Regla upp Vägg – Så Gör Du [Steg-för-Steg]

Att regla upp en vägg ser enkelt ut, men utan rätt kunskap kan det vara svårt att uppnå ett perfekt resultat. Ett misstag och resultatet kan bli en vägg som är för kort eller ett fönster som inte öppnas på rätt sätt.

I den här artikeln visar vi dig hur du reglar upp en vägg och enkla tekniker för att säkerställa korrekta resultat. Men kom ihåg att snickeriprocessen kan variera  från en snickare till en annan.

Grunderna för hur man reglar upp en vägg är dock desamma, och med denna information bör ditt nästa väggreglingsprojekt gå smidigt och felfritt.

Regling av en vägg är ett enkelt hem-förbättringsprojekt. Bygg en liten inre vägg genom att inrama den på plats och lägg sedan till gipsskivor, isolering, spackel, och färg.

Bygg ramen

Vanligtvis när du bygger en vägg bygger du ramen på marken och flyttar den sedan på plats. Det är dock möjligt att bygga väggen på plats. Det kan speciellt göras om väggen är liten och därmed enkel att sättas ihop.

Om du reglar upp en vägg på plats måste du se till att allt är plant jämnt uppradat. När du reglar upp på marken kommer ramen att vara plan eftersom marken är plan. Men med inramning på plats är det väldigt enkelt att sluta med en krokig eller skev vägg om du inte planar och kvadrerar varje bräda.

Förbered utrymmet

Alla hemförbättringsprojekt börjar med god förberedelse. Ta bort saker som ligger i vägen och rensa upp vid golven. Om du ska ta bort en vägg, gör detta så att den nya ramen kan vara platt mot den.

Ramen för den nya väggen kommer att vara ungefär en tum från den befintliga dörrkarmen för att ge oss tillräckligt med utrymme för att lägga till gips och avsluta den (om du bygger väggen vid en dörrkarm). Om detta är fallet kan du spika up en liten bräda på väggen bredvid dörrkarmen för att skapa korrekt avstånd. Denna tas sedan bort efter att väggen är reglad.

Kollade också på reglar och balkar ovanför. Se om det finns reglar i taket där du vill att din nya vägg skulle vara. Din nya väggreglning fästes då enkelt på bjälken.

Hur du reglar in en vägg på plats

Först skär du en träbit som ska fungera som topplattan eller toppen av väggramen. Ställ upp topplattan med din distansbräda och använd ett vinkelverktyg för att se till att den är exakt vinkelrät mot den gamla väggen. Detta görs för att se till att dina vinklar är perfekta 90 grader.

Vi skruva topplattan i taket. Du kan använda spikar när du ramar in, men vissa föredrar skruvar. Båda metoderna fungerar.

Lägg till och rada upp bottenplattan

Skär ytterligare en bräda för bottenplattan och ställ upp den och använd mätverktyget. Se till att den är precis under topplattan, annars blir väggen sne.

När bottenplattan är uppradad kan du skruva in ​​den i golvbjälken genom undergolvet.

Fäst reglarna

Bultar kan bara vara 16 tum från varandra, maximalt. Detta beror ocksåp på din väggs tjocklek.

Efter att ha sågat till reglarna fäster du dem till ramen som du har sågat ut. Se till att du använder ett mätverktyg så att de är helt räta.

Som nämnt tidigare kan du antingen regla upp en vägg på golvet som du sedan lyfter upp och ställer på plats, eller regla väggen direkt på plats.

Lägg till gips och måla

Fäst gipsskivor på ena sidan av ramen. Lägg till isolering vid behov. Skruva sedan fast gipsskivorna på andra sidan.  När gipsskivorna är monterade kan du börja att spackla för att skapa en jämn och slät yta som är redo för att målas.

Hur Väljer man Målarfärg till Hemmet? Tips & Råd

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!