Bästa Dremel Verktyget – 6 Bäst i Test [Lista & Guide]

Dremel, även känt som multiverktyg eller roterande verktyg är ett praktiskt verktyg som alla kan ha användning för. Dremel är inget verktyg i sig utan är ett varumärke av ett av de mest kända tillverkarna av primärt multiverktyg där du enkelt kan byta ut munstycket baserat på vad du ska använda den för och vilket användningsområde du arbetar inom.

Men eftersom Dremel är ett av de mest välkända märkena och tillverkarna av just detta verktyg används termen “Dremel” flitigt och har blivit som ett namn för detta roterande verktyg.

Roterande verktyg är små handhållna enheter med snabbt snurrande motorspetsar utformade för att kunna håll ett brett utbud av bitar och tillbehör. Detta gör dem perfekta inte bara för ett brett utbud av hushållsuppgifter, inklusive reparationer och underhåll, utan också för hantverk och hobbysnickeri.

Beroende på den specifika modellen och tillbehöret kan du använda dessa mångsidiga verktyg för att skära, slipa, slipa, polera, etsa, borra och polera ett brett utbud av material, inklusive kakel, trä, plast, glas och till och med metall.

När du väljer ett Dremel verktyg hittar du både sladdlösa och sladdlösa alternativ; de flesta gör-det-själv-are föredrar ett sladdlöst verktyg, som de kan ta med sig vart det behövs, men sladdlösa roterande verktyg har ofta lite mer kraft.

Den sladdlösa kontra sladdlösa debatten beror på projektet. Om du arbetar i ett trångt område där du inte behöver mycket ström men behöver mångsidighet är sladdlös mest praktisk. Men om du inte är begränsad i dina rörelser och särskilt behöver extra kraft, välj med sladd. Allt handlar om vad du försöker åstadkomma.

Dremel verktyg kan vara ett mångsidigt tillägg till ditt hem, garage, verkstad eller hantverksutrymme. Genom att byta ut tillbehör på verktygen kan du använda dem för en mängd olika ändamål.

Ett annat övervägande är verktygets hastighet, som bestäms av de rotationer per minut som görs av spetsen. De flesta av dessa verktyg har variabel hastighetsinställningar med maximalt 25 000 till 35 000 rpm, men vissa är lite snabbare och andra är långsammare.

Under årens lopp har Dremel verktyg blivit ett av de mest oumbärliga verktygen som används av både gör-det-själv- och proffs. Ingen arbetsbänk är komplett utan minst ett Dremel verktyg.

Faktum är att med rätt roterande verktyg och tillbehör kan du vara ute i butiken och slipa ner ditt senaste träbearbetningsprojekt en minut, och nästa kan du vara inne och polera bestick.

Dremel verktygets verktygets nästan obegränsade användningsområden gör att alla gör-det-själv-are kan hoppa in i sitt nästa projekt med kreativitet och bravur. Som sagt, var medveten om att vissa Dremel verktyg har speciella styrkor som gör dem särskilt väl lämpade för vissa typer av arbete (och kanske mindre bra för andra typer).

När du arbetar med hem, garage, hantverksutrymmen eller verkstäder kommer du att se hur praktiska roterande verktyg kan vara. Deras multifunktionalitet skiljer dem åt.

Allt du behöver göra är att byta ut tillbehören på dem vilket gör att du kan använda dessa verktyg i olika situationer. Om dessa föremål har ett välutrustat utbud av tillbehör bör du kunna skära hål, gravera, slipa, polera och göra ännu mer.

I denna artikel tittar vi närmare på de bästa och mest populära Dremel verktygen på marknaden. Längre fram går vi även igenom allt du bör tänka på när du ska välja det perfekta Dremel verktyget för just dina behov. Detta med tanke på att det finns så många olika dremel modeller. I vårt dremel test kikar vi närmare på alla dessa modeller och hjälper dig att hitta den bästa dremel maskinen för just dina behov.

