Tycker du om Vackra Spröjsade Fönster?

Om ditt hem har gamla fönster med stora glasrutor kan du överväga att byta ut dem mot nya fönster med flera små glasrutor eller så kallade spröjsade fönster. Detta kan ge ditt hem ett vackrare utseende och en helt annan känsla och en ny stil på ditt hus.

Om du funderar på att byta ut dina gamla fönster är dessa fönster med ett utmärkt alternativ. De är lätta att använda och kan beställas med olika antal glasrutor. Dessutom kan de bidra till att förbättra ditt hems energieffektivitet. Så om du letar efter nya fönster som ger ditt hem ett fräscht utseende och en härlig känsla, bör du leta efter moderna fönster men med stilen som du gillar. 

Varför kan det vara bra att byta fönster?

Om du bor i ett äldre hus är det en bra idé att byta fönster eftersom dom mycket troligen släpper in kyla på vintern. Gamla fönster gjordes naturligtvis inte med samma teknik och precision som dom görs idag. Och även att dom kan se väldigt charmiga och vackra ut är det en bra idé att byta ut dom mot nya sparfönster som tätar till ditt hem mycket bättre och därför kan sänka dina energikostnader betydligt. 

En annan anledning att byta dina fönster kan vara att du helt enkelt är sugen på något nytt och annorlunda. Du kan beställa fönster precis efter den stilen du önskar. Spröjsade fönster har blivit mycket populära igen och det finns många olika modeller att välja emellan. 

Tänk på detta innan du byter ut dina fönster

Ibland kan man tro att det bara är att köpa nya fönster och att dom sen bara byts ut på några minuter utan problem. Men riktigt så enkelt är det inte. Eftersom de nya fönstrena har ett specifikt mått som kan passa i samma fönsterhål som ditt hus har, så kommer det alltid att behöva göras vissa justeringar. Man måste t ex fästa dom med nya skruv och för detta kanske borra nya hål. Sen ska man alltid täta fönstrena med isolering vilket också kräver teknik och kunskap inom området. Efter detta ska det dit nya plåtar som skyddar fönster och karmar.

Så om du inte vet så mycket om byggnation och installation är det en bra idé att anlita en duktig snickare som gör jobbet på ett professionellt sätt och med garantier. Detta kommer göra dig lugnare och att resultatet blir bättre.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!