Topp 9 fantastiska Säkerhetstips Hemma – Öka ditt Hems Säkerhet

Att sätta upp maximala skyddsåtgärder mot inbrottstjuvar är avgörande.

Att skydda huset är en högsta prioritet för husägare, vilket är anledningen till att säkerställa hemmet säkerhet har blivit en sak av högsta vikt.

Hemsäkerhet avser kombinationen av icke-mänskliga eller elektroniska komponenter som fungerar tillsammans för att skydda hemmet.

Hemsäkerhetssystem säkrar ingångspunkter som dörrar och fönster samt inre utrymmen som innehåller värdesaker som konst, prylar, smycken och dokument. De är utformade för att utföra vissa uppgifter när den säkrade zonen bryts. Vad ditt system gör i händelse av ett intrång beror på vilken typ du använder.

Läs vidare för att lära dig hur du kan skydda dig själv, dina fastigheter och dina nära och kära från inbrottsattacker.

Så skyddar du ditt hem

Fastighetsbrottsligheten ökar och människor oroar sig varje dag för att säkra sina fastigheter från inkräktare i hemmet. Det har rapporterats att en inbrottsincident inträffar var 26:e sekund runt om i världen. Detta är en skrämmande statistik och är något att oroa sig för.

Oavsett om du är heltids- eller deltidsarbetande, hemmet är en viloplats och en bostad efter en lång stressig dag på jobbet.

Du skulle inte vilja att din nattsömn skulle avbrytas av inkräktare, skulle du? Det finns olika sätt du kan ställa in maximalt skydd för ditt hem; traditionella metoder och avancerade tekniska metoder.

Vi ger tips om hur båda sätten kan appliceras på ditt hem för att säkerställa tillräcklig säkerhet.

Traditionella hemsäkerhetstips.

1. Sätt upp ett ringlarm

För att skydda ditt hem måste du vara avsiktlig med att använda rätt åtgärder. Överväg att installera ett larmsystem som utlöses vid påkörning av en inkräktare.

2. Uppdatera dörrlås

Dörrlås varierar i fråga om kvalitet; vissa utför säkerhetsfunktioner bättre än andra. Med tiden bekantar sig inbrottstjuvar med lås och dechiffrerar sätt att manipulera dem för att komma in i hemmen. Det är viktigt att hålla sig uppdaterad om de senaste låsen som finns på marknaden eftersom de är utrustade med ett uppdaterat system som inte lätt kan knäckas av inbrottstjuvar.

3. Håll dina fönster säkra

Även om dina dörrar är säkrade med de bästa och senaste låsen, kommer det att vara ett stort misstag att lämna dina fönster öppna. Det är som att försöka gömma en morot borta från en kanin genom att hålla den i hålet.

För att säkerställa maximal säkerhet i hemmet, kom ihåg att alltid lås dina fönster när du går hemifrån.

Under varma väderförhållanden är det avgörande att undvika att lämna dina fönster öppna kl. natt eftersom detta ger en smidig ingångspunkt för inbrottstjuvar. Utför en underhållsrutin på dina fönster för att säkerställa att de rostiga låsen och ramarna byts ut i god tid.

4. Dölj värdesaker

Det enkla sättet att fånga en fisk är att använda ett bete. På samma sätt är det enklaste sättet att locka till sig tjuvar att visa dem något som går att stjäla. Håll dina värdesaker som smycken och dyra prylar utom synhåll. Produktiva inbrottstjuvar kan inte motstå lusten att stjäla när de får en möjlighet.

5. Undvik semesterutlösare

När du är borta från hemmet i dagar, veckor eller månader, se till du undviker att göra saker som gör det uppenbart för förbipasserande att huset är tomt. Det är lättare för en inbrottstjuv att invadera ditt hem och köra bort dina tillhörigheter om du inte är där för att störa dem.

Avboka tidningsleveranser och liknane så att de inte hopar sig utanför din dörr. Be någon som hjälper dig att klippa gräset när det är övervuxet och så vidare.

Undvik att avslöja din frånvaro hemifrån på sociala medieplattformar; ditt rovdjur kanske finns där på din kontaktlista.

Teknologiska hemsäkerhetstips

Med födelsen av IoT (Internet of Things) är det enklare än någonsin att sätta upp ett smart hem. Du kan styra dina dörrlås, glödlampor, termostater, dammsugare, gräsklippare, uttag, ugn och så mycket mer genom att använda en app på din smartphone. Det är enkelt, bekvämt och prisvärt.

