Vad är Orsakerna till lågt Vattentryck i Diskbänkar?

Har frustrerande sysslor blivit mer frustrerande på grund av lågt vattentryck i diskbänkar?

Låt oss säga att du fick reda på att vattentrycket i ditt hem är lågt. Vad gör du nu?

Den goda nyheten är att du inte behöver oroa dig för dyra VVS-fixar. Det finns billigare sätt att felsöka detta vanliga problem, och jag ska visa dig hur.

Vill du veta allt om det? Låt oss gå till botten med detta!

Hitta källan till problemet

Lågt vattentryck kan hindra hushållens produktivitet på många sätt. Så här är jag för att hjälpa dig att ta reda på grundorsakerna och lösningarna på denna paradox!

Är vattentrycket lågt i hela huset?

När du märker att vattentrycket är lågt i köksdiskbänken, ta reda på om det gäller i hela huset. Om samma problem uppstår i hela huset betyder det att problemet ligger i huvudvattenförsörjningen och rören.

Ge det en dag eller två för att se om vattentrycket i diskhon förbättras. Om det inte gör det är det dags att kolla med grannarna och den kommunala VA systemet.

Är vattentrycket lågt endast i köket?

Om problemet med lågt vattentryck är centrerat kring en kran, som i köket, är problemet armaturen. De vanligaste orsakerna är smutsiga kranluftare och patroner. Ändå är det mycket mer detaljer som är inblandade i lågt vattentryck i diskbänkarna, så jag tar upp dem en i taget.

Orsaker till lågt vattentryck i diskbänken

Låt oss titta på de uppenbara och inte så uppenbara orsakerna bakom lågt vattentryck i diskbänkarna.

1) Problem med köksblandare

Två huvudorsaker till lågt vattentryck i diskbänkar är igensatta kranluftare och blockerade kranpatroner.

a) Tilltäppt kranluftare

En kranluftare är den del av diskhon som är placerad i slutet av pipen. Den här luftarens uppgift är att hindra smuts och mineraler från att nå dina händer. Så det krävs inget geni för att gissa att det måste finnas många insättningar där inne!

Ibland hjälper kranluftaren till att balansera vattentrycket från kranen. Detta görs för att minska onödig vattenanvändning och höga elkostnader. Den har kopplats till diskbänken av goda skäl.

b) Blockerad kranpatron

En kranpatron är en plast- eller mässingsbit i ventilen som reglerar vattenflödet. Denna lilla bit varar vanligtvis 15 till 20 år utan att ersättas. Men inte alla kranar har en patron.

Om du märker att ditt kranvatten saktar ner i hastighet, vatten droppar, och kranen har en obalanserad vattentemperatur kan det vara en bra idé att kontrollera kranpatronens skick.

Å andra sidan kan O-ringen av gummi i patronen slitas ut, och patronen kan ha blockerade passager från skräp. Lösningen är att rengöra eller byta ut den.

2) Problem från ett annat område

Om rengöring av den igensatta kranluftaren och patronen inte löste problemet med lågt vattentryck i diskbänken, låt oss titta på andra möjliga problem.

a) Avstängningsventilfel

Kan det vara så att något är fel med avstängningsventilerna på din diskbänk? Ventilerna är vanligtvis placerade bakom eller under diskbänken.

Det kan vara så att när du städade den delen av området så har avstängningsventilen flyttat sig, vilket orsakar lågt vattentryck. Förutsatt att det låga vattentrycket bara är i diskbänken, måste du granska de där avstängningsventilerna.

Dessa ventiler har en kort livslängd. Lägg märke till några tecken på att det droppar från den. När reparerade eller bytte du dem senast?

b ) Läckande eller igensatta vattenledningar

Här är ett annat problem att undersöka. Läckande rör kan slösa bort liter vatten varje år och minimera vattentrycket i handfat.

Även här måste du se om vattenledningarna i ditt hem är så gamla och korroderade att vattentrycket sänks. Om ditt problem är i köket, inspektera rören där.

Korrosionen kanske inte är synlig från utsidan eftersom skadan är inuti. Mineraluppbyggnad kan också täppa till dessa rör. Det enda sättet att veta är förmodligen genom deras ålder, som rören i ett gammalt hus.

c) Problem med tryckreduceringsventil

Till sist kanske du vill kontrollera tryckreduceringsventilen i ditt hem. Tryckregulatorn ser till att vattentrycket i hushållet är på en balanserad nivå för att förhindra skador på rör.

