Bästa Najmaskinen – 6 Bäst i Test [Lista & Tips]

Om du arbetar med betong, antingen hemma eller för jobbet, kommer du så småningom att behöva knyta armeringsjärn. När du använder armeringsjärm behövs de många gånger knytas ihop för att skapa en solid och robust konstruktion.

Det finns faktiskt flera metoder för att göra detta, du kan binda dem för hand, eller så kan du använda ett av de flera olika typerna av verktyg som är avsedda att binda armeringsjärn. Denna är oftas känd som najmaskinen.

Najmaskiner är definitivt inte de vanligaste verktygen som folk har hemma eftersom att långt ifrån alla arbetar med armeringsjärn. Men de som arbetar med armeringsjärm kommer att få stor användning för najmaskinen.

I den här artikeln kommer vi att gå igenom de bästa och mest populära najmaskinerna. Eftersom att najmaskiner också är en unik typ av verktyg kommer vi även titta närmare på allt du bör tänka på och behöver veta när det kommer till att välja najmaskin.

Bästa najmaskinen

Nedan går vi igenom de bästa och mest populära najmaskinerna på marknaden för alla olika behov, användningsområden, och preferenser.


Tjep Ultra Grip 40 najmaskin

Detaljer

 • Najmaskin på 18V med lång hållbarhet och effektiv design för enkel åtkomst
 • Lämpad för användning på metalltjocklekar mellan 12 och 40 mm
 • Effektiv maskin som kan generera 4-5000 najningar per uppladdning

Max RB518 najmaskin

Detaljer

 • Kraftfull najnaskin på 14,4V som lämpar sig för grövre järndimensioner på 32-47mm
 • Val av antal varv per naj på 3 eller 4 varv
 • Snabbt och effektivt varvning på mindre än en sekund för en naning
 • Välbalanserad och lättjobbad funktion
 • Effektiv med 2400 najningar per laddning

Makita DTR180ZJ najmaskin

Detaljer

 • Kraftfull najmaskin med kolborstfri motor för snabb och effektiv najning av armeringsjärn
 • Kapacitet på 16×16 mm och kan köras i singel- eller autoläge
 • Inbyggt skydssystem förlänger batteriets livslängd
 • Justerbar styrka för anpassning till materialet som ska bindas i en skala 1-6

Tjep Ultra Grip 25 najmaskin

Detaljer

 • Kraftfull och robust najmaskin på 18V
 • Lämplig för användning med materialtjocklek från 8 till 25 mm
 • Effektiv optimerad design som ger enkel åtkomst
 • Klarar av 4-5000 najningar per uppladdning

Max RB218 najmaskin

Detaljer

 • Najmaskin på 14,4v utformad för mindre järndimensioner på 9-21mm
 • Snabbt arbetande med en najning på mindre än en sekund
 • Lättanvänd och effektiv funktion
 • Kapacitet att utforma 3000 najningar per laddning

Max RB398 najmaskin

Detaljer

 • Najmaskin med effekt på 14,4V utformad för medeltjocka järndimensioner på 20-39mm
 • Snabba najningar på mindre än en sekund
 • Lättanvänd maskin som effektiviserar najningsjobbet
 • Kan utföra upp till 2600 najningar på en laddning

Att tänka på vid köp av najmaskin

När du arbetar med armeringsjärn kommer du att behöva binda dem. Orsaken till bindning av armeringsjärn är att det säkerställer att dem hålls på plats. Du vill givetvis inte att armeringsjärnen ska flyttas eller röra på sig när betongen hälls på den.

Naturligtvis kan man prova att knyta armeringsjärn för hand, och det kan till och med vara möjligt om du bara gör något lättare arbete hemma. Men om du är på någon som jobbar på en professionell arbetsplats och ska knyta en större mängd armeringsjärn är det helt enkelt inte möjligt att knyta dem för hand.

Det är inte bara långsamt, men det är också ineffektivt och det kan faktiskt orsaka fysisk skada på din hand. Så det är därför det är så viktigt att ha ett bra bindningsverktyg i form av en najmaskin.

Hastighet

När du letar efter ett elverktyg är det viktigaste du vill prioritera prestanda. Elverktyg är avsedda att underlätta vissa jobb och det finns ingen direkt mening att köpa ett elverktyg om prestandan inte är bra.

Till exempel, när du köper en borrmaskin vill du ha en med hög varvtal. När det gäller najmaskiner innebär det att leta efter en med hög hastighet, med andra ord hur många najningar den kan utföra över en viss period, eller hur lång tid det tar att utföra en najning.

De flesta avancerade najmaskiner tar ungefär 0,8 sekunder att binda en bit armeringsjärn. Ofta tar det cirka 1 sekund.

Vi rekommenderar inte att du skaffar en najmaskin som är långsammare än så om du värdesätter prestanda.

Säkerhet

Efter prestanda är säkerhet en annan funktion som är mycket viktigt att prioritera när du handlar elverktyg.

Eftersom najmaskiner i allmänhet inte har något skarpt eller vasst som en borr, och eftersom de tenderar att inte användas i särskilt farliga områden, finns det inte många säkerhetsfunktioner som du måste hålla koll på. Du bör dock se till att alla verktyg du köper uppfyller relevanta säkerhetsstandarder.

Batterikapacitet

Handhållna najmaskiner drivs nästan alltid av uppladdningsbara batterier (ungefär som alla andra handhållna elverktyg). Så när du handlar runt efter en armeringsnivå bör du vara noga med att uppmärksamma vilket kvalitetsbatteri som najmaskinen kommer med.

I synnerhet finns det två saker som du vill leta efter när du kollar runt. Kontrollera först och främst hur många användningar du får från ett batteri innan det behöver laddas. Många najmaskiner ger dig en grov uppskattning av hur många gånger du kan använda verktyget innan batteriet tar slut helt.

När du läser statistiken om batteritid bör du ha i åtanke att dessa uppskattningar grova, särskilt för att batterierna minskar i effektivitet över tiden, men de är fortfarande användbara för att mäta batteriets övergripande kvalitet. Det andra du vill leta efter är batteriets spänning. Grovt sett kommer batteriets spänning att indikera dess kvalitet och hur kraftfullt verktyget är.

Om det också är möjligt, leta efter najmaskiner som levereras med flera batterier. Flera batterier hjälper till att effektivisera ditt arbete när du arbetar på ett jobb. Att ha flera batterier gör att du kan använda ett medan det andra laddas.

Mångsidighet

Slutligen finns det frågan om mångsidighet som du bör överväga. Du vill ha en najmaskin som ger dig många alternativ. När det gäller najmaskiner är det viktigaste du får kontrollera styrkan.

Multifunktionell: När du behöver en najmaskin, se till att den fyller alla syften. Det bör binda armeringsjärnen bra och även fungera i byggbranschen. Den ska också vara säkert och enkelt att använda. Maskinen måste vara prisvärd och kunna tjäna olika funktioner.

Hållbarhet: De bästa najmaskiner bör vara hållbara. Innan du köper en, se till att den håller länge. Detta innebär att den ska vara tillverkad av hållbara material som stålplast. De bör också vara lätta att underhålla.

Mångsidighet: De bästa najmaskinerna måste vara mångsidiga; de ska vara lätta att använda och redo att använda. De bör också gå att användas med en hand för att minska trötthet. Det kräver också att dem är tåliga mot damm och vatten.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!