Bästa Dremel Verktyget – dremel bäst i test


DREMEL 8220-2/45 multiverktyg

Detaljer

 • Effektivt sladdlöst multiverktyg på 12V
 • Mångsidigt verktyg för en mängd användningsområden såsom fräsning, gravyr, snideri, kapning, sandpappersslipning rengöring, och mycket mer
 • Enkelt byte av tillbehör för anpassning av olika användningsområden och designad med integrerade nyckeln i EZ Twist mynningen
 • Inbyggd LED-lampa för god sikt på arbetsstycket

DREMEL 4000-6/128 multiverktyg

Detaljer

 • Multiverktyg med exakt hastighetsinställning från 5.000-35.000 varv/min
 • Utrustad med snabbfäste som möjliggör snabba och enkla byten av tillbehör
 • Innovativ EZ Twist Nose cap som innebär att ingen skruvnyckel behövs för att skruva åt och lossa spännhylsan vid byte av tillbehör
 • Kraftfull högeffektsmotor på 175W
 • Lockout-funktion på spännhylsan som motverkar att du blockera rverktygets utmatningsaxe.
 • Elektronisk feedback och kraftig motor för att verktyget genererar mer kraft när motståndet ökar
 • Soft grip handtag för god komfort
 • Hastighetsinställning med hög precision

DREMEL 4300-3/45EZ multiverktyg

Detaljer

 • Multiverktyg på 175W
 • Multi chuck snabbytessystem för anpassning av tillbehör
 • Variabel hastighetsinställning från 5000-35000 varv i minuten säkerställer maximal precision

DREMEL 8220-5/65 multiverktyg

Detaljer

 • Praktiskt sladdlöst multiverktyg
 • Effekt på 12V
 • Lämplig för en rad olika arbetsområden såsom snideri, slipning, skärning, kapning, polering, och mycket mer
 • Enkelt utbyte av tillbehör med integrerad nyckel i EZ Twist mynningen
 • Inbyggd LED-lampa för god sikt och maximal precision

DREMEL 3000-1/25 EZ multiverktyg

Detaljer

 • Praktiskt multiverktyg på 130W
 • Snabbfäste för snabba och enkla tillbehörsbyten
 • Hastighetsinställning med hög precision från 10.000-33.000 varv/min som bidrar till ökad komfort och kontroll
 • Levereras med en praktisk väska med avtagbar tillbehörsbricka samt verktygshållare som kan fästas på väggen
 • Det innovativa EZ Twist Nose Cap innebär att ingen skruvnyckel behövs för att byta insatsverktyg
 • Hög komfort och minskade vibrationer med soft grip

DREMEL 4000-4/65 EZ multiverktyg

Detaljer

 • Praktiskt multiverktyg på 175W
 • Snabba byten av tillbehör med EZ Twist Nose cap som inte kräver en skruvnyckel
 • Soft grip handtag med hög komfort som minskar vibrationer
 • Elektronisk feedback ger ökat vridmoment och kapacitet vid högre motstånd för ett mer jämnt arbete
 • Hastighetsinställning med hög precision from från 5.000-35.000 varv/min

Att tänka på när du ska köpa ett Dremel verktyg

Nu när du är bekant med några av de bästa Dremel verktygen finns på marknaden finns det några faktorer att tänka på innan du väl bestämmer dig för vilken du ska köpa. Som vi har belyst tidigare kan dessa verktyg testas inom olika områden.

Varaktighet

När du köper ett Dremel verktyg vet du antagligen att målet är att använda det intensivt. Oavsett projekt bör den multifunktionella enheten komma till din hjälp. Därför kan den bli överansträngd.

Mot denna bakgrund är det viktigt att kontrollera enhetens hållbarhet innan du köper den. Du vill ha en bra avkastning på din investering, så välj ett roterande verktyg tillverkat av robusta material. Välj samtidigt en som har ett ordentligt ventilationssystem och som inte blir överhettad.

Mångsidighet

Dremel verktygen är avsedda att användas över projekt, så mångsidighet blir en stor faktor. Kolla efter de som har flest tillbehörsbitar. Välj samtidigt varianter som erbjuder större kompatibilitet och många användninsområden.

Således kommer du att se hur dessa föremål kan användas för intensiva och exakta arbeten, oavsett vad du har att göra med – ju mer mångsidig din produkt är, desto större värde för pengarna får du.

Enkel användning

Eftersom Dremel verktyg är avsedda att användas för gör-det-själv-projekt bör du överväga hur lätt det är att använda. Välj de alternativ där du får bruksanvisningar. Utöver det, försök att välja verktyg som har ergonomisk design och bra grepp. Som ett resultat kommer du att se att du kan hålla och använda dem längre utan att dina händer blir trötta.

Ljudnivå

När du använder produkten under en längre tid kommer du att märka att ljudnivåerna kan vara besvärande för många. Vi rekommenderar att du väljer noggrant eftersom det finns varianter där designen säkerställer brusreducering.

