Ska seniorer vara ett smart hems målmarknad?

Folk antar ofta att Silicon Valley designar innovativ teknik speciellt för de yngre generationerna, men så är inte fallet. Det är faktiskt möjligt att smarta hemenheter som smarta säkerhetssystem och smart belysning designades med seniorer i åtanke. Här är några av de många anledningarna till varför smarta hem kan vara idealiska för seniorer:

Handsfree-samtal

Google Home är en smart högtalare som låter användare interagera med en digital personlig assistent med hjälp av röstkommandon. Nyligen meddelade Google att de kommer att introducera en handsfree-samtalfunktion för Google Home. Den nya funktionen kommer att tillåta användare att ringa personliga kontakter, lokala företag eller larmtjänster gratis genom att bara använda sina röster. Allt du behöver göra för att dra nytta av den här funktionen är att säga “Ok Google, ring (mottagare).”

Den här handsfree-funktionen är idealisk för seniorer – särskilt de som bor ensamma. Många äldre oroar sig för att ramla i sina hem och inte kunna ringa efter hjälp om de inte är i närheten av sina telefoner. Men med Google Home i huset kan seniorer enkelt ringa efter ambulans i händelse av en nödsituation.

Smart Home Security Features

Smarta säkerhetsfunktioner kan också vara oerhört fördelaktiga för seniorer och deras familjemedlemmar. Seniorer som bor ensamma kan använda ett smart säkerhetssystem för att övervaka vad som händer utanför deras hem och ringa på hjälp om de ser tecken på problem. Det här är mycket enklare – och säkrare – än att behöva gå ner och titta utanför för att se var ett ljud kommer ifrån.

Om senioren tillåter det kan ett smart säkerhetssystem också ge berörda familjemedlemmar möjlighet att checka in med hjälp av ett livevideoflöde för att se till att husägaren är säker. Detta är perfekt för seniorer som bor långt borta från sina barn, som kan oroa sig för att deras föräldrar ska vara ensamma.

Samsung SmartThings Hub och rörelsesensor

Samsung SmartThings Hub kan anslutas till rörelsesensorer i hela äldres hem. Sedan kan Hub automatiskt tända lampor varhelst rörelsesensorerna upptäcker rörelse. Det betyder att seniorer inte behöver fumla runt i mörkret för att hitta en ljusströmbrytare – de måste helt enkelt fortsätta att röra sig och låta sitt smarta hem lysa upp vägen. Seniorer löper en hög risk för fall, men att använda denna teknik kan minska antalet olyckor genom att säkerställa synlighet i hemmet.

Smarta tabletter

Seniorer måste vanligtvis ta mediciner för olika hälsotillstånd, men det kan vara svårt för dem att komma ihåg när de ska ta varje piller. Lyckligtvis kan ett smart hem hjälpa. Tricella Smart Pillbox synkroniserar med smartphones så att den kan skicka senioren ett meddelande som påminner dem om att ta sin medicin. Det kan till och med ställas in för att även skicka meddelanden till andra familjemedlemmar, så att de kan hålla koll på om deras äldre älskade tar sina mediciner i tid.

Som du kan se kan seniorer vara en perfekt målmarknad för smarta hemenheter. Seniorer kommer förmodligen att behöva hjälp med att installera dessa enheter, men när allt är uppkopplat kan smarta hemfunktioner göra det enklare och säkrare för seniorer att bo ensamma. Om smarta hemföretag inte redan marknadsför hårt mot seniorer kan de gå miste om denna värdefulla affärsmöjlighet.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!