6 Skäl att Använda Inhemska Växter i din Trädgård

Inhemska växter är väl anpassade till temperaturer och förhållandena i det område där du bor. De erbjuder värde för den lokala miljön och passar väl in i alla vilda djur i området, vilket inte alltid är fallet med växter du har tagit in från andra områden eller främmande växter som du har köpt från det lokala växthuset.

Vissa trädgårdsmästare drar sig för inhemsk grönska eftersom de ser lite vilda ut och kan misstas för ogräs. Det finns dock många olika sorter i varje område i landet, så att hitta de perfekta växterna att lägga till i ditt landskap är helt enkelt en fråga om att välja de som du tycker är mest attraktiva.

Du bör överväg åtminstone att lägga till inhemska växter av följande skäl.

1. De är billiga

Växter från den lokala plantskolan eller till och med en hemförbättringsbutik är dyra, särskilt om du har ett stort område att täcka. Inhemsk grönska är dock ofta tillgänglig genom att gräva upp dem från naturen och transplantera dem. Andra trädgårdsmästare kanske också kan ge dig olika sorter. Om du köper kommer de fortfarande att vara billigare, eftersom din lokala leverantör inte behöver betala för dyr frakt utanför ditt område.

2. Bättre för miljön

Om du försöker leva grönare är det smart på flera plan att använda inhemska växter. De hjälper till att bevara vatten, jord och idealiska förhållanden i området där de växer. Inhemska växter tenderar att vara frodiga i de områden där de växer och tjänar ett syfte, som att förhindra vatten från att översvämma jorden och därmed förhindra erosion. De hjälper också marken att lagra vatten där det behövs, håller vissa områden våta och andra torra, hjälper både marken och det lokala djurlivet.

3. Fristad för fåglar och djur

Inhemsk grönska går hand i hand med inhemska djur. Att välja växter som är inhemska i din miljö på din trädgård ger fåglar och djur en plats att bo och finna tillflykt och säkerhet. Om du till exempel vill locka fler kolibrier till din trädgård, prova växter som blommar på senvåren och sommaren.

4. Mindre underhåll

Eftersom dessa växter trivs i sin naturliga miljö, behöver du inte bebisa dem lika mycket som en växt som är utanför sin typiska växtzon. Inhemska växter kräver inte så mycket vattning, gödsling eller beskärning. Att lägga till lokala växter till ett område i din trädgård där du har några ömtåligare växter hjälper till att balansera saker om de ömtåliga växterna kämpar. De kan till och med hjälpa dessa växter genom att hålla jorden frisk.

5. Lätt att hitta

Det är inte bara lätt att hitta inhemska växter i naturen, utan plantskolor i området har nästan alltid en jämn tillgång under sin typiska växtsäsong. Du kan till och med söka efter en plantskola i ditt område som erbjuder inhemska växter. Medan jakt på infödda på egen hand sparar pengar, sparar du tid och får allt du behöver på ett ställe genom att gå till en plantskola för dina behov.

6. Använd mindre vatten

Inhemska växter kräver vanligtvis mindre vattning än icke-inhemska växter. Environmental Protection Agency uppskattar att 30 procent av vattenhemmen i USA används för utomhusbruk. Även om vatten inte är en bristvara i ditt område, bör vattenbesparing vara ett problem så att det inte blir ett problem i framtiden. Dessa växter kräver mindre vatten eftersom de redan är anpassade till mängden regn som ditt område får varje säsong.

Inhemska växter för landskapsarkitektur

Inhemska växter kan vara ett vackert tillskott till alla trädgårdar. Oavsett om du väljer att använda dem ensamma eller blanda dem med andra sorter, kommer du att hitta föremål som blommar, lockar till sig pollinerare och tjänar ett användbart syfte i din trädgård.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!