Trägolv vs Laminerade Trägolv – Vilket är Bäst?

Nytt golv i ett hus är en stor investering; därför är det mycket viktigt att du ägnar tid åt att undersöka alla tillgängliga alternativ innan du bestämmer dig för ett.

Riktiga trägolv och laminerade trägolv är de två vanligaste och populäraste valen för golvbeläggningar och var och en kommer med sina egna för- och nackdelar som potentiellt kan bli affären. Båda golvbeläggningarna är det bästa alternativet till traditionellt lövträ. Men innan du väljer den bästa bland dem måste du överväga några viktiga faktorer.

Prisjämförelse – trägolv kontra laminerade trägolv

Tträgolv och laminerade trägolv delar likheter när det gäller sammansättning och utseende, men det finns några viktiga skillnader mellan dessa golvbeläggningar som måste klargöras innan det slutliga beslutet tas. Nedan är en sida vid sida jämförelse av trägolv och laminerade trägolv.

Priset är det primära och en avgörande sak som konsumenterna överväger innan de köper det nya golvalternativet. Både trägolv och laminerade trägolv är det budgetvänliga golvalternativet än trägolv.

Laminerat trägolv är populärt på grund av dess överkomliga priser och det ger samma snygga utseende och stil som traditionella lövträ utan att bränna hål i fickan. Men kostnaden kan variera beroende på märken.

I jämförelse med laminatgolv är de trägolven faktiskt lite dyra.

Skillnader i installation

Installationskostnaden är en annan faktor som konsumenter vanligtvis överväger när de letar golvalternativ för sitt hem. När det gäller enkel installation anses båda golvalternativen vara de bästa. Laminerade golvalternativ är ganska lätt att installera; även personer utan erfarenhet kan enkelt installera det som flytande golv. Behovet av lim och spik elimineras med laminatgolv eftersom golvet är ett klickgolv där plankorna förs saman och förblir intakt i många år framöver. Du kan kolla med olika leverantörer av laminatgolv för att få priser och priser på laminatgolvsmaterial och installation.När det gäller trägolvsinstallation, finns det tre sätt tillgängliga för installation. Vissa av trägolven kan läggas som flytande golv, medan andra måste spikas fast eller limmas på golvet. Kostnaden för installation är lite högre än laminatgolv och därför är laminatgolv i denna kategori verkligen vinnaren eftersom du betalar mindre för installationen jämfört med teknisk golvinstallation.

Vattentålighet

Trägolv har vanligtvis nackdelen att skadas på grund av vatten. Den kan inte installeras i områden med hög fuktighet och fukt. Men med laminatgolv behöver du inte oroa dig för vattenskador eftersom det kan stå emot vatten, utan bara på dess ovansida. Kanterna och botten kan skadas om golvet blir blött.

Konstruerade trägolv kan också motstå vatten. På grund av sin unika konstruktion drar den inte ihop sig eller expanderar när den installeras i fuktiga rum, vilket gör den till det ultimata valet för områden av lägre kvalitet när laminatgolv inte kan installeras. Så när det gäller vattentåliga trägolv överträffar laminerade golv.

Golvens hållbarhet

Laminerade golv ser riktigt bra ut som äkta lövträ, men det är det syntetiska trägolvet som har tryckt mönster på dess övre yta. Den har den klassiska skönheten av lövträ med en stor fördel – den är mycket hållbar. Laminatgolv är det bästa valet för hus med husdjur och barn. Det är golvalternativen med lågt underhåll som kan motstå skador.

Eftersom den övre ytan på golv är mestadels massivt trä, finns samma risk för skador som lövträ. Dessutom kan trägolven inte lackeras flera gånger som trägolv. Den kan bara lackeras en gång och om det finns flera skador kräver det en total ersättning vilket faktiskt är dyrt.

Eftersom laminerade golv är mycket hållbara och kan motstå repor och andra skador, anses det vara det bästa valet för golv.

Slutsats

Eftersom du har nu förstått mer om dessa två golvalternativ, skulle det bli lättare för dig att bestämma vilket golvalternativ som passar bäst för din budget och personliga stil.

Både konstruerade trägolv och laminerade trägolv är det bästa valet för alla hushåll som överväger trägolv. Laminerat golv har vissa fördelar jämfört med det konstruerade golvet som enklare installation, låga priser och mycket hållbarhet.

Så det är det bästa valet för hushåll med husdjur och barn. Det finns många leverantörer som kan ge dig bästa pris vid installation. Du kan välja vilket som helst av dessa golvalternativ om du letar efter ett prisvärt och lågt underhållsalternativ till massiva trägolv.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!