4 Steg för att Måla Galvaniserat Stål

Om du någonsin har försökt måla över galvaniserat, eller galvat stål vet du förmodligen att resultatet inte blir det bästa och inte håller så bra. Skiktet med zink på stålet skyddar det mot korrosion, men det avvisar också färg. Detta leder till att färgen så småningom lossnar och flagnar av.

Lyckligtvis finns det en lösning för alla som vill måla på galvat stål! Du kan lägga till ett lager färg på ditt galvade stål så länge du har rätt verktyg och följa med dessa fyra steg.

1. Rengör ytan

Du vill se till att du tar bort all ansamling av damm eller smuts som kan påverka hur färgen täcker på metallen. Oavsett vad materialet är är det svårt att applicera ett ordentligt lager med färg om du inte borstar bort kvarvarande partiklar och smuts på ytan.

2. Använd ditt hemliga vapen

Det hemliga vapnet i den galvaniserade stålmålningsprocessen är: vit vinäger. Ja, du läste rätt! Som de flesta har du förmodligen redan vit vinäger till hands som rengöringslösning för ditt hem. Vit vinäger är effektivt och giftfritt vilket är mycket säkrare att använda snarare än ett industriellt lösningsmedel. Allt du behöver göra är att applicera vinäger på en ren trasa och sedan bara torka den galvaniserade ytan. Det fantastiska med vinäger är att det har en surhet som kommer att reagera med metallen, vilket främjar vidhäftning av färgen..

3. Välj din typ av färg

Vi rekommenderar att ytan grundmålas innan målning. Efter att grundfärgen applicerats måste du bestämma vilken typ av färg. Många gillar att använda akryllatexfärg, som inte är särskilt utformad för galvaniserat stål, men som fortfarande kan fungera med en grundfärg. Men färger som är gjorda för galvaniserat stål kräver mindre förberedelser och fäster bättre än andra typer av färg. Vårt bästa tips här är att hålla sig borta från alkydbaserade färger eller oljebaserade färger, eftersom de kanske inte fungerar bra för projektet.

4. Börja måla!

Galvaniserat stål är ett utmärkt material för en mängd olika användningsområden och målning ger dig möjligheten att ändra ditt stål estetiskt för att passa omgivningen. Målar du ditt galvaniserade stål? Skicka oss dina bilder! Vi skulle gärna se hur ditt projekt blev.

Ta del av kampanjpriser på utvalda produkter hos Proffsmagasinet. Erbjudanden i kampanjen gäller fram till den 8 december!
Ta del av kampanjpriser på utvalda produkter hos Proffsmagasinet. Erbjudanden i kampanjen gäller fram till den 8 december!