Garanti

Varje användare vill att deras investering ska vara säker, därför rekommenderar vi att du väljer verktyg som har en garantiperiod som säkerställer att du får en kvalitativ produkt och kan byta ut den som du får några problem.

Kraftkälla

Det finns två typer av Dremel verktyg: de som drivs av batterier och de som drivs med sladd

Dremel verktyg med sladd har generellt mer kraft än sina sladdlösa motsvarigheter men avvägningen är att du kommer att behöva koppla den till närmaste eluttag. Medan majoriteten av Dremel verktyg som säljs idag är sladdlösa är det fortfarande värt att överväga ett verktyg med sladd om du planerar att använda det för långa sessioner eller för tung skärning, slipning eller borrning.

Med eller utan sladd?

Sladdlösa Dremel verktyg är det mest populära alternativet eftersom de gör det möjligt för användaren att arbeta var som helst man vill. Medan sladdlösa verktyg vanligtvis har lite mindre kraft och inte är riktigt lika snabba som sladdtillbehör, är dagens modeller väldigt nära.

När du ska välja mellan ett Dremel verktyg med eller utan sladd finns det flera faktorer att ta hänsyn till. Det första är tillgänglighet. En sladdlös modell kan användas på avlägsna platser där ett vanligt eluttag inte finns tillgängligt. Vissa ägare kan behöva ta ett Dremel verktyg till en arbetsplats för att avsluta ett projekt utan att behöva använda andra elverktyg.

Avvägningen är dock den totala motorhastigheten och kraften. Ett sladdlöst Dremel verktyg producerar sällan mer än 20 000 rpm, medan en sladdad version kan nå hastigheter upp till 37 000 rpm.

Ett Dremel verktyg med sladd har också sina positiva och negativa egenskaper. En sladdad modell kan fungera på samma prestandanivå i timmar i taget, till skillnad från en sladdlös modell med batteritid och laddningsproblem.

Ett Dremel verktyg med sladd är dock begränsat av strömsladdens räckvidd och är inte alltid lätt att manövrera i trånga eller avlägsna utrymmen. Vissa användare köper en speciell sele för att hänga upp ett roterande verktyg med sladd ovanför arbetsytan. Modeller med sladd är i allmänhet mer kraftfulla än sladdlösa modeller.

Effekt

Det typiska lätta Dremel verktyget med sladd har en 1,8-amp motor, men du hittar starkare modeller med 2-amp till 5-amp effekt. Om du använder ditt Dremel verktyg ofta för tungt arbete runt ditt hem eller garage är det värt att betala lite mer för en kraftfullare motor, men om du bara behöver verktyget för lättviktsarbete borde 1,8 ampere vara tillräckligt.

Sladdlösa roterande verktyg drivs normalt av litiumjonbatterier. De som är designade för lättviktsuppgifter har i allmänhet 4-voltsbatterier, men om du behöver mer kraft kommer du att bli gladare med ett 8-volts eller till och med ett 12-volts verktyg.

Rotationer per minut

De flesta Dremel verktyg idag har en variabel hastighetskontroll, så att du kan skräddarsy rotationerna per minut efter dina behov. Som en allmän regel är den lägsta inställningen runt 5 000 rpm, och den högsta inställningen är någonstans mellan 25 000 till 35 000 rpm. Om du bara använder ditt roterande verktyg för lätta uppgifter, såsom polering eller polering, behöver du inte det yttersta i rotationer per minut, men om du planerar att använda ditt verktyg för att skära,, slipa eller kapa, särskilt av hårda material, kommer du att ha mest användning för ett verktyg som når de högsta hastigheterna.

Design och konstruktion

Ergonomisk design kan vara en viktig faktor när du köper det perfekta Dremel verktyget, särskilt för en specifik typ av användning.

Om du planerar att använda verktyget för kreativa projekt som snideri, gravyr eller tryck, är det viktigt att hitta ett Dremel verktyg som passar handen bra. Att använda en större modell av kommersiell kvalitet för arbete med fina detaljer kan vara jobbigt.

Vikt är en annan faktor när du väljer en “konstnärlig” stil av Dremel verktyg. Tyngre modeller avsedda för industriella projekt kan orsaka handtrötthet med tiden.

