Underhåll av ditt hem – Så Underhåller du ditt Hem

En checklista för underhåll av bostadsfastigheter kan vara till nytta! Vi har listat några underhållsbehov att ta hand om då och då för att hjälpa dig hålla ditt hem i gott skick.

Brandsäkerhet

Det är viktigt att ta brandrisker på allvar. En löpeld kan ta ner hela byggnaden på ett ögonblick. Några saker på rätt plats kan hjälpa mot detta problem. Köket, värmesystemet och den vackra öppna spisen är mest utsatta i ditt hem.

Besiktning av brandsläckare

Förutom månatlig visuell inspektion för att kontrollera dess användbarhet måste man få en professionell att inspektera brandsläckaren årligen. Dessa bör förvaras utom räckhåll för barn. Den ska dock fortfarande vara lättillgänglig vid behov. Kontrollera det fysiska tillståndet för cylindern, tryckmätaren och inspektionsetiketten. Tid och datum för inspektionen bör noteras.

Kontrollera brandvarnare

I händelse av brand kanske det inte är lätt för dig att fly. En brandvarnare är en livräddare som lyfter fram faran och säkerställer hjälp utifrån. Tryck och håll ned testknappen på detektorn för att se till att den fungerar som den ska. Upprepa det var femte månad. Om du inte hör det höga alarmerande ljudet, byt ut batterierna eller ring en expert om problemet kvarstår.

Exteriört underhåll

Husets exteriör bär alla slags svårigheter. Från dammstormar till åskväder, från hårda vindar till brännande solljus till lager av snö, exteriören är tuff. Städning av husets utsida är nödvändigt eftersom det är vad besökarna först ser.

Utomhusfärg

Exponering för solljus kan påverka färgen på ditt hus. Ta en promenad runt huset för att leta efter skadorna. Vatten kan skada träets utsida. Använd därför vattenfast färg för trä. Den är idealisk för ommålning om 3-5 år med den bästa exteriöra husfärgen som finns.

Tak- och fönsterskador

Solljus och nederbörd direkt på taket kan slita, men vädret är inte det enda problemet. Dålig takinstallation och -design, krympning, försenat underhåll och blåst kan också skada taket. Det kan resultera i läckor och sprickor.

Det är bäst att låta en fackman ta hand om takinstallation, underhåll och reparationer.

På samma sätt är fönster ibland offer för dåligt väder. Tejp på ett trasigt fönster kan hålla det en kort stund men byt glaset omedelbart för att undvika risker.

Trädgård och landskap

Utnyttja det regniga vädret. Du behöver inte vattna trädgården regelbundet. Om du letar efter trädgårdsidéer med lågt underhåll, börja med de lättodlade växterna som inte behöver tas om hand särskilt ofta. Klipp gräset regelbundet för att hålla gräsmattan snygg. Om det finns höga träd runt omkring som orsakar röran, kan du prova trädvårdstjänster för att se om att fälla trädet är det bästa alternativet eller bara en trimning skulle göra jobbet.

Att installera en hängmatta för att koppla av skulle vara en bra idé. Gör också en liten trädgårdsdamm för att lägga till skönheten. Du kommer säkert att njuta av utsikten varje kväll medan du njuter av te och snacks med dina nära och kära. Till sist, lägg till trädgårdsbelysningen för ett fantastiskt utseende.

Uppfart och gångväg

Avvattningsfrågor och förvaltning av bostadsfastigheter

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!