4 steg för att hitta ett hus som matchar dina behov

Nästan alla drömmer om att äga ett hus någon gång. Men när du jobbar hårt och äntligen får möjlighet att köpa fastigheten uppstår en ny utmaning, hur hittar du den perfekta matchningen för dina behov?

Det finns gott om fastigheter listade till salu där ute. Tyvärr passar väldigt få fastigheter. De flesta husen är för dyra, saknar de viktigaste funktionerna eller bekvämligheterna du kan behöva, eller ligger i knepiga kvarter. Det finns massor av fallgropar som du måste se upp med.

I den här artikeln tar vi dig genom de fyra stegen som kan göra processen att hitta det perfekta hemmet mindre tråkig. Låt oss börja:

1. Bestäm dina behov och budget

Du kan bara få ditt drömhus när du vet exakt vad det är du letar efter. Folk vet vanligtvis att de vill ha ett hus men frågar om detaljerna, och de blir förvirrade. Förvirringen gör det svårare för dig att hitta rätt hem. Ännu värre, det gör det lättare för fastighetssäljare att dra fördel av situationen och sälja ett mindre än idealiskt hus till dig.

Börja därför med att skriva ner alla tråkiga detaljer om den fastighet du vill ha. Letar du efter en modern hemdesign eller något modernt? Hur stor är fastigheten du vill ha? Hur många sovrum behöver du?

Bestämma sedan din budget. Nu uppenbarligen, ju större dina behov är, desto högre kommer din budget förmodligen att vara. Men förutom det kommer andra faktorer som läge också att påverka en fastighets värde.

Helst bör du ha en prisklass som visar hur mycket du är villig att spendera. Du kan sedan använda detta som en guide när du tittar igenom egenskaper.

Om du hoppas kunna köpa fastigheten genom finansiering, skaffa din dokumentation i ordning i förväg. Skaffa din kreditupplysning och se till att du har en bra position. Du kan också bli förhandsgodkänd för att se hur mycket du kan kvalificera dig för innan du letar efter fastigheten.

2. Plats

Med dina behov och ekonomi i schack, bestäm den idealiska platsen för ditt drömhem. Nu är det här en knepig sådan eftersom läget direkt påverkar fastighetsvärdet. Dock vill du inte fokusera för mycket på att få den billigaste fastigheten och hamna i en stadsdel du inte kommer att älska.

Därför måste du lägga en betydande tid på att bestämma var du vill bo, det är trots allt framtiden för din familj. Kom ihåg att du alltid kan designa om ditt hem, men du kan inte ändra platsen eller tomtstorleken. Det enda sättet att göra det är genom att sälja fastigheten och hitta en annan. Det är ett jobb du kan undvika genom att göra rätt första gången.

Så, om det är något med en fastighets placering som känns som en stor kompromiss, leta någon annanstans.

Tänk på säkerhet och andra bekvämligheter du kan behöva när du kontrollerar en plats. Så om du försöker hitta en fastighet i Singapore, måste du noggrant undersöka staden och specifika stadsdelar. Hur långt bort ligger närmaste mataffär? Finns det några sjukhus i närheten? Finns det promenadvägar? Är området barnvänligt? Leta rätt på svaren innan du går för långt i processen.

3. Potential för uppgraderingar i framtiden

Det är viktigt att tänka på dina framtida behov när du köper ett hem. Till exempel kanske du inte behöver extra sovrum eller en stor bakgård om du är singel, men du kommer definitivt att behöva dem när du börjar bygga en familj.

Se därför bortom dina nuvarande behov och avgör om fastigheten du gillar kan stödja dina framtida mål också.

4 . Ordna med en hembesiktning

Innan du slutför affären, anlita en professionell besiktningsman och få dem att undersöka fastigheten. Tanken här är att fånga upp alla problem som kan behöva åtgärdas innan affären slutförs.

Till exempel kommer besiktningsmannen att undersöka om det finns några allvarliga skador på tak, golv etc. som måste repareras. Om så är fallet, be säljaren att åtgärda problemen innan du går igenom ditt erbjudande. I andra arrangemang kan reparationerna dras av från köpeskillingen.

Se i alla fall till att alla nödvändiga reparationer redovisas innan du undertecknar affären.

Om du vill köpa bostaden genom finansiering kommer långivaren att göra en bostadsvärdering innan pengarna frigörs. Du bör veta att långivare bara tillhandahåller tillräckligt med medel som rapporterats av bedömningen. Därför, om köpet är högre än värdet från värderingen, måste du betala för mellanskillnaden eller förhandla med säljaren för att sänka priset.

Du kan dock undvika sådana scenarier genom att skaffa en bolåneberedskap.

Förhoppningsvis har den här artikeln varit en ögonöppnare för vad du behöver göra när du köper ett hem. Det sista du vill är att investera så mycket i en fastighet bara för att inse att den inte matchar dina behov några månader efter inflyttning. Undvik detta genom att göra din efterforskning.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!