6. Kontrollpanel

Manöverpanelen fungerar som huvudströmbrytaren som styr alla andra installerade säkerhetssystem i ett hem. Från kontrollpanelen kan du aktivera och avaktivera din övervakningskamera och larmsystem. Alla dina lösenord lagras i kontrollpanelen om du behöver återställa eller återställa ditt lösenord när som helst.

När en säkerhetsaktiverad zon brytes, kommunicerar larmsystemet med kontrollpanel som sedan meddelar larmövervakningsföretaget om intrånget. Det är viktigt att ha en kontrollpanel eftersom den fungerar som ett enkelt gränssnitt för att övervaka alla dina säkerhetsenheter i hemmet i ett veck.

7. Dörr- och fönstersensorer

Dörr- och fönstersensorerna fungerar samtidigt och har två delar installerade bredvid varandra . En aspekt av sensorn är installerad på dörren eller fönstret och den andra på dörrkarmen eller fönsterbrädan.

De två delarna av sensorn förenas och skapar en säkerhetskrets när dörren eller fönstret är stängt. Denna säkerhetskrets kan till- eller frånkopplas från kontrollpanelen.

Säkerhetspanelen är trasig vid ett dörr- eller fönsterbrott, som utlöser larmet och meddelar övervakningsföretaget.

8. Övervakningskameror

En stor fördel med en övervakningskamera är att den kan användas medan borta från hemmet. Det enkla sättet är att komma åt den på distans på datorn, smartphonen eller surfplattan. En övervakningskamera är helt enkelt det bästa för att se upp för leveranser och annan servicepersonal som vårdgivare och trädgårdsmästare, och för att övervaka barn efter skolan och se efter eventuella inkräktare som lurar.

Du kan spola tillbaka en video till ögonblick framåt för att fånga händelser i ditt hem miljö medan du är borta.

Övervakningskameror är utmärkta hemsäkerhetsenheter eftersom inspelningsfunktionen hjälper till att identifiera inbrottstjuvarnas ansiktsdrag eller fysiska egenskaper eller registreringsnummer på deras fordon för spårning.

9. Panik knapp

Vid olika tillfällen bryter inbrottstjuvar sig in i bostaden och vagnar iväg med tillhörigheter innan säkerhetspersonal kan nås. Panikknappen hjälper till att lösa detta. I det ögonblick du känner en överhängande fara är panikknappen ett enkelt och snabbt sätt att larma räddningstjänsten att komma till din hjälp. Det rekommenderas att hålla en nära ditt sovrum och där den kommer att vara synlig på natten.

Fördelar med hemsäkerhetssystem

Du har sett vad som krävs för att säkra ditt hem med traditionella och tekniska säkerhetsåtgärder för hemmet. Låt oss kort sammanfatta de betydande fördelarna med att använda ett hemsäkerhetssystem.

Snabb nödkontakt

I din frånvaro eller närvaro hemma, eventuella brott mot din säkerhet systemet utlöser din kontrollpanel att skicka ett automatiskt meddelande eller ringa till närmaste larmcentral. Polisen eller andra räddningspersonal kommer att meddelas även om du inte är hemma.

Enkla säkerhetsvarningar

Du kanske har glömt att låsa dörren eller stänga fönstret . Ingångssensorer kommer att meddela dig om det finns något intrång i ditt hem var du än befinner dig. Du kan också meddelas om en person upptäcks eller rörelse upptäcks, så att du kan checka in och se till att allt är okej hemma.

Fjärrhantering

Med hjälp av komponenter som övervakningskameran och larmsystemet kan du hantera ditt hem när du är borta från hemmet. Med din smartphone ansluten kan du strömma livehändelser i din hemmiljö och utlösa din nödlarm om du misstänker något skumt.
Hemsäkerhetssystem är mycket osubventionerade, vilket gör dem mycket dyra. Vissa komponenter kostar så mycket som $400 att installera. Om du måste installera cirka 10 – 15 komponenter kan kostnaden bli outhärdlig och oöverkomlig.

 

  • Falskt larm

Det finns fall av falska upptäckter och falska larm. I sådana fall kan räddningstjänst dyka upp bara för att upptäcka att det var en falsk upptäckt. Detta kan slå tillbaka och påverka deras motivation att dyka upp nästa gång de får en nödvarning från ditt hem.

  • Glömska

Att glömma att aktivera ditt säkerhetssystem är mer eller mindre som att du inte har någon installerad. Du blir sårbar för attacker i ditt hem för det ögonblicket. Människor rapporterar ofta att de har problem med att komma ihåg att aktivera sina säkerhetssystem när de lämnar huset, vilket gör hela systemet värdelöst.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!