Så här Fixar du ett Knarrande Golv

Alla hemmafixare och händiga husägare kan tysta alla knarrande golv som förekommer under undergolvet en av dessa enkla tekniker.

Ett knarrande golv är störande och kan vara väldigt frustrerande. Den goda nyheten är att du relativt enkelt kan åtgärda detta.

De knarrande delarna på ditt golv utvecklas med tiden när trägolvet torkar ut och krymper eller spänns, vilket i slutändan lyfter sig bort från stöden. Detta orsakar till slut tillräckligt med rörelse i detta nya gap mellan undergolv och balk – antingen undergolvet sjunker, dess brädor gnuggar varandra i sömmarna eller träet gnuggar mot en spik – för att skapa det irriterande ljudet.

Börja med att ta långsamma, medvetna steg över hela golvet tills du kan identifiera källan till knarrandet. (Du letar efter det område av undergolvet som rör sig när du hör ljudet, ofta runt ett bjälklag eller i undergolvssömmarna.) Fortsätt sedan med en av nedan lösningar här för att fixa nästan alla gnisslande ljud.

Glapp mellan undergolvet och balkarna

Till och med ett litet mellanrum mellan undergolvet och balkarna kan vara tillräckligt för att orsaka stor irritation. Lyckligtvis kan dessa lätt tätas med bygglim eller liknande isolering.

Steg 1

Låt någon gå över de knarrande delarna medan du övervakar golvbrädorna. När du väl hör knarrlingarna, leta efter en lucka i det ungefärliga området och markera fläcken med penna eller gör någon annan typ av markering.

Steg 2

Sätt på en andningsmask och öppna, om möjligt, källarfönster för att lufta ut rummet medan du arbetar. Även om bygglim är mycket användbart kan det också vara mycket skadligt vid inandning i slutna utrymmen. Ladda sedan en patron med bygglim i en caulk för att börja reparera undergolvet.

Steg 3

Snarare än att föra limet längs bjälkens kant i en linja, koncentrera dig på att tvinga det djupt in i springan. För att göra det, placera limrörets spets mot springan och tryck långsamt avtryckaren på fogpistolen för att skjuta limmet från patronen in i springar Du vill röra dig tillräckligt långsamt så att röret fyller gapet helt och börjar bula ut längs bjälkarna. När denna börjar bildas, fortsätt att röra dig längs springan för att fylla nästa avsnitt tills du har täckt längden.

Steg 4

Upprepa denna limförstärkningsmetod på båda sidor om balkarna för att säkerställa att glappet är helt fyllt. När du håller på med det bör du också inspektera närliggande bjälkar för att se till att hela området har förstärkts.

Steg 5

Återigen, gå inte över golvet ovanför limmet i minst en dag. Bygglimmet tar 24 timmar att härda helt; efter det borde det vara stabilt, torkat, och redo.

Skjut in inlägg

När glappen är mindre än ½ tum djupa kan det passa att använda inlägg – tunna träkilar som finns i olika längder mellan bjälkarna och golvbrädorna för att stoppa rörelsen och och gnisslandet.

Steg 1

När du har lokaliserat knarrandet markerar du platsen med din penna eller lite maskeringstejp för att inte tappa bort dig medan du tar fram dina kilar.

Steg 2

Sprid trälim längs en plan sida av kilarna och skjut dem på plats med limsidan uppåt. Var noga med att inte tvinga den, annars kan du oavsiktligt öka klyftan och förvärra problemet. Om det inte är riktigt tätt kan du behöva mer än en kil för att trycka in det.

Steg 3

Låt kilarna torka under golvbrädan ostörda i 24 timmar.

Kampanj på skruvar, skruvdragare, sågar och annat som du behöver för att bygga en härlig trall till sommaren med upp till 45% rabatt på utvalda produkter!
Kampanj på skruvar, skruvdragare, sågar med upp till 45% rabatt på utvalda produkter hos Proffsmagasinet!