Är det Värt att Renovera ditt Hus eller din Bostadsrätt?

Många som äger sitt boende frågar sig ofta ifall det är värt att renovera eller bygga om för att höja värdet på sitt boende. Att göra en omfattande renovering är ofta kostsamt, stökigt och tidskrävande och många väljer att ta ett lån för att ha råd att göra ändringarna. Om vad det kostar att låna pengar och mycket annat smått och gott kan du kika på hos Johanna för att få ett hum om den totala kostnaden. Den är viktig för att kunna räkna ut ifall en investering betalar av sig inom en rimlig framtid.

Utvändiga renoveringar för hus

Ifall du inte vill låna pengar till din renovering kan det vara bra att få tips om hur du snabbt kan spara ihop dem på riktigapengar.se där du hittar mycket matnyttig information om pengar och ekonomi. De renoveringar som är dyrast är också ofta de som höjer värdet på ditt boende. För dig som äger ett hus är till exempel dränering och ommålning stora renoveringar som är både krångliga och tidskrävande – men kan vara en bra investering i långa loppet. 

Många väljer även att installera solpaneler på taket för att hålla energikostnaderna nere. Då är det bra att veta hur många kvadratmeter ditt tak är och hur stor yta du kan täcka med panelerna. Hur du räknar ut en kvadratmeter och mycket annan spännande information hittar du på cakka.se.

Invändiga renoveringar

  • Renovera om köket – är en kostsam renovering som garanterat höjer värdet på ditt boende. En fullständig köksrenovering är ofta komplicerad då den innefattar många olika typer av arbeten som till exempel VVS, el och själva byggandet av köket. Men ett nyrenoverat kök är attraktivt för en eventuell köpare. 
  • Renovera badrummet – även det en omfattande och kostsam procedur som ofta tar ganska lång tid att utföra och det kan bli krångligt under byggtiden. Dock är det en bra investering då det med säkerhet kommer att öka värdet på ditt boende mer än kostnaden för själva renoveringen. För en köpare står ett nytt och fräscht badrum högt i kurs.
  • Lägg nya golv – även detta är en stor och krånglig åtgärd som ger ditt boende ett attraktivt utseende och en känsla av nytt. Det är bra att undvika linoleum eller andra plastmattor och istället satsa på ett golv med trälook. Idag finns det många klick-golv som är belagda med riktigt trä för en naturlig och hållbar look. 

Så visst finns det saker att göra för att höja värdet på ditt boende.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!