Tips för Miljövänlig Hemrenovering med Återvinning

Många förmåner kommer med ett miljövänligt hem renovering med återvinning. Du hjälper miljön, sparar pengar och får en känsla av självtillfredsställelse. Du kommer att ha några svåra beslut att fatta om när du ska använda material du redan har, när du ska rädda äldre delar och när du ska köpa nya.

69% av enfamiljshusbyggare anser att ett grönt hem ger mer värde till fastigheten. Om du är smart med de material du väljer, hur du blir av med extra saker och vad du återanvänder, kan du skapa en grön hemrenovering utan extra kostnader.

Det finns två sätt du kan genomföra en miljövänlig hemrenovering med återvinning. Du kan både använda befintligt material och donera eller sälja de föremål du tar ut ur ditt hem under ombyggnaden. Målet är att minska tillverkningen av nya material samtidigt som du eliminerar så mycket avfall från din ombyggnad som möjligt.

1. Återanvänd föremål

Ett av de bästa sätten att hjälpa miljön är att återanvända det du kan istället för att köpa nytt. Upcycling sparar inte bara pengar, utan det minskar belastningen på ekosystemet eftersom träd inte huggs ner för att göra något annat.

Måla eller ytbelägg gamla skåp istället för att köpa nya. Köp golv från ett annat hem. Du kan till och med använda gammalt ladugårdsträ för dörrar eller accenter.

2. Sälj eller donera skrot

Nästan varje entreprenör uppskattar lite mer material än vad som behövs. Om det finns ett mätfel eller en bit skadas, finns det fortfarande tillräckligt med material för att slutföra jobbet. Men detta betyder också att det kan finnas bortkastat material som inte används.

Om du använder en entreprenör i ditt ombyggnadsprojekt, insistera på att behålla eventuella rester. Du kan sedan sälja dem på en lokal webbplats eller donera dem.

3. Köp hållbara material

Människor tenderar att överskatta hur mycket det kostar att välja det grönare alternativet när de väljer byggmaterial. I en studie sa undersökningsrespondenterna att de ansåg att kostnaderna för en grön byggnad skulle vara cirka 17 % högre än icke-gröna material. Forskare fann dock att de extra avgifterna var högst 2 % högre.

Om du är smart med hur du återanvänder föremål och hämtar materiel från andra byggarbetsplatser kanske du tycker att det är billigare att använda återvunnet material.

4. Gör det gamla nytt igen

Besök bärgningsgårdar och leta efter äldre material som du kan renovera och använda i ditt hem. Till exempel, om du gör om ett badrum, kan en äldre piedestal diskbänk återupptas och användas.

Du sparar inte bara på den miljöpåverkan som tillverkningen av en piedestalvask skapar, utan du tar något som skulle ligga i en sophög och gör det vackert igen. En bonus är att du har något unikt som ingen annan äger.

5. Donera gamla apparater

Byggnadsskräp utgör cirka 33 % av det fasta avfallet i Amerika. Ändå kunde mer än 70 % av det material som slängdes återvinnas. Gamla vitvaror är ett exempel på saker som folk slänger som kan skänkas.

Ring lokala ideella organisationer och fråga om deras behov och om de tar kylskåp, ugnar etc. Vissa har reparationsfolk som jobbar med föremålen och får dem tillbaka i cirkulation med låg inkomst samhällen eller byggnadsprojekt.

6. Veta vad som är återvinningsbart

Att förstå vad som kan förnyas och användas som något nytt hjälper till att säkerställa att du inte slänger användbara material. Till exempel kan gamla bänkskivor i sten brytas ner och förvandlas till kakel eller andra hemförbättringsartiklar.

Stenar kan användas för stenläggning eller på mindre projekt med plattor fortfarande i gott skick. Träbitar kan restaureras och användas eller brytas ner och göras till något nytt.

Var kreativ

Du kan behöva tänka lite utanför boxen för att fullt ut utnyttja så mycket material som möjligt både i din hemrenovering med återvinningsprojekt. Fundera på hur du kan använda det du redan har eller köpa befintligt material från andra. Du skulle bli förvånad över vad ett nytt lager färg gör för många olika produkter.

För att renovera ditt hem på ett miljövänligt sätt måste du vara öppen för att använda något som inte exakt matchar din vision. Du kan skapa skönhet av de vanligaste föremålen om du får upp ögonen för möjligheterna.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!