Vad gör ett smart hem smart

Vid det här laget har du säkert hört talas om smarta hem, men om du är som många andra kanske du undrar vad det egentligen är som gör ett smart hem smart. Ett smart hem är i grunden ett som är anslutet, automatiserat och fjärrstyrt. Smarta hem gör livet bekvämare genom att använda internet och mobila enheter för att hjälpa dig att bättre kontrollera olika funktioner i ditt hem. Fortfarande förvirrad? Ta en titt på denna rum-för-rum-guide för att lära dig vad som finns i ett smart hem:

Kök

Kylskåp

En av de mest populära smarta apparaterna är det smarta kylskåpet, som har en pekskärm på framsidan med ett antal olika funktioner. Låt oss till exempel säga att du öppnar kylskåpet och inser att du börjar ta slut på mjölk. Istället för att göra en mental anteckning om att köpa mjölk, lägg bara till den i inköpslistan på pekskärmen. Den här listan kan nås via din smartphone, så att du kan dra upp den nästa gång du är i mataffären. Pekskärmen har även en kalender där du kan hålla reda på alla din familjs aktiviteter så att du inte glömmer att släppa av barnen på fotboll eller ta dem till tandläkaren. Denna apparat är perfekt för upptagna familjer som behöver lite hjälp med att samordna sina liv med varandra.Skärbrädor

Sök efter dina favoritrecept medan du hackar, skivar och tärnar på en smart skärbräda. Receptet kommer att dyka upp direkt på skärbrädan, så att du kan följa instruktionerna utan att behöva dra ut din smartphone eller surfplatta.

Kaffe Tillverkare

Om du inte kan ta dig ur sängen utan en ny kopp varmt kaffe kan en smart kaffebryggare vara den perfekta enheten för dig. Smarta kaffebryggare kan styras via en app på din smartphone, så att du kan börja brygga kaffe innan du ens har rullat upp ur sängen. Dessutom kan du använda hembryggare för att brygga eller ölbrygga din öl.

Sovrum

Säng Allt handlar om bekvämlighet och komfort i ett smart sovrum, från och med själva sängen. Många smarta hem har smarta sängar som gör dig mer bekväm genom att ge dig kraften att kontrollera temperaturen. Om du gillar att vara kall, men din partner gillar att vara varm när de sover, kan sängens inställningar justeras så att ena halvan av sängen är kall och den andra är varm. Vissa av dessa smarta sängar gör sig till och med automatiskt med en knapptryckning!Kuddar Det finns inget värre än att sova på en kudde som är för hård eller för mjuk. Människor som har ett smart sovrum kommer aldrig att uppleva detta problem när de sover på smarta, justerbara kuddar. Justera inställningarna på en smart kudde för att göra den hårdare eller mjukare, beroende på vad du föredrar. Sedan får du en god natts sömn innan din kudde, som också fungerar som en väckarklocka, väcker dig på morgonen.

Madrass

Har du någonsin undrat varför du fortfarande är trött efter en hel natts sömn? En smart madrass kanske kan svara på denna fråga åt dig. En smart madrass ansluts till en app på din smartphone så att du kan spåra hur många timmar per natt du sover, hur ofta du vänder och vänder dig medan du sover och hur länge du är i en djup REM-sömn. Du kan använda den här informationen för att ta reda på varför du inte sover så gott som du borde och vad du kan göra för att åtgärda problemet.

Vardagsrum

Säkerhetssystem

Ett smart säkerhetssystem kan sättas upp i hela ditt hem, inte bara i vardagsrummet. När det är konfigurerat får du tillgång till ett liveflöde från kamerorna via en app på din smartphone. Vissa smarta säkerhetssystem låter dig till och med se vem som knackar på din dörr och sedan låsa upp eller låsa dörren på distans. Dessa system hjälper dig att känna dig säkrare och tryggare i ditt eget hem.Smart Lighting Det finns flera olika sorters smarta belysningssystem. Vissa system kan styras via din smartphone så att du kan tända och släcka lampor även när du inte är hemma. Andra har sensorer som känner av naturligt ljus i rummet. När det inte finns tillräckligt med naturligt ljus kommer systemet att aktiveras och tända några av lamporna eller taklamporna i rummet. Detta är inte bara bekvämt, utan det hjälper dig också att minska mängden energi du använder i ditt hem genom att bara använda de lampor du behöver.

Programmerbara termostater

Justera temperaturen i ditt hem utan att gå upp ur soffan med en programmerbar termostat som ansluts till din smartphone. Men en smart termostat erbjuder så mycket mer än bara bekvämlighet och komfort. Det kan också hjälpa dig att spara energi om du använder det på rätt sätt. Justera till exempel inställningarna så att luftkonditioneringen inte slår på under de timmar som du är på jobbet på sommaren. Genom att göra detta uppskattar Department of Energy att du kan spara 10 % på dina elräkningar.

Badrum

Toaletter Även toaletter blir mer högteknologiska tack vare den ökade efterfrågan på smarta hem. Det finns många olika sorters smarta toaletter, men de flesta delar gemensamma egenskaper. Smarta toaletter har ofta rörelsesensorer som lyfter och sänker locket när de känner av rörelse, självrengöringsmedel som rengör skålens insida och värmare som värmer sätet när någon sätter sig ner.

Programmerbara duschar

Smarta badrum har även programmerbara enheter som kan placeras inne i duschen. Dessa smarta enheter kan programmeras för att komma ihåg dina duschvanor. När du har justerat inställningarna kan du styra temperaturen på vattnet, hur vattnet sprutar ner på dig och belysningen i badrummet genom denna enhet.

Vågar Försöker du gå ner i vikt eller komma i form? En smart våg kan hjälpa. Smarta vågar ansluter till din träningsspårare så att du kan övervaka data från båda enheterna samtidigt via en app på din telefon. Dessa vågar berättar mycket mer än hur mycket du väger. Smarta vågar kan också spåra din vattenvikt, fettmassa, benmassa och kroppsmassaindex.

Naturligtvis behöver du inte ha alla dessa smarta hemenheter för att betrakta ditt hem som ett smart hem. Det fina med ett smart hem är att du kan välja vilka enheter du behöver baserat på din familjs livsstil. Välj några av dessa enheter för ditt hem för att börja leva mer bekvämt, bekvämt och smartare liv!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!