Det är dock inte alla boende som har en tryckreduceringsventil. När den här enheten inte fungerar kan vattentrycket antingen stiga upp eller sänkas.

Lösning för lågt vattentryck i diskbänken

Jag har identifierat alla möjliga problem relaterade till det låga vattentrycket i diskbänken. Nu är det dags att erbjuda dig några lösningar så att du äntligen kan känna lite lättnad.

Täppt kranluftare

För att fixa en igensatt kranluftare behöver du bara rengöra den. Det är ganska enkelt också!

Steg 1

Vissa luftare kan skruvas loss medan andra inte. De som lossnar snabbt kan rengöras med en tandborste.

Steg 2

Använd lite tvål om du vill bli av med smutsen. Några minuters borstning så blir den som ny! Skruva sedan upp den igen.

Å andra sidan, blötlägg luftaren i vinägervatten i några timmar om skräpet är envis. Fortsätt sedan med borstningen.

Steg 3

Om din luftare är av den fasta typen, måste du använda en annan metod. Häll lite vinäger i en liten plastpåse och knyt den runt diskhons pipen. Lämna det så i några timmar.

Steg 4

Detta kommer att mjuka upp smutsen som sitter fast i slutet av pipen. Rengör området senare med en borste och kör kranen för att kontrollera. Vattentrycket borde förbättras nu!

Blockerad kranpatron

Om rengöring av luftaren inte ändrar det låga vattentrycket, är det dags att inspektera kranpatronen. Detta är delen av kranen inuti handtaget.

Steg 1

Blockera först avloppet och stäng av vattentillförseln till kranen innan du börjar. Ta sedan bort handtaget genom att skruva loss ställskruven längst ner. Men att göra det är inte lätt eftersom alla kranar är olika.

Kranhandtagen kan tas bort med en skruvmejsel som arbetar moturs. Medan vissa är placerade på sidorna, speciellt med knopphandtag, sitter vissa längst ner. Ibland är skruvarna gömda bakom ett emblem eller logotyp.

Äldre kranar kan vara täckta av smuts, rost och olja. I det här fallet, istället för att skada kranen, ta bort skruven med ett lösningsmedel, ett avfettningsmedel eller penetrerande olja.

Steg 2

När du är klar med att ta bort kranhuvudet ser du en cylinderformad patron inuti. Patronen kan vara gjord av plast eller mässing.

Om du märker mycket smuts på patronen kan du rengöra den i tvålvatten. Ibland är uppbyggnaden så tät; du måste byta ut patronen.

Steg 3

Efter rengöring sätter du tillbaka patronen, skruvarna och kranhuvudet på plats. Slå på kranen för att kontrollera vattentrycket.

Avstängningsventilfel

Lågt vattentryck från din diskbänk kan uppstå om avstängningsventilerna har stängts av misstag, om det finns en läcka eller om de är för gamla för att fortsätta fungera.

Steg 1

Kontrollera i så fall om ventilerna under din diskbänk är öppna eller inte. Vrid den i rätt riktning för korrekt vattenflöde.

Steg 2

Kontrollera sedan om det finns tecken på att vatten droppar. Om så är fallet är det dags att ringa rörmokaren.

Steg 3

Ser ventilerna ut att kunna fortsätta i ytterligare två år? Om du känner några tvivel, köp nya ventiler och byt ut de gamla.

Läckta eller igensatta vattenledningar

Läcka och igensatta vattenledningar kan endast lösas genom att ersätta dem med nya plast- eller kopparrör. Korroderade vattenledningar är skadade från insidan, och det finns inget sätt att rengöra dem. Om bostaden du bor i är gammal, jag slår vad om att vattenledningarna har försämrats.

Problem med tryckreduceringsventil

Innan du börjar skylla på din tryckreduceringsventil, utför ett litet test med en vattentrycksmätare. För att ta reda på vattentrycket i din diskbänk, mät det genom att fästa en tryckmätare nära tryckregulatorn.

Detta är snabblösningarna för de vanligaste dilemman kring lågt vattentryck i diskbänkar. Se till att gå igenom vart och ett av frågorna och följ resolutionerna.

Om andra kranar i ditt hem stod inför lågt vattentryck, kan situationen vara mer betydande än så här. Du kan behöva involvera ditt grannskap och din kommun.

Oavsett, vissa människor investerar till och med i en vattentrycksförstärkningspump och sånt. Hur som helst hoppas jag att den här artikeln besvarade dina frågor om lågt vattentryck i diskbänkar. Låt oss inte önska det värsta.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!