8 sätt att Vinterförbereda ditt Hem

Vintern är precis runt hörnet, vilket betyder det är dags att börja förbereda ditt hem för de kalla månaderna som kommer. När du vinterställer ditt hem nu kan du förhindra värmeförlust, spara pengar på energiräkningen och förhindra kostsamma skador.

Förvisa kylan och håll ditt hem trevligt och rostat den här säsongen och vintergör ditt hem innan Jack Frost kommer.

1. Rengör rännor

Förhindra isdammar i dina rännor genom att klättra upp till taket och rensa ut dem innan det första snöfallet. Ta bort döda löv, pinnar och annat skräp från taket och rännorna och installera snöskydd. Om du gör det förhindrar du igensättning, läckor, översvämningar och skador på dina rännor och tak även när snön kommer ner hårt.

2. Förvara utemöbler

Vintern kan förstöra dina bekväma utemöbler. Is och snö kan fläcka teak, tyg och andra material, medan snö och is kan rosta metall och göra att vävda säten försämras. Innan temperaturen sjunker för lågt, ta in dina möbler och förvara dem i ett skjul eller garage. Kom ihåg att ta med grillen och andra tillbehör för att förhindra skador.

3. Sprickor

Ett av de enklaste sätten att vinterförbereda ditt hem och behålla det är varmt hela säsongen för att täta sprickor. Leta efter öppna sömmar runt husets exteriör och känn efter dragiga fläckar runt dörrar och fönster. Använd sedan akryl latex tätning för att försegla dem. För extra skydd, täta både insidan och utsidan och ta bort lister för att fylla luckor i isoleringen. Om utrymmet runt dina fönster fortfarande känns kallt, investera i isolerade stormfönster.

4. Skydda rör

När temperaturen sjunker kan rören i ditt hem frysa och till och med sprack, vilket orsakade översvämningar och skador på egendom till ett värde av tusentals dollar. För att förhindra en kostsam röra, linda metallrör i isolering. Rörisolering kostar bara cirka 50 cent per linjär fot och kommer att hålla dina rör igång, även när temperaturen sjunker långt under fryspunkten. Om du oroar dig för att isoleringen kanske inte räcker, låt vattnet droppa från dina kranar och öppna köks- och badrumsskåpsdörrar.

5. Byt ut VVS-filter

Förbättra din värmares effektivitet genom att byta ut HVAC-filtret innan du måste slå på värmen. Om du har flera husdjur bör du byta filtret ungefär var tredje månad. Men om du inte använde din AC ofta den gångna sommaren kan du kanske vänta med att byta ut den ytterligare en månad eller så. Dra ut filtret och håll det mot ljuset. Om du inte kan se igenom det är det dags att skaffa en ny.

Ventilationsbyte Få Gratis Offert – Komplett Guide

6. Omvända takfläktar

Under sommaren ställer du troligen in dina takfläktar att snurra moturs. Denna inställning trycker varm luft uppåt och kall luft ner mot golvet för att hålla dig svalare. Men under vintern vill man ha motsatt effekt. Växla dina fläktar att snurra medurs för att skicka värmen nedåt. Denna enkla fix kommer att hålla dina kyliga fingrar borta från termostaten så att du kan spara pengar på energiräkningen i vinter.

7. Lägg till isolering

Att lägga till isolering på din vind kanske inte är det billigaste alternativet för att hålla ditt hem varmt. Det är dock det mest effektiva sättet att minska din energiförbrukning och förhindra att värme kommer ut från ditt hem. Sikta efter isolering 10 till 14 tum djup och täta alla takgenomföringar, inklusive hål runt rör, kanaler och ledningar. Tänk på att placera isolering över vindluckan också för att hålla lägre nivåer varma.

8. Installera packningar

En överraskande mängd kall luft kan sippra in i ditt hem genom dina eluttag. Samtidigt kan värme från ditt hem strömma ut genom dem också. Placera en tänd tändsticka framför uttag. Om lågan flimrar kan du ha ett dragigt utlopp. Ta i så fall bort utloppets täckplatta, tryck en skumgummipackning över utloppet och sätt tillbaka locket. Alternativt kan du använda ett icke-expanderande latexskum för att försegla dem.

Energibesparingsbedömning

Innan de kallare månaderna kommer, ring din lokala energileverantör och begär en mätaravläsning och energibesparingsbedömning. Ofta kommer en representant ut och inspekterar din mätare gratis. Sedan kan de rekommendera specifika förändringar för att öka ditt hems energieffektivitet. De kanske också har några experttips för att spara pengar så, om den här tjänsten är gratis för dig, dra nytta av den!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!