8 Tips att Känna Till innan du Installerar en Jacuzzi Inomhus

Att installera en jacuzzi i ditt hem kan vara en stor investering som du bör tänka igenom noga.

Du bör överväga allt från väggar till golv innan du installerar en badtunna/bubbelpool/jacuzzi inomhus.

Det är dock ett svårslaget sätt att koppla av i en bubbelpool efter en lång dag, vilket förklarar varför allt mer finner detta som ett attraktivt husprojekt. Men innan du installerar en jacuzzi i ditt hem finns det ett antal saker du bör överväga.

Dessa åtta tips kommer att gå igenom upp vad du behöver veta och tänka på när du ska ha en jacuzzi installerad inomhus.

1. Hitta rätt jacuzzi – och installationsfirma

Att installera en jacuzzi inomhus är inget jobb du klarar av på egen hand. Faktum är att det är ett jobb som kräver en professionell på grund av vikten på badkaret, kablarna och vattnet som måste kopplas in på rätt sätt.

Ett tips är att få minst tre offerter från lokala installatörer av jacuzzipooler i ditt område. Dock väljer många ofta att få sin jacuzzi installerad av samma företag som säljer jacuzzin. Det finns många olika jacuzzibad på marknaden i en mängd olika utföranden och storlekar. Se till att du gör gedigen research av de olika alternativen du har att välja mellan för att se till att du hittar den jauzzi som passar just dina behov bäst. Läst resencioner av bästa jacuzzi, titta på videos, och fundera på vilka specifikationer som är bäst för dig.

Bästa Spabadet – 7 Badtunnor Bäst i Test [Lista & Guide]

2. Installera rätt golv

Golvet i rummet där du installerar din jacuzzi inomhus kommer givetvis ofta att stänkas med vatten. Faktum är att varje gång en person klättrar ur en badtunna kan de ta med sig så mycket som en hel liter vatten ut på golvet.

Med detta i åtanke måste du därför se till att golvet är tillräckligt starkt för att hålla all den vikten, men framförallt, klarar av att ständigt utsättas för stora mängder vatten. Använd inte trägolv, som kan ruttna och bli fult. Och använd absolut inte mattor, som också kan hålla fast vid vatten och mögla.

Tipset för golv när du ska installera jacuzzi är därför klinkers och keramiska plattor med en halkfri eller matt yta istället som inte ruttnar eller möglar, kan bära vikt och hindrar våta fötter från att halka.

3. Kontrollera avlopp och vattenförsörjning

Även det bäst lagda keramiska klinkergolvet kan absorbera vatten. Det är därför det är viktigt att du har minst ett avlopp i ditt golv i rummet där din inomhusbadtunna är installerad. Att välja flera avlopp är ännu smartare och kan göra det lättare att tömma badkaret på vatten de gånger du måste göra detta.

Lika viktigt som bra avlopp är, är tillgången till vattenförsörjning. Om det inte finns något sätt att fylla din jaccuzzi kan du inte njuta av den,. Om du inte redan har VVS-installationen för din jacuzzi, kontakta en VVS-tekniker i ditt område för en offert på ditt projekt.

Bästa Avloppsrensaren – 6 Bäst i Test [Lista & Tips]

4. Leta efter åtkomstområden

Ett rum kan tekniskt sett vara tillräckligt stort för att rymma en jacuzzi, men du måste överväga hur mycket utrymme du behöver totalt sett.

Nedan följer två tips för att se till att din badtunna inomhus är tillgänglig för alla:

  • Tillgång till service och reparation: Om du behöver serva din badtunna av någon anledning måste entreprenörer ha tillräckligt med utrymme för att arbeta.
  • Användaråtkomst: Gör det enkelt för människor som gillar din badtunna att komma in och ut på ett säkert sätt. Om det är jobbigt eller trångt att gå in och ur badtunnan har det en negativ effekt på din upplevelse och viljan att bada.

5. Förbered och skydda rummet mot fukt

När du installerar en jacuzzi blir ditt rum en ångande miljö – och väggarna måste anpassas eller byggas därefter. Prova glas-, cederträ- eller betongväggar. Cedar är mindre benäget att ruttna, och glas är lätt att underhålla. Rådgör med en professionell om ytterligare behandlingar du kan ge väggarna för att förhindra mögel eller hängande. Se till att färgen i taket är vattenbeständig så att den klarar av fukten som stiger till taket.

Att installera en ångspärr är ett annat viktigt steg för att förbereda ett rum för fukt. En ångspärr är en form av fuktisolering som skyddar dina väggreglar från torrröta.

6. Installera fläktar

Kombinationen av värme och vatten kan ge ett ångande och mycket varmt inomhusbadrum. Även om det är trevligt i små doser vill du också reglera rummet med fläktar.

Här är några tips om hur du håller ditt bubbelrum inomhus bekvämt:

Frånluftsfläktar

Frånluftsfläktar är ett klokt val för villaägare på marknaden för en jauzzi. Dessa fläktar drar ut ångan och vattnet från rummet och hjälper till att förhindra mögel eller vattenskador.

Leta efter modeller som är relativt tysta och rostbeständiga. Se till att frånluftsfläkten innehåller en timer och en termostat så att du kan kontrollera rummets luftfuktighetsnivåer.

Takfläktar

Även om det låter konstigt, är att kyla ner rummet med en takfläkt ett smart sätt att snabbt sänka rummets temperatur efter att jauzzin har använts. Takfläktar cirkulerar också luften, vilket gör att människor som använder badtunnan är bekväma under användning.

7. Tänk på kemikalierna

När du tänker på en jacuzzi inomhus tänker du förmodligen inte på kemikalier. Men det är smart att investera i klorfria jacuzzilösningar för att undvika den avslöjande “poollukten”.

Vid behandling av badtunnor inomhus är två kemikalier primärt ansvariga för den lukten. Dessa kemikalier är klor och brom. Det är viktigt att hålla ditt badkar rent och sanerat, men du kan också göra det utan dessa kemikalier i blandningen.

Kolla in följande tips för att använda alternativ för rengöring av badtunna inomhus för att hålla vattnet rent och fräscht:

  • Polyhexametylenbiguanidhydroklorid, är en effektiv mikrobdödare som inte bryts ner snabbt i höga temperaturer.
  • Saltvattengeneratorer innehåller sina egna saltceller som i sin tur skapar sitt eget naturliga klor som inte producerar samma lukt som kemiskt framställt klor.
  • Ozonatorer använder syre och UV-ljus för att skapa en bakteriedödande gas inuti din badtunna. Den enda haken är att de fortfarande kräver lite klor och brom, men i mindre mängder.

8. Rådgör med ett professionellt jacuzziföretag om underhåll

Nu när du har installerat din badtunna inomhus vill du se till att du håller jämna steg med underhållet. Det här är trots allt en stor investering för ditt hem och du vill se till att den håller i många år framöver.

Hitta ett lokalt jacuzziföretag för att utföra förebyggande underhåll, rengöring och eventuella reparationer som behövs, så att du kan njuta av din badtunna utan stress.

Bästa Spabadet – 7 Badtunnor Bäst i Test [Lista & Guide]

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!