Inspirerande idéer till Tavelväggen

En tom vägg kan lätt kännas som ett stort, tråkigt och öde utrymme. Men det behöver inte vara så! Det finns många olika sätt att fylla upp en tom vägg och ge den liv, så om du letar efter mer inspiration, ta en titt på några olika lösningar här – det finns massor av alternativ!

Skapa en tavelvägg

En av de bästa sakerna med en tavelvägg är att det finns en mängd olika sätt att göra det på. Beroende på vilket sätt man sätter upp tavlorna så kan de bytas ut och omplaceras för att uppnå den perfekta blandningen. Det gör det möjligt att byta ut äldre bilder mot nya studentplakat, eller byta ut naturbilder beroende på årstiden.

Idéer för att använda belysning som accent på en tom vägg

Ett enkelt sätt att lysa upp en tom vägg är att använda belysning som accent. Du kan använda olika typer av lampor, som taklampor eller vägglampor, för att skapa intressanta och levande mönster på den tomma ytan. Du kan också använda LED-strimmor för att skapa ett mer modern stil. För ett sofistikerat utseende, prova på att installera armaturer med spotlights som ger en dramatisk effekt när de reflekteras från väggen. Genom att experimentera med olika typer av belysning kan du skapa ögonfångande samtalsämnen i ditt hem.

Fototapet

Om du är intresserad av att ha något konstnärligt på väggen men inte har ett intresse för tavlor, så kan bildtapet vara det rätta valet för dig. Fototapet är ett enkelt sätt att ge ditt hem en unik touch. De kan användas för att skapa ett stilrent och modernt utseende, eller för att lägga till något dramatiskt i rummet. Fototapeter kommer i alla olika storlekar, mönster och färger, så det finns något för alla smaker. Det går även att välja mellan olika material som vinyl, tyg eller papper. Denna typ av tapet är också inte så bekostande, så det är enkelt att byta när man vill – vilket ger dig möjligheten att uppdatera ditt hem regelbundet utan att behöva göra stora investeringar.

Fördelarna med att använda smycken som dekorationer på en tom vägg

Precis som foton så kan smycken ge en personlig stil och känsla till rummet. De kan användas för att skapa intressanta visuella effekter på väggen, eller för att höja estetiska element som möbler eller mattor. Smycken är också lätta att flytta runt så man kan experimentera med olika arrangemang och placeringar för att se vilka som fungerar bäst. Man kan också lätt byta ut smyckena när man tröttnar på dem eller behöver nya idéer.

De här exemplen är dock bara några få av de många alternativen som finns.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!