Hur rengör man en pepparkvarn som ett proffs? – Köksrankning

Kommer du ihåg när att gå ut och äta en snabb matbit på en restaurang var något du regelbundet gjorde, kanske till och med varje vecka? Att förbereda måltider och äta hemma är utan tvekan det val du har valt för din familj i år eftersom att vara säker och förhindra spridning är vägen att gå för nu.

Några länder har fortfarande reserådgivningar på plats, medan andra har karantänrestriktioner på plats, men oavsett var du bor eller vad reglerna är, är chansen stor att du äter hemma mer nu för tiden om du äter ute alls. Och eftersom du förbereder och äter majoriteten av dina måltider hemma, är det viktigare än någonsin att hålla dina köksredskap rena och i gott skick. Därför borde du veta hur man rengör en pepparkvarn som ett proffs?

Om du inte redan har en, skaffa en eftersom färsk peppar och salt gör en enorm skillnad i smaken och kryddigheten hos en maträtt.

Här är några rekommendationer för att hålla dessa köksförnödenheter rena och bakteriefria så att de kan prestera på sitt bästa, vilket säkerställer att du får största möjliga kryddsmak med ett snabbt handgrepp. Om du inte vet hur man använder en pepparkvarn på rätt sätt, garanterar vi att du kommer att göra det efter att ha läst detta!

Hur rengör man en pepparkvarn?

Torka först: Det finns inga vetenskapliga bevis för att förpackningar på något sätt bidrar till spridningen av viruis eller smitta. Ändå är det aldrig en dålig idé att vidta extra försiktighetsåtgärder, eller hur?

Om du mår bättre av att torka av ett paket pepparkorn när du kommer hem, gör det. Även om du inte är orolig för att viruset infiltrerar ditt hem, är det viktigt att hålla alla dina vitala köksredskap, såsom salt- och pepparkvarnar, rena och bakteriefria vid användning.

Vatten och vinäger

I en sprayflaska med ett spraymunstycke, kombinera vit vinäger och vatten. Kombinera fyra delar vatten och en del vinäger i en sprayflaska och spraya det på kvarnen. Torka bort blandningen med en ren trasa. Genom att hålla din pepparkvarn ren kommer du ett steg närmare för att se till att du är medveten om hur du använder den på rätt sätt!

Tillsätt salt eller peppar i kvarnen

Så nu när du har en fläckfri kvarn, vad händer härnäst? Det är enkelt: fyll på! Ta bort toppen genom att skruva av den och ta bort dispensern – kvarnkomponenten som sänker vinglingen under malning – eftersom detta gör att fylla kvarnen med salt eller peppar mycket lättare och mindre rörigt.

Städa som ett proffs!

Materialet som en pepparkvarn tillverkas av kommer att avgöra hur man rengör en pepparkvarn som ett proffs. Utsidan kan vanligtvis rengöras med en mjuk trasa indränkt med tvål (om det behövs) och lite varmt vatten.

Du bör aldrig sänka ner pepparkvarnar i vatten eller sätta dem genom diskmaskinen om inte tillverkaren anger annat – det finns för många känsliga delar som inte kan torkas. En mjuk torr borste bör användas för att rengöra insidan av en kvarn regelbundet. Om du byter kryddor, kör en nypa grovt salt genom kvarnen först: saltet drar in oljor i den föregående kryddan, vilket gör att mekanismen blir skarp och ren.

Vad ska man göra om kvarnen är igensatt?

Om salt- och pepparkvarnsatsen har blivit igensatt kan det bli nödvändigt att demontera kvarnen för att rengöra mekanismen noggrant. Ta bort batterierna (om kvarnen är elektrisk) och pepparkornen först. Använd en skruvmejsel för att ta bort metallhållarplattan som täcker slipmekanismen och avslöjar slipmekanismen.

Ta bort eventuella instängda partiklar med en ren tandpetare och inspektera trasiga delar eftersom en kvarn med trasiga bitar i kvarnen är farlig att använda. Använd sedan en bomullspinne belagd med alkohol, torka av insidan av kvarnen för att ta bort damm och fett och låt den torka snabbt. Sätt ihop kvarnen och byt ut pepparkornen mot nya, torra.

Kvarnen bör sättas ihop och förvaras

När du sätter ihop salt- och pepparkvarnen igen, se till att varje del är torr. När du har rengjort och satt ihop salt- och pepparkvarnen kan du förvara den tills du behöver den igen. Viktigast av allt, lägg den inte någonstans där den kommer att utsättas för fukt, eftersom det kommer att uppmuntra mögeltillväxt.

Ditt matsalsbord är en mindre fuktig plats och att använda en bricka eller tallrik under kvarnen skyddar ytan från sliprester.

Hantering av träslipmaskiner

Om dina slipmaskiner är gjorda av trä, måste du kämpa med solljus förutom fukt. Det är viktigt att hålla träslipmaskiner borta från direkt solljus eftersom starkt ljus kan göra att träet spricker och spricker. Kvarnen kanske fortfarande fungerar, men den blir oattraktiv, och det vill du väl inte?

En blandning av en del vinäger och en del olivolja och att använda lösningen som ett polermedel är ett sätt att skydda träkvarnar. Håll det helt enkelt uppdaterat var sjätte månad. Den rengör noggrant, återfuktar och döljer mindre repor på ekfanéren. Spraya helt enkelt vätskan på kvarnen och torka rent; den kommer att se helt ny ut!

Köksverktyg av hög kvalitet, som elektriska salt- och pepparkvarnar, kan förbättra dina recept avsevärt, men det är viktigt att hålla dem rena och välbevarade för att hålla länge och användas på rätt sätt .

Slutsats

Korrekt skötsel och underhåll av pepparkvarnarna på de sätt som nämns i bloggen håller dem i toppform, rena och redo att göra dina måltider ännu mer otroliga än de redan är.

Och i dessa osäkra tider, när du stannar hemma mer och lagar mat mer, varför inte utnyttja möjligheten att laga läckra måltider till din familj? Att använda din pepparkvarn på rätt sätt och veta hur man rengör en pepparkvarn som ett proffs bidrar avsevärt till det läckra köket.

I köket är renlighet alltid avgörande, men det har aldrig varit mer kritiskt än det är just nu, över hela världen!

Upp till 40% rabatt på hundratals maskiner, verktyg och tillbehör från Metabo. Erbjudanden i kampanjen gäller fram till 22/5.
Upp till 40% rabatt på hundratals maskiner, verktyg och tillbehör från Metabo. Erbjudanden i kampanjen gäller fram till 22/5.