5 Inomhusörter som Naturligt Stöter bort Skadedjur

Få saker slår rädsla i en husägares hjärta mer än att se en armé av myror marschera glatt över köksbänken eller en enorm vargspindel som smyger sig uppför väggen. Det finns dock goda nyheter: Du behöver inte investera i starka gifter och kemikalier för att bli av med ditt problem. En mängd olika inomhusörter driver och håller skadedjur borta från ditt hem naturligt.

1. Basilika

Om du har svårt att myggor och flugor kommer in i ditt hem och äter upp dig, eller surrar runt huvudet medan du försöker sova, plantera basilika i krukor i din entréer. Flugor och myggor ogillar basilika. Som en bonus smakar denna ört utsökt i italienska rätter och fungerar som en vacker garnering för måltider. Du kan också dra bladen i kokande vatten och göra en spray av basilika och vodka för att stöta bort myggor när du går utomhus.

2. Pepparmynta

Omkring 6 procent av amerikanerna har spindelfobi, men de flesta ogillar åtminstone spindlar i hemmet. De överraskar dig när du minst anar det och spinner banor i höga hörn som är svåra att rengöra. Pepparmynta är en riktig avstängning för spindlar, men möss ogillar det också. Du kan plantera den inomhus eller ta med några kvistar från en utomhusväxt och placera dem runt huset för att stöta bort spindlar och möss. Placera löv i en strumpa eller lite tyg och stoppa in i olika områden runt ditt hem.

3. Lavendel

Fjärilar, loppor och myggor bryr sig inte om lavendel. Du kan enkelt odla lavendel inomhus också, och som en extra fördel har doften en lugnande, lugnande effekt för människor. Du behöver en plats med mycket direkt solljus, till exempel en fönsterbräda i söderläge.

Lavendel uppskattar frisk luft, så öppna fönstret då och då. Ta av några kvistar när din planta växer, torka ut dem och lägg i garderober för att avskräcka nattfjärilar från att göra en måltid av dina favoritkläder.

4. Citrongräs

Citrongräs är en större växt, men du kan enkelt odla den bredvid ett soligt fönster i en kruka. Du kan också odla den utomhus och ta med torkade löv inuti. Om du någonsin har använt citronella för att hålla myggor borta, kommer du att hitta den oljan i denna växt. Du kan också använda citrongräs i matlagning, speciellt i soppor eller salladsdressingar.

5. Kattmynta

Kattmynta kanske inte är något du omedelbart skulle tänka på för att stöta bort insekter, men den aktiva kemikalien i denna växt är nepetalakton, som hatar mört. Om du bor nära andra människor, eller om du har någon typ av mörtangrepp, kan du genom att lägga till denna växt bättre bekämpa problemet. Du kan enkelt odla kattmynta inomhus.

Som en bonus, om du har en katt, kommer de att älska den här krukväxten lika mycket som mörtar hatar den.

Avvärja skadedjur med inomhusörter

Utöver dessa örter, prova att lägga till krukväxter som avskräcker skadedjur, såsom ringblommor, krysantemum och jadeväxter. Du kan använda många av dessa växter för att göra torkade knippen av örter och blommor eller koka dem till naturliga sprayer för att hålla skadedjur borta. Du undviker starka kemikalier som förorenar miljön och blir av med ditt buggproblem på samma gång.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!