt säkraste alternativ ligger i idén om att göra ett utekök. På så sätt kan du laga dina måltider samtidigt som du håller ditt kök värmefritt.

5. Ompröva ditt belysningsalternativ

Den här biten kan låta lite knepig, eftersom du måste lita på det naturliga ljuset samtidigt som du , kontrollera mängden värme som kommer genom dina fönster. Artificiellt ljus kan vara lika illa eftersom glödlampor genererar en galen mängd värme. Därför ligger din säkraste insats i att gå med LED. Dessa glödlampor ger ett mycket överlägset watt-till-lumen-förhållande, vilket innebär att de använder mycket mindre energi för att ge samma mängd ljus. Tänk på att varje enskild hushållsapparat genererar en viss mängd värme. Det är därför det alltid är en bra idé att bli mer energivänlig under sommaren.

Sluttänk

Det bästa med detta ämnet ligger i det faktum att de fem inredningstipsen ovan inte är allt du har att tillgå. Inomhusväxter är kända för att sänka temperaturen inomhus också, medan omorganisering av möblerna för att möjliggöra ett friare luftflöde också kan hjälpa till en viss grad. Med andra ord, där det finns vilja finns det alltid en väg och det finns så många saker som du bör tänka på innan du bara sätter på din AC.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!