Vanliga VVS-problem i Gamla Hem – Allt du Bör Veta

Du kanske har blivit förälskad i den rustika charmen och den chica prakten hos äldre konstruktioner och ser dig själv bo där, eller så bor du redan i ett familjehem i många år och tenderar att glömma att ditt hem börjar bli gammalt. Vet att äldre konstruktioner är mer känsliga för slitage, speciellt när vi pratar om VVS.

Detta beror på att äldre hem döljer många problem bakom gipsväggar och gjutning, vilket kan orsaka problem på vägen. Om ditt hus byggdes någon gång före 1990 börjar det bli gammalt, och här är de vanligaste VVS-problemen du bör hålla utkik efter.

Här är några vanliga VVS-problem som uppstår i äldre konstruktioner;

Igensättning

Ett dräneringssystem som har sett årtionden av avskum, tvål, olösligt avfall och smutsigt vatten kommer komma tillbaka för att hemsöka dig. Om du har bott i samma hus i flera år eller köper en äldre konstruktion, var beredd på att se ofta igensatta avlopp i kök och badrum. År av avfall som har sköljts ner i avloppet måste ha orsakat förödelse på avloppssystemet om det inte rengjorts ordentligt.

Om vattnet strömmar tillbaka när du försöker duscha, töm handfatet eller spola toaletten, eller om du Om du märker missfärgning av vatten, sänkt vattentryck eller konstiga ljud och lukter bör du ringa professionell hjälp så snart som möjligt. En rörmokare kommer att kunna rensa ut år av ackumulerat skräp och sediment som täpper till avloppen runt huset.

Utom synhåll, utom sinnet, ignorerar människor i allmänhet avloppsledningen tills ett fel uppstår, vilket gör att illaluktande vatten sipprar ner i marken eller backar upp i ditt hem. Avloppsledningar är mycket använda, särskilt förr när folk inte använde moderna diskmaskiner och sopenheter. År av sediment och skräp som byggts upp kan täppa till avloppsledningarna. För att inte nämna, om din gamla konstruktion har genomgått omfattande ombyggnader, ökar risken för ett fel i avloppsledningen många gånger.

Fukten i avloppsledningarna drar till sig trädrötter som kan skada och spricka avloppsledningarna som har bevittnat många decennier.

Föråldrade matcher

VVS-armaturer i äldre konstruktioner slits ut och urholkas med tiden och måste bytas ut innan de orsakar större problem . Brickor och duschavledningsventil börjar läcka, handtagen går sönder, kranar och tapparna fastnar, och du kan börja märka obehagliga lukter runt ditt hus. Avlagringar av kalk under året kan också orsaka förödelse på gamla inventarier.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!