Å andra sidan bör ett Dremel verktyg avsett för reparationsarbete och andra projekt ha ett robust hus och en kraftfull motor med variabel hastighet. De enskilda bitarna och tillbehören bör också vara tillräckligt robusta för att hantera en mängd olika material, från det mjukaste skummet till det hårdaste stålet eller stenen. Många professionella användare gillar också att klämma fast ett roterande verktyg i ett bordsskruvstäd för extra stabilitet. Se till att hitta en modell som stödjer denna typ av behandling.

Motorhastighet och variabel hastighet

Vissa grundläggande Dremel verktyg har ett begränsat antal hastighetsalternativ, medan andra kan ställas in upp till 37 000 rpm med ett fingertryck. För vissa hobbyister och tillfälliga användare är standardmotorhastigheterna för en basmodell tillräckliga. Men professionella eller gör-det-själv-are kommer förmodligen att vilja ha mer kontroll över motorhastigheten när de tar sig an mer komplicerade projekt.

Vi rekommenderar att du letar efter modeller med som erbjuder mer än ett enkelt “snabb/långsam” hastighetsalternativ. Att kunna ställa in en exakt motorhastighet är också bra, speciellt för avancerade användare. Däremot kan frestelsen att ställa in motorvarvtalet till dess maximala inställning skapa fler problem än den löser.

Nybörjare bör alltid börja långsamt och öka motorhastigheten i små steg, och undersöka den bästa hastigheten för det arbete som utförs.

Tillbehör, bits och blad

Även den mest grundläggande Dremel verktygssatsen kan innehålla en svindlande mängd okända bitar, blad och tillbehör. Dessa delar ska vara tydligt identifierade på förpackningen.

Ett större sortiment av bitar är inte nödvändigtvis bättre ur ekonomisk synvinkel, men det minskar behovet av att leta efter specialiserade delar senare.

Vanliga frågor

Vad kan man använda en Dremel till?

En Dremel är en slags elektrisk verktygsrotationsmaskin som är mycket användbar för en mängd olika projekt. Det är en liten, handhållen maskin som har en rotationsaxel som kan användas med ett brett utbud av bitar och tillbehör för att utföra olika typer av arbeten.

Här är några vanliga användningsområden för en Dremel:

 1. Slipning och polering: Dremel används ofta för att slipa och polera metall, trä, glas och plast. Det kan också användas för att slipa ner ojämna ytor eller ta bort gammal färg och rost.
 2. Skärning: Dremel kan användas för att skära genom olika material som trä, metall och plast med hjälp av olika typer av blad eller skärverktyg.
 3. Gravyr: Dremel kan användas för att graviera på metall, trä, glas och plast med hjälp av olika typer av gravyrverktyg.
 4. Borrning: Dremel kan användas för att borra hål i olika material med hjälp av olika typer av borrbitar.
 5. Modellering: Dremel kan användas för att skapa detaljerade modeller och skulpturer med hjälp av olika typer av verktyg och tillbehör.

Dremel är ett mycket användbart verktyg med många användningsområden och det är lätt att byta mellan olika tillbehör för att utföra olika typer av arbeten.

Vad är Dremel för verktyg?

Dremel är ett varumärke för en typ av elektrisk verktygsrotationsmaskin, också kallad en flexshaft eller en multi-tool. Det är en liten, handhållen maskin med en höghastighetsrotationsaxel som kan användas med ett brett utbud av bitar och tillbehör för att utföra olika typer av arbeten. Dremel verktyg är kända för sin precision och flexibilitet, och är mycket användbara för en mängd olika projekt, inklusive slipning, skärning, borrning, polering, gravyr och borttagning av mögel. Dremel är ett av de mest kända varumärkena för denna typ av verktyg och har varit på marknaden i många år.

Vad gör man med ett multiverktyg?

Ett multiverktyg är en typ av handverktyg som innehåller flera olika verktyg i ett enda verktyg. Det kan innehålla flera olika knivar, saxar, skruvmejslar, borr och andra verktyg. Multiverktyg kan vara manuella eller elektriska.

Man kan använda ett multiverktyg för många olika syften beroende på vilka verktyg som finns tillgängliga i det specifika verktyget. Här är några exempel på vad man kan göra med ett multiverktyg:

 1. Skära: Använd kniven eller saxen för att skära trä, plast, metall eller andra material.
 2. Skruva: Använd skruvmejslar för att skruva i eller loss skruvar.
 3. Borra: Använd borr för att borra hål i trä, metall eller andra material.
 4. Klippa: Använd klippverktyg för att klippa tråd eller annat material.
 5. Fila: Använd filen för att fila och slipa ytor.
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!